16.05.2016 09:58

Clubheld Zomer: "Geloofde er niet meer in"

Het Eredivisie-seizoen is afgelopen, maar dit betekent allesbehalve dat er niets meer te zien is op de Nederlandse velden. In de play-offs zorgde Heracles Almelo op het allerlaatste moment voor een stunt. Ramon Zomer, hoofdrolspeler, zag de ommekeer net op tijd komen.

"Deze wedstrijd hoort zeker bij de mooiste wedstrijden die ik ooit gespeeld heb", glunderde de maker van de 1-1 tegen FC Groningen na in gesprek met RTV Oost. Heracles Almelo stond met 0-1 achter, terwijl de Groningers de heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs al met 2-1 wonnen.

Om iets te forceren besloot Heracles Almelo-trainer John Stegeman om routinier Ramon Zomer mee naar voren te sturen als stormram. "Ik vond zelf dat ik heel vroeg naar voren werd gestuurd, maar het pakte uiteindelijk heel goed uit", complimenteert de mandekker zijn trainer. 

"Ik zeg wel vaker tegen vrienden dat als ze mij in de spits zetten dat ik er vijftien maak in een seizoen", vertelt hij met een knipoog. "Ik geloofde er eerlijk gezegd niet meer echt in. En dus was die 1-1 wel heel belangrijk. Daarna draaien we het duel om." Via een late treffer van Paul Gladon werd verlenging afgedwongen, uiteindelijk werd het zelfs 5-1. In de finale van de play-offs staat de club tegenover FC Utrecht, dat PEC Zwolle versloeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner