1 : 0 Torinfos in de Ticker Tiago 14. / Schot met rechts  (Mario Mandžukić)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Saúl 18. / Omhaal  (Siqueira)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 67. / Schot met links  (Saúl)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 89. / Kopbal  (Fernando Torres)

90'
Totale vernedering voor Real Madrid! Hoewel Atlético Madrid in de tweede helft iets minder dominant leek te zijn, wist het toch nog twee keer tot scoren te komen. De achterstand op stadsgenoot Real is daardoor verkleind tot vier punten, de titelstrijd ligt weer helemaal open!
90'
89'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 4:0 door Mario Mandžukić
Mandžukić doet er nog een schepje bovenop en maakt de vernedering voor Real Madrid compleet, hij kopt de 4-0 binnen.
85'
Gele kaart voor Jesé Rodríguez (Real Madrid)
Ook geel voor Jesé, na een duel met Miranda.
83'
Real Madrid zoekt nog wel naar een eretreffer, maar heeft voorlopig weinig succes. Het schot van Illarra wordt geblokt.
82'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Atlético Madrid)
80'
De wave gaat door Vicente Calderón. De supporters weten dat de overwinning binnen is en dat ze nog volop meedoen in de strijd om de titel.
77'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
77'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
74'
Er worden stevige duels uitgevochten, maar Real Madrid weet dat het kansloos is. De Koninklijke schoot nog geen enkele keer op doel tijdens deze wedstrijd.
73'
Wissel in bij Real Madrid -> Javier Hernández
73'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
71'
Griezmann lijkt op weg naar de 4-0, maar Nacho weet nog net zijn lichaam voor de bal te gooien. Daardoor kan Casillas de bal oppakken en is het gevaar weer even geweken.
71'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Raúl García
71'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Saúl
68'
Wissel in bij Real Madrid -> Illarra
68'
Wissel uit bij Real Madrid -> Isco
67'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 3:0 door Antoine Griezmann
het is beslist! Saúl geeft de bal met het hoofd voor, Griezmann staat klaar voor het doel en hoeft de bal alleen nog maar binnen te tikken.
64'
Nauwelijks kansen voor beide ploegen. Real Madrid creëert weinig, maar Atlético Madrid zet daar net zo weinig tegenover. Het is niet zo sprankelend meer als in de eerste helft.
60'
Nogmaals Griezmann! Nu probeert hij het met een omhaal. Wat Saúl wel lukte, lukt hem niet: zijn omhaal gaat net over het doel.
59'
Griezmann heeft de 3-0 op zijn schoen, Casillas staat echter goed en kan de bal wegstompen.
57'
Atlético Madrid is niet meer zo oppermachtig als tijdens de eerste helft en dat zorgt duidelijk voor frustraties. Drie gele kaarten op rij zijn het gevolg.
54'
Gele kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
En daar is de volgende gele kaart! Ook Godín krijgt geel vanwege commentaar op de leiding.
52'
Gele kaart voor Raúl García (Atlético Madrid)
Hij is nog bezig met de warming up, maar heeft wel al een gele kaart te pakken. Hij heeft commentaar op de scheidsrechter, die hem daarvoor meteen een kaart geeft.
49'
Gele kaart voor Arda Turan (Atlético Madrid)
Arda Turan heeft het weer eens aan de stok met de arbitrage. Hij denkt Nacho na een stevige tackle te kunnen passeren, maar wordt teruggefloten en krijgt geel.
46'
Ancelotti beseft dat Real Madrid aanvallend meer moet brengen. Hij haalt middenvelder Khedira eruit en brengt aanvaller Jesé in de ploeg.
46'
Wissel in bij Real Madrid -> Jesé Rodríguez
46'
Wissel uit bij Real Madrid -> Sami Khedira
46'
45'
De thuisploeg was heer en meester in de eerste helft. De wedstrijd begon nog met een domper, toen Koke na tien minuten gewisseld moest worden met een blessure. Zijn vervanger Saúl deed het echter prima en maakte met een schitterende omhaal de 2-0. Vlak daarvoor had Tiago Atlético Madrid al op 1-0 gezet. Real Madrid wist daar niks tegenover te zetten, waardoor de ruststand 2-0 is.
45'
45'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
Gabi wordt op de bon geslingerd, na een luchtduel met Coentrão.
44'
De laatste minuten van de eerste helft zijn voor Atlético Madrid. De thuisploeg lijkt de wedstrijd nog voor rust te willen beslissen.
41'
De Koninklijke wordt steeds gevaarlijker, maar voorlopig weet Atlético genoeg weerstand te bieden. Er is steeds wel iemand die de bal opruimt of weet te onderscheppen.
