08.05.2014 12:27

Janssen waakt voor onderschatting

NEC Nijmegen slaagde er afgelopen zaterdag in directe degradatie te ontlopen. De Nijmegenaren moeten in de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie zien af te rekenen met Sparta Rotterdam.

"Er is meer optimisme, iedereen is vrolijker. De nacompetitie kan soms heel vervelend zijn, maar voor ons voelde het gelijkspel tegen Ajax als een overwinning", aldus NEC-trainer Anton Janssen tegenover Voetbal International.

"Het is een eerste doelstelling die nu behaald is. Dat levert blije gezichten op, maar het is niet zo dat spelers nu verslapt zijn. Dat zou ook een heel onterechte houding zijn. We zullen de komende wedstrijden nog steeds heel hard moeten werken en veel passie moeten tonen om tot een goed resultaat te komen."

Sparta eindigde in de Jupiler League op de zestiende plaats, maar rekende wel af met FC Eindhoven in de eerste ronde van de play-offs. "Het wordt absoluut geen makkie. Sparta is een ploeg met de kwaliteiten om hoger te komen dan ze dit seizoen zijn geëindigd. Tegen Eindhoven was ook een ander Sparta te zien dan de rest van het seizoen. Er groeide daar op het veld en op de tribunes weer vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner