Mexico
0:0
geen

90'
Toch een doelpuntloos gelijkspel. De stand maar snel vergeten en het voetbal onthouden. Wat een geweldige wedstrijd. Kansen aan beide kanten en met name een uitblinkende Guillermo Ochoa. De doelman van Mexico hield zijn land op de been en was mede verantwoordelijk voor de brilstand.
90'
90'
Hij wil er niet in! Raúl Jiménez vindt de vuisten van Júlio César als hij verwoestend uithaalt.
90'
Het blijft maar kansen regenen! Ditmaal aan de andere kant van het veld. Guardado krult de bal als hij het strafschopgebied inloopt maar net over de lat.
86'
O C H O A... Hij is gewoon niet te passeren. Terwijl het hele stadion van de stoelen opspringt na een kopbal van Thiago Silva redt de Mexicaanse doelman het snoeihard gekopte leder van de doellijn.
85'
Hoe verder de wedstrijd vordert hoe dichterbij een doelpuntloos gelijkspel komt. Of kan één van beide ploegen toch nog een doelpunt forceren?
84'
Wissel in bij Brazilië -> Willian
84'
Wissel uit bij Brazilië -> Oscar
84'
Wissel in bij Mexico -> Raúl Jiménez
84'
Wissel uit bij Mexico -> Giovani Dos Santos
82'
Bernard stevent op het Mexicaanse doel af na een subtiele steekbal van Neymar. De Braziliaan is echter net te laat bij de bal omdat wie anders dan Guillermo Ochoa de bal voor zijn voeten weet weg te tikken.
79'
Gele kaart voor Thiago Silva (Brazilië)
Goedendag dan. Dit was een rode kaart hoor! Thiago Silva komt van achteren als een schaar snoeihard inglijden op Javier Hernández. Hij mag de scheidsrechter danken dat hij op het veld mag blijven staan.
77'
Nog maar een kans. Ditmaal voor de Brazilianen. Jô duikt uit het niets achter de Mexicaanse defensie op. Maar schuift de bal voorlangs.
76'
Wissel in bij Mexico -> Marco Fabián
76'
Wissel uit bij Mexico -> Héctor Herrera
74'
Met Javier Hernández in de spits lijkt Mexico het te gaan gokken op de counter. Een snelle aanvaller erbij in.
74'
Wissel in bij Mexico -> Javier Hernández
74'
Wissel uit bij Mexico -> Oribe Peralta
71'
Brazilië schakelt nu een tandje bij. Kan Mexico nog stand houden in de laatste twintig minuten? Het team van Miguel Herrera verdient minimaal een puntje.
68'
En weer Ochoa! De Mexicaanse doelman is vandaag niet te stoppen. Eén op één met Neymar stopt hij een schot van de Braziliaan met zijn vuisten.
68'
Wissel in bij Brazilië -> Jô
68'
Wissel uit bij Brazilië -> Fred
63'
Ondertussen blijft ook Brazilië gewoon voetballen. Neymar krult een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied maar net naast de verkeerde kant van de paal.
62'
Gele kaart voor José Juan Vázquez (Mexico)
Het kaartenfestival is dan toch begonnen. Vázquez tikt Neymar van achteren aan en gaat ook op de bon.
59'
Gele kaart voor Paul Aguilar (Mexico)
Van achteren de benen onderuit schoffelen van je tegenstander. Dat is vragen om problemen. Aquilar haalt Marcelo naar de grond als hij hem niet ziet aankomen.
58'
Weer Mexico! Wederom met een afstandsschot. Het wordt tijd dat de Mexicanen een paar centimeter lager mikken. Dit keer vliegt een schot van Héctor Herrera op de zelfde plek over het de lat als het schot van Vázquez enkele minuten geleden.
57'
Het kan toch niet zo zijn dat deze wedstrijd blijft steken op 0-0? Het duel verdient doelpunten!
54'
Weer niet! Mexico blijft ook in de tweede helft aanzetten. Opnieuw worden de Mexicanen gevaarlijk met een afstandsschot. Ditmaal vliegt een poeier van José Juan Vázquez maar nipt over het aluminium.
50'
De eerste kans kunnen we alweer noteren! Oscar komt aan de rechterflank door en krijgt alle ruimte om de bal voor te geven op Neymar. Rafael Márquez kan de bal net op tijd wegwerken voor Neymar zijn hoofd tegen de bal kan zetten.
48'
Auw! Thiago Silva gaat hard door op Rafael Márquez en plant zijn noppen op de enkel van de Mexicaan. De fysieke strijd van de eerste helft gaat verder. Maar kaarten blijven voorlopig nog uit.
47'
Zit u er alweer klaar voor? We zijn weer begonnen. Op naar een nieuw schouwspel in de tweede helft.
46'
Wissel in bij Brazilië -> Bernard
46'
Wissel uit bij Brazilië -> Ramires
46'
45'
Een oogstrelende eerste helft. Zowel Brazilië als Mexico creëert kans na kans en beide landen zoeken de grens op in een harde wedstrijd. Eigenlijk is het nog een wonder dat er niet gescoord is. Laat die tweede helft maar komen!
45'
45'
Gele kaart voor Ramires (Brazilië)
Een harde eerste helft, maar in de blessuretijd volgt pas de eerste gele kaart. Ramires komt te laat inglijden op Paul Aguilar aan de rechterkant van het veld.
44'
Weer Ochoa! De Mexicaanse doelman ontpopt zich tot uitblinker in de eerste helft. Na de schitterende redding eerder deze helft onderschept hij ditmaal de bal als drie Brazilianen vrij voor zijn neus staan.
41'
Oef Mexico! Een nieuwe kans voor de Mexicanen. José Juan Vázquez waagt een poging van afstand. Zijn schot zeilt maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
38'
De ijzige kilte die zo nu en dan in het stadion merkbaar is zegt genoeg. Deze wedstrijd is voor het gastland niet zo eenvoudig gewonnen.
35'
Het blijft voor Mexico echter wel oppassen voor de standaardsituaties van Brazilië. Ditmaal brengt Ochoa redding op een kopbal van Fred. De Braziliaanse spits kan de bal geen richting meegeven en kopt de bal recht op de Mexicaanse doelman af.
32'
Een onderonsje waarin Mexico alleraardigst mee voetbalt. Het team van Miguel Herrera zet vroeg druk op de bal en de Braziliaanse verdedigers hebben meer te doen dan ze vooraf in gedachten zullen hebben gehad.
29'
Wat een heerlijk eerste half uur van dit Zuid-Amerikaanse onderonsje. De wedstrijd golft op en neer en beide teams zoeken veelvuldig de aanval.
26'
Aan de andere kant! Deze kopbal van Neymar zullen veel Brazilianen al geteld hebben. Guillermo Ochoa weet de bal op schitterende wijze uit de linkerhoek te duiken.
24'
Oei, oei, oei! Wat een knal van Héctor Herrera. Net buiten het strafschopgebied haalt de Mexicaan snoeihard uit richting het Braziliaanse doel. Júlio César kan de bal nipt uit de kruising tikken.
22'
Een beste actie van Oribe Peralta. In het Braziliaanse strafschopgebied is de aanvaller niet van de bal te krijgen. Hij soleert langs vier Brazilianen, waarna Thiago Silva de bal kan wegrossen.
19'
Vergeleken met de eerste wedstrijd tegen Kroatië doet Fred bij de Brazilianen nu meer mee aan het spel. De spits doet er echter wel verstandig aan zich een paar meter naar achteren opstellen, want hij staat nu al voor de derde keer buitenspel na een perfecte voorzet.
16'
De Mexicanen graven zich in. Brazilië dringt Mexico ver terug op de eigen speelhelft en is op jacht naar de openingstreffer.
13'
Brazilië schoffelt vrolijk mee met de Mexicanen. Dani Alves komt heel goed weg als hij Andrés Guardado op de achterlijn van Mexico hard onderuit haalt.
11'
Fred! Wat een kans. Oscar dribbelt op schitterende wijze langs zijn tegenstander en geeft de bal perfect voor op Fred. De spits trapt de bal in het zijnet. Het stadion springt op. Maar naast dat Fred het doel mist, blijkt hij ook nog buitenspel te staan.
