11.05.2016 15:47

De Leeuw: "Zijn een rotploeg om te verslaan"

Michael de Leeuw neemt na afloop van het duel tussen FC Groningen en Heracles Almelo afscheid van het publiek in stadion de Euroborg. (08-05-2016)
Michael de Leeuw neemt na afloop van het duel tussen FC Groningen en Heracles Almelo afscheid van het publiek in stadion de Euroborg. (08-05-2016)

Michael de Leeuw vertrekt aan het einde van dit seizoen bij FC Groningen. Toch heeft de topscorer zijn laatste wedstrijd voor de Groningers nog niet gespeeld. In de play-offs voor Europees voetbal nemen de Noorderlingen het op tegen Heracles Almelo.

"Tussen Groningen en Heracles denk ik dat het fiftyfifty is over twee wedstrijden, beide ploegen zijn goed in vorm", aldus De Leeuw op de website van FC Groningen. "Zij hadden tot zondag een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden en wij zijn alweer zes duels op rij ongeslagen."

Volgens De Leeuw is zijn ploeg klaar voor de play-offs. "We weten dat elke tegenstander in de play-offs een goed niveau heeft, al zijn wij de enige die afgelopen weekend heeft gewonnen", vervolgt hij. "We zijn bovendien de laatste weken een rotploeg om te verslaan. Het is moeilijk scoren tegen ons en we weten zelf op de beslissende momenten wel toe te slaan."

Ondanks het vertrouwen in een goed resultaat, is de aanvaller waakzaam voor concurrenten Heracles Almelo, FC Utrecht en PEC Zwolle. "Op voorhand denk ik dat de vier ploegen zeer aan elkaar gewaagd zijn. De kansen liggen op fiftyfifty." FC Groningen en Heracles Almelo trappen donderdag om 18:30 uur af in Groningen. Zondag begint de return in Almelo om 12:30 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner