Argentinië Dinsdag, 1. Juli 2014
18:00 uur
Zwitserland
1:0 n.v.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ángel Di María 118. / Schot met links  (Lionel Messi)

120'
Samenvatting verlenging:
Argentinië heeft zich in de dying seconds van de verlenging verzekerd van de kwartfinale van het WK. Di María schoot zijn ploeg in de 118e minuut naar de overwinning op Zwitserland. Dzemaili dacht een minuut later nog voor een sensatie te gaan zorgen door de gelijkmaker te scoren, maar zijn kopbal ging tegen de paal, waardoor Argentinië door het oog van de naald kroop.
120'
120'
Aan de andere kant is het doel leeg, omdat Benaglio meegaat in de aanval. Di María denkt hier van te profiteren, maar schiet vanaf de middenlijn een meter naast het doel van Zwitserland.
120'
Gele kaart voor Ezequiel Garay (Argentinië)
120'
Blerim Dzemaili! Wat een mazzel voor Argentinië. Dzemaili kopt van dichtbij tegen de paal, waarna de rebound naast het doel gaat. Daar komen de Zuid-Amerikanen met de schrik vrij!
120'
Gele kaart voor Ángel Di María (Argentinië)
118'
Doelpunt voor Argentinië, 1:0 door Ángel Di María
Daar is de goal! Di María schiet Argentinië naar de laatste acht. Na een dribbel van Messi schuift de vleugelspits uitstekend in de verre hoek!
115'
Zwitserland laat tijdens de tweede helft van de verlenging het balbezit aan haar tegenstander. De ploeg gokt op strafschoppen, terwijl Argentinië de weg naar het doel maar niet weet te vinden.
113'
Wissel in bij Zwitserland -> Blerim Dzemaili
113'
Wissel uit bij Zwitserland -> Admir Mehmedi
113'
Wederom schiet Di María. Ditmaal wordt het schot van de Real Madrid-aanvaller geblokkeerd met een hoekschop als gevolg.
108'
Benaglio ontpopt zich langzamerhand tot man van de wedstrijd. De goalie krijgt niet bijzonder veel te doen, maar wat hij doet, doet hij goed. Ditmaal redt hij uitstekend op een schot van Di María.
106'
De wedstrijd mag dan geen lust voor het oog zijn, boeiend is het echter wel. Over vijftien minuten zal duidelijk zijn of strafschoppen voor de beslissing moeten zorgen.
106'
Wissel in bij Argentinië -> Lucas Biglia
106'
Wissel uit bij Argentinië -> Fernando Gago
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Wissel in bij Argentinië -> José Basanta
105'
Wissel uit bij Argentinië -> Marcos Rojo
104'
Zwitserland begint het leer zowaar rond te tikken. 'Olé' Klinkt er vanaf de tribunes, iedere keer dat een Zwitser een ploeggenoot weet te vinden. Argentinië moet uitkijken dat het niet op achterstand gaat komen.
100'
Nog twintig minuten in het Estadio Do São Paulo. Het tempo ligt laag en het lijkt alsof beide ploegen het vanaf de penaltystip willen beslissen. Vooral Argentinië zal het hier echter niet op aan willen laten komen.
97'
Zwitserland weet de bal iets makkelijker in haar bezit te houden tijdens de eerste helft van de verlenging. Het spel gaat vooralsnog op en neer.
94'
Benaglio moet weer eens redding brengen. Palacio kan koppen bij een indraaiende vrije trap, maar wederom heeft de goalie een goeie redding paraat.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
We gaan verlengen in São Paulo. Argentinië speelde een betere tweede helft, maar creëerde wederom nauwelijks doelkansen. Zwitserland kwam gaandeweg de tweede helft niet meer van de eigen helft af en moet hopen dat het over de langste adem beschikt.
90'
Einde tweede helft
90'
Kopbal van Fabian Schär. De jonge verdediger van FC Basel ziet zijn poging hoog over het Argentijnse doel vliegen.
90'
De blessuretijd van de tweede helft bedraagt drie minuten.
90'
Gele kaart voor Marcos Rojo (Argentinië)
Ook Argentinië krijgt haar eerste gele kaart. Rojo mist door een overtreding op Rodríguez de kwartfinale, wanneer Argentinië deze weet te bereiken.
89'
Een verlenging komt heel dichtbij in São Paulo. Of wordt er toch nog gescoord?
86'
Opstootje tussen Messi en Behrami. Het tweetal moet op gesprek komen bij arbiter Eriksson en sluit vervolgens de vrede.
84'
Di María ziet een doelpoging van zijn voet geblokt worden door Valon Behrami, direct daarna schiet Rojo hoog over het Zwitserse doel.
82'
Wissel in bij Zwitserland -> Haris Seferović
82'
Wissel uit bij Zwitserland -> Josip Drmić
80'
Weetje tussendoor: het toeschouwersaantal is 60.000, waar de totale capactiteit van het stadion 62.600 zitplaatsen telt.
77'
Messi! De FC Barcelona-aanvaller dribbelt zich vrij in het strafschopgebied en kan vrij uithalen. Benaglio brengt uitstekend redding, maar laat de bal los. Invaller Palacio denkt van de rebound te kunnen profiteren, maar wordt op het laatste moment gehinderd door een tegenstnader.
74'
Wissel in bij Argentinië -> Rodrigo Palacio
74'
Wissel uit bij Argentinië -> Ezequiel Lavezzi
73'
Ook Argentinië wisselt. Ezequiel Lavezzi, die de voorkeur kreeg boven Sergio Agüero, wist weinig indruk te maken en gaat eraf voor Rodrigo Palacio.
73'
Gele kaart voor Gelson Fernandes (Zwitserland)
70'
Zwitserland komt niet meer van de eigen helft af. De druk van Argentinië neemt geleidelijk aan toe. Het is wachten op grote kansen...
68'
Messi schiet! Maar mist... Na een fraaie balcontrole gaat de poging van de Argentijnse sterspeler, die schiet vanaf ongeveer twintig meter, een halve meter over het doel.
66'
Wissel in bij Zwitserland -> Gelson Fernandes
66'
Wissel uit bij Zwitserland -> Granit Xhaka
64'
Daar is de eerste wissel. De ene Bundesliga-middenvelder voor de andere: Gelson Fernandes (SC Freiburg) vervangt Xhaka (Mönchengladbach).
60'
Higuaín! Als een duveltje uit het doosje verschijnt de spits voor het Zwitserse doel. Een voorzet vanaf de linkerflank wordt door de Argentijn op doel gekopt, maar Benaglio reageert fraai.
57'
Argentinië heeft veruit het meeste balbezit, doet hier veel te weinig mee. Zwitserland blijft gokken op de tegenstoot.
54'
Argentinië is wederom gevaarlijk, hoewel het spelniveau van de Zuid-Amerikanen minder wordt. Di Maria bereikt Rojo, maar de linksback vindt de handen van Benaglio.
51'
Ook Shaqiri begint goed aan het tweede bedrijf. De dribbelaar schiet een vrije trap richting de kruising, maar Romero brengt redding. Vervolgens laat de goalie de bal los, waarna hij hem net op tijd weer te pakken heeft.
48'
Het begin van Argentinië is in elk geval sterk. Zwitserland wordt ver teruggedrongen op de eigen helft en kreeg al twee hoekschoppen tegen. Nu mag Messi op zo'n dertig meter van het doel aanleggen voor een vrije trap.
46'
We zijn weer begonnen in São Paulo. Kan Argentinië in de tweede helft wel indruk maken? Of bereikt Zwitserland de kwartfinale?
46'
45'
Argentinië stelt vooralsnog ook tijdens haar vierde wedstrijd op dit WK teleur. De ploeg speelt wederom in een laag tempo en creëert amper noemenswaardige kansen. Aan de andere kant was Zwitserland stukken gevaarlijker. Xhaka en Drmic wisten hun ploeg echter niet aan een voorsprong te helpen.
45'
44'
Hands van Zwitserland? Na een voorzet van Marcos Rojo appelleren diverse Argentijnen voor een strafschop, maar scheidsrechter Eriksson gaat hier niet in mee.
41'
Aan de andere kant dribbelt Messi weer eens een paar tegenstanders voorbij. Vervolgens kan Ángel Di María uithalen, maar zijn schotje gaat recht op Benaglio af.
40'
Wat een kans voor Josip Drmić! De spits van Zwitserland lanceert zichzelf door de één-twee te zoeken met Shaqiri en kan alleen op doelman Romero af. Drmić ziet de goalie twijfelen en kiest voor een stift. Echter is deze van een bedroevend niveau, waardoor de voormalige doelman van AZ kan ingrijpen.
36'
Gele kaart voor Granit Xhaka (Zwitserland)
Daar is de eerste gele prent. Onbesuisd inkomen van Xhaka levert hem een notitie in het scheidsrechtersboekje op.
35'
Romero durft de voorzet van de Zwiterse vleugelaanvaller niet klem te pakken en bokst het leer onrustig weg uit het strafschopgebied.
35'
Vrije trap voor Zwitserland aan de rand van het strafschopgebied. Uiteraard gaat Shaqiri achter de bal staan.
30'
Oefff! Aan de andere kant komt Ezequiel Garay net te kort om in te koppen. Beide ploegen hebben nu een grote kans op zak.
27'
Granit Xhaka! De corner wordt snel genomen, waarna Shaqiri zijn ploeggenoot Xhaka bereikt. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach kan vanaf elf meter vrij uithalen, maar vindt Romero op zijn weg. Dat had de 0-1 moeten zijn voor Zwitserland.