9'
Langzaamaan kruipt Brazilië wat uit haar schulp. Het gastland krijgt meer grip op de wedstrijd en dringt Mexico terug op eigen helft.
7'
Het is een wonder dat Mexico nog geen kaart te pakken heeft. Ditmaal komt Giovani Dos Santos schuin van achteren hard inglijden op Neymar. Dit kan wel eens een harde wedstrijd worden.
4'
De Brazilianen lijken onder de indruk van het Mexicaanse fanatisme. In de eerste vier minuten is Brazilië nog niet van de eigen speelhelft afgekomen.
2'
Mexico laat gelijk zien dat het niet voor niets is gekomen. Neymar krijgt binnen twee minuten al een flinke tik tegen zijn onderbeen. Mexico gooit de beuk erin vanaf het eerste fluitsignaal.
1'
Daar gaan we. Brazilië-Mexico, een mooi affiche. Brazilië heeft afgetrapt.
1'
De volksliederen hebben geklonken. Net als vaker indrukwekkend aan Braziliaanse kant. Sterspeler Neymar pinkt zelfs een traantje weg.
Terwijl Rusland en Zuid-Korea om 0.00 uur nog in actie moeten komen voor hun eerste WK-wedstrijd verschijnen Brazilië en Mexico om 21.00 uur al aan de aftrap voor de tweede wedstrijd in de groepsfase. Mijn naam is Merten Simons en vanavond doe ik verslag van deze wedstrijd uit Groep A. Rond een uur of 20.00 zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 21.00 zullen we live verslag brengen van de tweede wedstrijd van het gastland.

Brazilië
De Brazilianen kenden een goede start van het WK in eigen land. De eerste wedstrijd van het toernooi werd met 3-1 gewonnen van Kroatië en sterspeler Neymar was gelijk op dreef. Twee van de drie Braziliaanse doelpunten kwamen van de voet van de speler van FC Barcelona. Oscar maakte de eindstand compleet met een doelpunt in de blessuretijd. Grote indruk maakte het gastland echter nog niet. De doelpunten kwamen stuk voor stuk eigenlijk tot stand door gelukjes. Neymar scoorde uit een penalty en een slap rollertje. Het zegt genoeg dat Kroatië door een eigen doelpunt van Marcelo zelfs op voorsprong kwam. De Brazilianen zal er alles aan gelegen zijn om vanavond voor eigen publiek tegen een Mexico een goede wedstrijd op de mat te leggen.

Mexico
Net als Brazilië wist ook Mexico de openingswedstrijd van het WK winnend af te sluiten. Een dag na de 3-1 overwinning van Brazilië was Mexico met 1-0 te sterk voor Kameroen. In de 61e minuut tekende Oribe Peralta op aangeven van Giovanni Dos Santos voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Sterk was het allemaal nog niet aan de kant van de Mexicanen maar de driepunter geeft een goed vooruitzicht op het halen van de volgende ronde.

Historie
Brazilië en Mexico kwamen elkaar eerder al 38 keer tegen op het voetbalveld. Maar liefst 22 maal waren de Brazilianen te sterk en slechts tien keer ging de overwinning naar Mexico. Het doelsaldo in onderlinge wedstrijden van 71 voor Brazilië en 36 voor Mexico is misschien wel tekenend voor de onderlinge verhoudingen. Het meest recente onderlinge duel was in de Confederations Cup van afgelopen jaar. In de groepsfase was Brazilië met 2-0 te sterk voor Mexico. Neymar en Jô bezorgden het gastland de overwinning.
Op Wereldkampioenschappen kwamen beide teams elkaar drie keer eerder tegen in een ver verleden. In 1950, 1954 en 1962 speelden Brazilië en Mexico tegen elkaar in de groepsfase. Alle keren waren de Brazilianen veel te sterk. Sterker nog, Mexico scoorde op een WK nog nooit tegen Brazilië. De Brazilianen daarentegen waren al elf keer trefzeker in een WK-wedstrijd tegen Mexico.