18.06.2014 10:00

Speler van de Dag: Onpasseerbare Ochoa

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat Guillermo Ochoa, de Mexicaanse doelman die tegen Brazilië zijn doel schoon hield.

Ochoa eiste gedurende de groepswedstrijd tussen Brazilië en Mexico alle aandacht op. De 28-jarige sluitpost maakte een zeer betrouwbare indruk en bleek onpasseerbaar voor de Braziliaanse aanvallers. Met enkele prachtige reddingen en katachtige reflexen, voorkwam de Mexicaan dat zijn team een doelpunt tegen kreeg.

Sta-in-de-weg

Met name Neymar zal gebaald hebben dat Ochoa de wedstrijd van zijn leven keepte. Halverwege de eerste helft leek de Braziliaanse superster de bal in de linkerhoek te koppen, ware het niet dat Ochoa met een geweldige save de bal uit het doel hield. De doelman herhaalde dat kunstje door vlak voor rust redding te brengen op een grote kans van Paulinho.

Clean sheet

Ochoa groeide gedurende de wedstrijd uit tot held van Mexico en nemesis van Brazilië. Ook in de tweede helft liet de doelman geen enkele bal doorgaan. Neymar en Thiago Silva kregen in de tweede helft grote mogelijkheden om de Brazilianen op voorsprong te schieten, maar de Mexicaanse krullebol hield zijn doel schoon. Het was overigens al de tweede keer dit WK dat Ochoa geen doelpunt tegen kreeg: de eerste groepswedstrijd tegen Kameroen eindigde in 1-0 voor Mexico.

Transfervrij

De Mexicaanse doelman heeft in de wedstrijd tegen Brazilië zijn visitekaartje afgegeven. En dat mag ook wel, want Ochoa heeft een aflopend contract bij AC Ajaccio. Dat betekent dat de keeper, die de afgelopen drie seizoenen bij de Corsicaanse club onder de lat stond, op vrije voeten staat. Welke club pikt deze bijzondere doelman op?

Door: Vincent Houttuin