Kameroen
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Oribe Peralta 61. / Schot met links

90'
Mexico heeft in de tweede helft dan alsnog de klus geklaard. Na twee afgekeurde doelpunten was het Peralta in de rebound na een uur spelen. Hierna wisselde Kameroen nog wel aanvallend, maar echt gevaarlijk werd het land niet meer. Mexico staat nu tweede in poule A, achter Brazilië.
90'
90'
Lekkere redding van Ochoa! Moukandjo kopt een voorzet richting de linkerhoek. De speler van Kameroen staat heel erg vrij, maar kan net niet de juiste scherpte aan zijn kopbal geven. Ochoa gaat stijlvol naar de hoek en klemt de inzet.
90'
Wissel in bij Mexico -> Carlos Salcido
90'
Wissel uit bij Mexico -> Héctor Herrera
89'
Er komen nog vier minuten blessuretijd bij.
86'
Gevaarlijk moment van Kameroen! Benjamin Moukandjo zet vanaf rechts laag voor, maar Maza kan met een sliding voorkomen dat een aanvaller van Kameroen de bal kan verlengen.
82'
Ondanks de aanvallende wissel loopt het niet bij Kameroen. Simpele ballen komen niet aan en corners schieten voor het doel langs zonder dat ook maar iemand bij de bal komt. Het land heeft nog een paar minuten om nog iets te forceren.
79'
Een aanvallende wissel bij Kameroen. Song gaat als middenvelder naar de kant en aanvaller Pierre Webó komt in het veld. Kan het Afrikaanse land nog iets forceren?
79'
Wissel in bij Kameroen -> Pierre Webó
79'
Wissel uit bij Kameroen -> Alex Song
77'
Gele kaart voor Dany Nounkeu (Kameroen)
Invaller Dany Nounkeu krijgt geel na een overtreding vlak buiten de zestien. Hij haalt de andere invaller, Marco Fabián, neer met een sliding.
75'
Heerlijk, het publiek gaat achter het elftal van Mexico staan. Met een mooie olé bij elke pass die aankomt.
72'
Mexico brengt Hernández in. De spits moet het duel op slot gooien voor de Mexicanen, die de aanvaller van Manchester United graag zien spelen in het shirt van Mexico.
72'
Wissel in bij Mexico -> Javier Hernández
72'
Wissel uit bij Mexico -> Oribe Peralta
69'
Wissel in bij Mexico -> Marco Fabián
69'
Wissel uit bij Mexico -> Andrés Guardado
68'
Hoe gaat Kameroen om met de achterstand? Ze vonden het prima dat Mexico het spel maakte bij de 0-0, maar nu moeten ze zelf scoren om nog iets te forceren in deze wedstrijd.
65'
Een terechte voorsprong voor Mexico, dat nu Kameroen het spel laat maken en gokt op de counter. Het kan zelfs nog Hernández van Manchester United inzetten om meer stootkracht voorin te creëren.
61'
Doelpunt voor Mexico, 1:0 door Oribe Peralta
Daar is dan de eerste treffer! Wie anders dan spits Peralta maakt de 1-0 voor Mexico. Dos Santos vond Itandje nog op zijn weg, maar de rebound is voor de Mexicaanse spits, die de bal in het lege doel werkt.
58'
Assou-Ekotto schiet in de muur, maar de bal gaat wel richting doel!
Het scheelt heel weinig. José Juan Vázquez krijgt de bal op de rug en de keeper staat op het verkeerde been. Ochoa ziet tot zijn opluchting dat de bal langs de linkerpaal scheert.
57'
Gele kaart voor Héctor Moreno (Mexico)
Eerste kaart in deze wedstrijd is voor Moreno, die Stéphane Mbia neerlegt op de rand van de zestien.
55'
Heel spannend is de openingsfase van de tweede helft niet. Het spel ligt veel stil vanwege blessures en ook de kansen zijn schaars.
52'
Leuke actie van Choupo-Moting, die op links echter niet goed kan doorzetten. Hij komt uit bij de rand van de zestien, maar zijn voorzet/schot wordt gekraakt. Hierdoor kan Ochoa makkelijk oppakken.
48'
Goede kans meteen voor Peralta! De spits van Mexico gaat af op Charles Itandje, maar de goalie van Kameroen komt vlug zijn doel uit en weet de inzet te keren.
47'
Daar gaan we weer. Zal de arbitrage de fouten hebben gezien/gehoord in de rust? Laten we hopen dat zij in ieder geval de bril nu wel opzetten. Mexico en Kameroen hebben nog 45 minuten om echt te scoren.
46'
Wissel in bij Kameroen -> Dany Nounkeu
46'
Wissel uit bij Kameroen -> Cédric Djeugoue
46'
45'
Vooral Mexico zal zich deze helft lang herinneren. Het land zag twee doelpunten afgekeurd worden, waarvan de tweede zeker had moeten tellen. Ook werd er een doelpunt van Kameroen afgekeurd wegens buitenspel. Naast die momenten was Eto'o met een schot op de paal nog het dichtste bij de openingstreffer.
45'
45'
Nog een aardige kans voor Peralta, die bij de tweede paal heel vrij staat. De spits wil met een snoekduik een voorzet richting de lange hoek koppen, maar het vizier van de aanvaller staat nog niet op scherp. Daarnaast stond de speler buitenspel.
44'
Er komen nog twee minuten blessuretijd bij.
40'
Tja, dat hoort ook een beetje bij Brazilië. Het is heel hard gaan regenen rond het stadion waar Mexico - Kameroen wordt afgewerkt. Er vormen zich al plassen langs het veld bij de dug-outs.
37'
Zou de arbitrage bezig zijn met het tegenwerken van Sepp Blatter? De FIFA-baas heeft de inzet van technologische hulpmiddelen lang tegenhouden en zit nu op de schopstoel. Een dramatisch verlopen WK op het gebied van scheidsrechterlijke dwalingen kan de doodsteek betekenen voor Blatter.
34'
Genoeg gekkigheid voor een heel Wereldkampioenschap wordt bij Mexico - Kameroen gewoon in een half uur gestopt. Het is goed voor de neutrale toeschouwers, maar fans van Mexico zijn waarschijnlijk ziedend.
30'
Voor de derde keer wordt er een doelpunt afgekeurd! Ongelooflijk, hoe vaak komt dit voor in een wedstrijd op het Wereldkampioenschap? Bij de eerste keer leek het al kantje boord voor Mexico, nu lijkt de 1-0 wel door te moeten gaan. Een corner wordt verlengd door een speler van Kameroen, maar de arbitrage vindt dat de bal wordt doorgekopt door een speler van Mexico. Het is Dos Santos die de bal in het doel werkt bij de tweede paal, maar wéér kan de speler niet juichen.
27'
Miscommunicatie bij Mexico voorkomt een waarschijnlijke 1-0!
Andrés Guardado legt een vrije trap vanaf rechts heerlijk bij de tweede paal en daar staan Rafael Márquez en Héctor Moreno helemaal vrij. De eerstgenoemde schampt de bal, maar had hier beter vanaf kunnen blijven. Moreno stond er beter voor, maar komt niet bij de bal door de aanraking van Márquez.
24'
Paniek in de zestien van Mexico! Een corner wordt niet lekker verwerkt door de defensie, waarna er opeens twee Kameroeners klaar staan om de bal richting het doel te werken. Wonder boven wonder lukt dit niet en blijft het 0-0 in Brazilië.
21'
Opeens is daar Eto'o! De veel scorende spits krijgt teveel ruimte in de zestien bij een voorzet van Assou-Ekotto en het schot eindigt op de paal! Doelman Guillermo Ochoa kijkt de bal na en ziet tot zijn opluchting dat de linkerpaal hem helpt.
19'
Zo bestaan de gevaarlijke momenten in dit duel vooral uit situaties waarin het buitenspel is. Mexico zal nog steeds op zoek gaan naar de openingstreffer, omdat het beter is begonnen aan deze wedstrijd.
16'
Ook Kameroen juicht te vroeg, doelpunt afgekeurd! Ditmaal is het heel duidelijk. Mexico verdedigt een corner uit en sluit als één verdediging aan. Eto'o loopt niet mee en komt in balbezit in de vijf meter. De spits legt af op Maxim Choupo-Moting, die van dichtbij scoort, maar het hoeft al niet meer. De grensrechter constateerde terecht buitenspel.
14'
Kameroen moet de zaakjes wat beter oppakken, vooral achterin. Mexico snijdt gevaarlijk door het middenveld heen en komt snel richting de voorste linie. Het Afrikaanse land kan geen vuist maken in deze wedstrijd.
11'
Doelpunt Mexico afgekeurd! Het scheelt heel weinig, maar Giovani Dos Santos kan geen 1-0 vieren met zijn landgenoten. Een voorzet van Héctor Herrera komt perfect op de penaltystip aan, maar Dos Santos wordt teruggefloten wegens buitenspel.
10'
Er ligt heel veel ruimte achter de defensie van Kameroen. Met mooie ballen wordt vooral op links extra ruimte gecreëerd, maar de voorzetten richting Peralta zijn niet goed.
7'
Bij Kameroen flink wat bekende namen in het elftal. Superster Samuel Eto'o staat in de spits, terwijl we op het middenveld oud-Ajacied Eyong Enoh aantreffen. Ook Benoît Assou-Ekotto moet een bekende naam zijn. De vleugelverdediger speelde jarenlang bij Tottenham Hotspur.
4'
Mexico begint met het balbezit in deze openingsfase. De Zuid-Amerikanen proberen met een voetballend middenveld uiteindelijk de aanvallende linie te bereiken. Totaal onverwachts staat daar niet Javier Hernández, maar Oribe Peralta.
1'
En de tweede wedstrijd op het Wereldkampioenschap in Brazilië is begonnen! Veel plezier bij dit duel in poule A!
1'
De volksliederen klinken, we gaan bijna beginnen met Mexico - Kameroen!
Hoe was uw dag vandaag? Waarschijnlijk goed, want gisteren om 22.00 begon het Wereldkampioenschap in Brazilië dan eindelijk. Vandaag maakt de wedstrijd Mexico - Kameroen poule A compleet. Het gastland pakte al drie punten tegen Kroatië, wie volgt met de volle buit? Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe live verslag van deze tweede wedstrijd op het WK.

Mexico

De Noord-Amerikanen kwamen via de play-offs terecht op het WK in Brazilië. In de groepsfase van de CONCACAF-zone werd het land vierde, waardoor er een tweeluik tegen Nieuw-Zeeland nodig was voor plaatsing. Er werd met veel gemak gewonnen (over twee wedstrijden werd het 9-3), waardoor Mexico zich mag melden in de poule met Brazilië, Kroatië en de tegenstander van vanavond, Kameroen. Mexico zal vooral teren op de werklust en kwaliteit van Javier Hernández, die met rugnummer veertien voor de doelpunten moet zorgen in Brazilië.

Kameroen

Ook het Afrikaanse land wist zich via play-offs te plaatsen voor het Wereldkampioenschap. Het werd weliswaar eerste in een groep met Togo, Congo en Libië, maar moest zich in een tweeluik met Tunesië bewijzen. Ook dit lukte relatief eenvoudig, waardoor Kameroen zich mag melden in Zuid-Amerika. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in de Arena das Dunas, een stadion met een capaciteit van ruim 40.000 toeschouwers. Onder andere de kraker Italië – Uruguay wordt afgewerkt in dit stadion.

Na de overwinning van Brazilië op Kroatië lijkt het wel duidelijk dat het gastland nummer één wordt in poule A. De Kroaten mogen dus samen met Kameroen en Mexico gaan uitmaken wie er als nummer twee doorstoot naar de volgende ronde. De winnaar van Mexico – Kameroen zet in ieder geval al de eerste stap.