08.05.2014 22:50

Tweede helft Sparta - NEC vrijdag

De tweede helft van de play-offwedstrijd Sparta - NEC wordt vrijdagavond gespeeld. Scheidsrechter Tom van Sichem besloot het duel donderdag na rust niet meer te hervatten. Op de doorweekte grasmat van Het Kasteel was voetbal niet meer mogelijk. De stand was op dat moment nog 0-0.

In overleg met beide clubs en de voetbalbond werd afgesproken de laatste 45 minuten te verplaatsen naar vrijdagavond, aanvang 20.00 uur. De hervatting is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en van de uitkomsten van een vooronderzoek dat de aanklager betaald voetbal volgens procedure bij elke gestaakte wedstrijd uitvoert.

Voor de return wordt vastgehouden aan zondag. De aftrap is om 16.30 uur, liet de KNVB weten, 4 uur later dan het oorspronkelijke tijdstip. Op deze manier hebben beide teams iets meer rust tussen hun onderlinge wedstrijden.

Het donderdag gestaakte duel wordt onder gelijke omstandigheden afgewerkt. Dat betekent in Het Kasteel en met dezelfde teams.