08.05.2014 22:10

Sparta-NEC gestaakt na hevige regenval

Sparta-NEC is na de eerste helft gestaakt vanwege de hevige regenval in Rotterdam-West. Scheidsrechter Tom van Sichem vond het niet verantwoord om door te gaan en hij staakte daarom de wedstrijd definitief.

Sparta en NEC begonnen nog wel aan de eerste helft en hadden in een hun eerste play-off duel een extra tegenstander. Het veld. Op het Kasteel regende dat het goot en her en der op het veld waren dan ook de nodige plassen te zien. Dat was ook duidelijk te merken aan het spelbeeld. De teams leden veel balverlies, doordat de bal in een plas bleef hangen of juist doorschoot. Toch werden Sparta en NEC gevaarlijk op het zware veld. Na een kleine twintig minuten ontsnapte Sparta aan een strafschop. Khalid Sinouh vloerde Christoph Hemlein in de zestienmeter en iedereen in Rotterdam-West wachtte op een fluitje van arbiter Tom van Sichem. Die bleef echter uit en van Sichem liet het spel verder gaan.

Aan de andere kant was Mimoun Mahi twee keer gevaarlijk. Bij de eerste mogelijkheid probeerde hij na een hoekschop NEC-keeper Kalle Johnsson te verschalken met een hakballetje en zijn tweede mogelijkheid pareerde de Nijmeegse keeper ook vakkundig. Mede dankzij het veld gingen de ploegen met een 0-0 stand rusten.

Na de thee kwamen de ploegen en het arbitrale trio nog wel het veld op, maar van Sichem kwam al snel tot de conclusie dat doorspelen geen nut had. Hij  staakte de wedstrijd definitief. Het is nu aan de KNVB om te bepalen wanneer de tweede helft moet worden uitgespeeld. Zodra dat duidelijk is, kan je dat natuurlijk direct lezen op Voetbal.com.

Door: Jesper Davelaar