26'
Aan de andere kant is Shaqiri handig met de bal. Het levert Zwitserland een hoekschop op.
25'
Kopbal Higuaín! Na een overtreding van Mehmedi kopt de spits van Napoli over uit een vrije trap van Messi. Het is na 25 minuten de eerste serieuze doelpoging van de Argentijnen. We kunnen gerust spreken van een tegenvallend begin van dit duel.
22'
Een steekpassje van Messi kan net worden weggewerkt, voordat Gonzalo Higuaín wordt bereikt. Argentinië begint dreigender te worden.
19'
Messi showt zijn klasse met een fraaie actie op de rechterflank. Ricardo Rodríguez knokt zich echter terug in het duel en verovert het speelvoorwerp.
17'
Met Shaqiri beschikt Zwitserland over de nummer zeven van de Castrol Index, oftewel het spelersklassement van dit toernooi. Messi is de beste Argentijn. De Vlo staat op de elfde plaats.
16'
Diego Benaglio komt na zestien minuten pas voor het eerst in actie. De goalie van Zwitserland plukt een voorzet van Pablo Zabaleta met groots gemak uit de lucht.
14'
Het baltempo van Argentinië ligt vooralsnog laag, waardoor Zwitserland makkelijk stand kan houden. Het zal anders moeten willen de Zuid-Amerikanen het hun opponent echt moeilijk gaan maken.
12'
Het weerbericht voor São Paulo vandaag: Het wordt zonnig en een graadje of 23. Er staat een flauwe wind bij een luchtvochtigheid van 30%, oftewel ideaal voetbalweer!
8'
Inler waagt een doelpoging van buiten het strafschopgebied. Argentinië-doelman Sergio Romero hoeft niet in te grijpen, want het schot gaat naast het doel.
7'
Daar is Zwitserland voor het eerst! Admir Mehmedi dringt het strafschopgebied binnen, waarna zijn voorzet matig wordt uitverdedigd. Het levert de Zwitsers een corner op.
5'
Argentinië krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek. Messi gaat achter de bal staan, maar zijn voorzet kan worden weggewerkt door de Zwitsers. Direct herovert Argentinië de bal, waardoor het weer kan gaan aanvallen.
3'
Het balbezit is gedurende eerste minuten voor Argentinië. Zwitserland staat goed georganiseerd en leunt vooralsnog op haar laatste linie.
1'
Aanvoerders Lionel Messi en Gökhan Inler tossen voor de aftrap. De tos wordt gewonnen door de Argentijn. We kunnen beginnen!
Daar zijn ze! De spelers betreden het veld onder leiding van scheidsrechter Jonas Eriksson. We maken ons op voor de volksliederen.
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalvolgers! Ik heet u van harte welkom bij het liveverslag van alweer de zevende achtste finale op het WK in Brazilië. Vandaag zal duidelijk worden welke twee ploegen zich als laatste zullen plaatsen voor de kwartfinale van het eindtoernooi. Om 18.00 uur Europese tijd wordt er in de Arena Do São Paulo afgetrapt door Argentinië en Zwitserland. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Messi
De titel van deze alinea geeft in één woord weer waar het spel van Argentinië dit wereldkampioenschap op is gebaseerd: Lionel Messi. De Zuid-Amerikanen scoorden tijdens de groepsfase zesmaal, waarvan vier doelpunten afkomstig waren van de voet van de 1.69 meter lange superster. Messi was trefzeker in alle groepsduels van Argentinië, dat telkens met slechts één doelpunt verschil wist te winnen. Bosnië-Herzegovina, Iran en Nigeria werden achtereenvolgens verslagen met 2-1, 1-0 en 3-2. Slaagt Messi er vanavond in om de Albicelestes naar de kwartfinale te leiden, of zullen andere supersterren als Sergio Agüero en Ángel Di María eindelijk opstaan?

Zwitserland
Met Zwitserland treft Argentinië absoluut geen makkelijke tegenstander. De ploeg van bondscoach Ottmar Hitzfeld, die vandaag het bericht ontving dat zijn zeventien jaar oudere broer op 82-jarige leeftijd is overleden, staat niet voor niets op de zesde plaats op de FIFA Wereldranglijst. Het Alpenland draaide een degelijke groepsfase, hoewel er in de tweede wedstrijd met 5-2 werd verloren van Frankrijk. Hierdoor moest in het derde groepsduel koste wat kost gewonnen worden van Honduras. Deze boodschap werd goed begrepen door sterspeler Xherdan Shaqiri, die het heft in eigen handen nam en zijn ploeg met een hattrick naar een 3-0 zege loodste.

De wedstrijd in São Paulo gaat om 18.00 uur van start. De opstellingen zijn te vinden onder het kopje Wedstrijddetails .

Ik hoop u terug te zien bij de aanvang van het duel!