07.02.2015 17:52

Atlético oppermachtig in Madrileense derby

Saúl is door het dolle heen na het scoren van de 2-0 tijdens Atlético Madrid - Real Madrid. (07-02-2015)

Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag een overtuigende overwinning behaald in de derby tegen Real Madrid. Al binnen twintig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord in Vicente Calderón. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en in de tweede helft zelfs nog verdubbeld.

De eerste minuten van de wedstrijd verliepen niet al te voortvarend voor de thuisploeg. Real Madrid had het meeste balbezit en Diego Simeone zag ook nog eens dat Koke uitviel met een blessure. Saúl liet echter zien een uitstekende vervanger te zijn. Op aangeven van Siqueira maakte hij na nog geen twintig minuten met een omhaal de 2-0. Een paar minuten eerder had Tiago de thuisploeg al op 1-0 gezet, waarbij Iker Casillas de bal door zijn handen liet glippen. Real Madrid had werkelijk niets in te brengen en kwam niet verder dan één geblokt schot.

Ook trainer Carlo Ancelotti had door dat er iets moest veranderen en wisselde aan het begin van de tweede helft dan ook meteen. Hij bracht aanvaller Jesé in het veld en haalde middenvelder Sami Khedira naar de kant. Het leidde tot iets meer balbezit, maar niet tot kansen. Toch was het extra balbezit van Real Madrid genoeg om voor frustratie te zorgen bij de thuisploeg. Binnen tien minuten na rust hadden Arda Turan, Raúl García en Diego Godín een gele kaart te pakken. Vooral de kaart van Raúl Garciá was opmerkelijk: tijdens zijn warming-up had hij commentaar op de scheidsrechter, die zich geen moment bedacht en hem een gele kaart voor hield.

Omdat Real Madrid werkelijk geen kans creëerde, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Toch wilde ook Antoine Griezmann zijn goaltje meepikken. Twee keer was hij dichtbij, met een schot in de handen van Casillas en met een omhaal die net over het doel ging. Driemaal was scheepsrecht voor de Fransman: nadat Saúl de bal met het hoofd voor gaf, hoefde Griezmann de bal alleen nog maar binnen te lopen. De thuisploeg leek het daarmee wel goed te vinden, maar maakte vlak voor de tijd de vernedering toch nog compleet: Mario Mandžukić kopte de 4-0 binnen.

Door deze zege blijft Atlético Madrid meedoen in de strijd om de titel. Het gat met Real Madrid is verkleind tot vier punten. Zondag komt FC Barcelona in actie tegen Athletic Club Bilbao, bij winst naderen de Catalanen tot op één punt van Real Madrid. De titelstrijd in Spanje ligt dus weer helemaal open.

Door: Jessica Westdijk