38'
Real Madrid begint wat meer druk te zetten. Eerst worstelt Ronaldo zich door de verdediging heen, maar komt niet tot een schot. Even later zet Gareth Bale voor vanaf rechts, zijn voorzet gaat iedereen voorbij.
35'
Het tempo is hoog in Madrid, maar dat zorgt bij beide ploegen ook voor veel fouten in de passing. Er zijn dan ook nauwelijks schoten op doel, maar de wedstrijd is zeer vermakelijk.
32'
Na ruim een halfuur dan de eerste kans voor Real Madrid. Kroos slingert de bal voor uit een vrije trap. Via via komt de bal voor de voeten van Benzema, maar zijn schot wordt weggewerkt.
29'
Gele kaart voor Toni Kroos (Real Madrid)
Een terechte gele kaart voor Toni Kross, die Griezmann hardhandig naar de grond werkt.
27'
Real Madrid heeft werkelijk nog geen kans gehad. Het komt nauwelijks op de helft van Atlético Madrid, Moyá hoeft voorlopig dus nog weinig te doen.
23'
Griezmann denkt nu zelfs de 3-0 te maken, maar hij wordt terecht teruggefloten wegens buitenspel.
21'
Real Madrid had in de eerste vijf minuten het meeste balbezit, maar sinds de 1-0 wordt het volledig overlopen door de thuisploeg. Atlético is oppermachtig.
18'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 2:0 door Saúl
En daar is al de 2-0! Siqueira komt mee op en zet voor vanaf de achterlijn. Saúl staat klaar met zijn rug naar het doel en verrast Casillas met een geweldige omhaal!
14'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:0 door Tiago
Ai ai ai, het schot van Tiago leek zeker houdbaar, maar Casillas laat de bal zo door zijn handen glippen. Atlético op voorsprong!
11'
Atlético moet al vroeg in de wedstrijd wisselen. Koke heeft last van de hamstring en kan niet verder, Saúl vervangt hem. Ondertussen zat ook Diego Godín op de grond met een bloedneus, maar hij kan wel verder.
10'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Saúl
10'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Koke
7'
Chaos voor de goal van Real Madrid na een corner van Atlético. Uiteindelijk krijgt Arda Turan zijn voet tegen de bal, maar Iker Casillas kan de bal vrij eenvoudig oppakken.
5'
Atlético Madrid schreeuwt moord en brand als Arda Turan in het strafschopgebied naar de grond gaat. De scheidsrechter ziet er niets in.
3'
De sfeer zit er goed in in Vicente Calderón. Het balbezit in de eerste minuten is echter voor Real Madrid.
1'
Vanmiddag staat er een mooie derby op het programma in Spanje. De Madrileense grootmachten Atlético Madrid en Real Madrid treffen elkaar in het stadion van de eerstgenoemde club. Het is al de zevende keer in acht maanden dat de stadsgenoten tegenover elkaar staan, duels die stuk voor stuk garant stonden voor spektakel. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Rond 15.00 zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Atlético Madrid
De statistieken zijn gunstig voor het team van Diego Simeone: in de laatste zes stadsderby's werd niet verloren. De laatste keer dat de aartsvijand er wel won was vorig jaar mei in de Champions League-finale. Hoewel de statistieken Atlético Madrid dus gunstig gezind zijn, is winst zeker geen uitgemaakte zaak. Real Madrid heeft een voorsprong van zeven punten op de stadsgenoot, een overwinning is voor Atlético dan ook cruciaal om nog een rol te kunnen spelen in de titelstrijd.

Daarbij heeft Simeone wel de beschikking over een volledige fitte selectie. Ook Gabi keert weer terug in het team na een schorsing.

Real Madrid
De Koninlijke gaat aan kop in de Primera División, met een voorsprong van vier punten op FC Barcelona en een voorsprong van zeven punten op Atlético. Bij een zege schudt Real Madrid dus weer een concurrent van zich af, bij een nederlaag wordt de titelstrijd weer een stuk spannender.

Cristiano Ronaldo is in ieder geval weer inzetbaar in de beladen stadsderby. De afgelopen twee wedstrijden zat hij een schorsing uit, nadat hij in de wedstrijd tegen Córdoba met rood van het veld werd gestuurd. Hoewel de terugkeer van Ronaldo goed nieuws is, zijn er nog steeds zorgen bij Carlo Ancelotti: Sergio Ramos, Fabio Coentrão, Luka Modric, Pepe en James Rodriguez zitten allemaal in de lappenmand. Daardoor wordt achterin veel ervaring gemist, al staan er met Nacho En Raphaël Varane prima vervangers klaar.

Veel plezier bij deze titanenstrijd in de Primera División!