16.02.2015 10:35

De Jong liet team kijken naar Spaanse kraker

Henk de Jong geeft zijn ploeg instructies tijdens SC Cambuur - sc Heerenveen. (15-02-2015)
Henk de Jong geeft zijn ploeg instructies tijdens SC Cambuur - sc Heerenveen. (15-02-2015)

Wat de Friese derby in Nederland te maken heeft met Atlético Madrid - Real Madrid? Best wel veel, blijkt achteraf. Henk de Jong geeft toe dat hij zijn elftal heeft laten kijken naar de kraker in de Primera División om ze voor te bereiden.

"Ik heb mijn spelers laten kijken naar beelden van Atlético Madrid - Real Madrid. Weet je waarom? Van sc Heerenveen werd ook gezegd dat ze niet te verslaan waren, zo goed in vorm waren ze. Eigenlijk net als Real dat zo lang niet had verloren", legt De Jong uit in het Algemeen Dagblad. In die Spaanse kraker won Atlético Madrid maar liefst met 4-0 van de stadsgenoot.

"Ik vind Joey van den Berg één  van de beste middenvelders van de Eredivisie dus ik liet mijn jongens kijken naar Cristiano Ronaldo. Hoe stopte Atlético hem af? Nou precies zoals wij Van den Berg afstopten. Daarmee haalden we bij sc Heerenveen de angel uit het spel."

Derbyheld Sander van de Streek was iets minder genuanceerd over de tactiek van SC Cambuur tegen sc Heerenveen. "Het was eigenlijk gewoon bam", zei de man van de twee doelpunten met een knipoog. De thuisploeg pakte tegen de aartsrivaal uit Heerenveen uiteindelijk de overwinning na drie vroege treffers: 2-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner