Ivoorkust Zondag, 15. Juni 2014
03:00 uur
Japan
2:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Keisuke Honda 16. / Schot met links  (Yuto Nagatomo)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Wilfried Bony 64. / Kopbal  (Sèrge Aurier)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Gervinho 66. / Kopbal  (Sèrge Aurier)

90'
Samenvatting

Ivoorkust kon in de tweede helft geen vuist maken, totdat Didier Drogba in het veld kwam. De Afrikanen hadden vier minuten nodig om een 1-0 achterstand om te buigen in een 2-1 voorsprong. Tweemaal was Serge Aurier aangever op een kopdoelpunt van Ivoorkust. De eerste keer kopte Wilfried Bony de bal tegen touwen, terwijl twee minuten later Gervinho datzelfde deed. Vervolgens gebeurde er vrij weinig, waardoor Ivoorkust de drie punten binnen heeft.
90'
90'
Buiten is het inmiddels alweer licht, u kunt gerust gaan slapen.
90'
Weer ligt Ya Konan op de grond. Tijdrekken? Beetje maar....
90'
Ya Konan lag eventjes op de grond, waardoor de blessuretijd nog wel zal uitlopen.
90'
Nog vier minuten blessuretijd.
89'
Japan neemt veel risico, waardoor Ivoorkust in de counter kan profiteren. Gaat er nog gescoord worden?
87'
Nog een paar minuten te spelen in Recife. Kan Japan de gelijkmaker nog forceren?
87'
Wissel in bij Japan -> Yoichiro Kakitani
86'
Wissel uit bij Japan -> Shinji Kagawa
85'
Drogba! De 36-jarige aanvaller is dichtbij een treffer, maar zijn poging wordt op het laatste moment van richting veranderd.
82'
Fraaie poging van Drogba, maar Kawashima brengt puik redding.
81'
Ivoorkust krijgt een vrije trap op een mooie positie.
79'
Bony heeft zijn werk gedaan. Didier Ya Konan komt hem vervangen.
78'
Wissel in bij Ivoorkust -> Didier Ya Konan
78'
Wissel uit bij Ivoorkust -> Wilfried Bony
76'
Overigens regent het nog altijd ontzettend hard in Recife. De spelers lijken er niet echt last van te hebben.
75'
Wissel in bij Ivoorkust -> Constant Djakpa
75'
Wissel uit bij Ivoorkust -> Arthur Boka
72'
Ivoorkust staat weliswaar voor, maar vlak Japan nog niet uit.
69'
Het Drogba-effect zullen we maar zeggen? De levende levende staat vier minuten in het veld en Ivoorkust heeft de achterstand omgedraaid in een voorsprong.
68'
Wissel in bij Japan -> Yuya Osako
67'
Wissel uit bij Japan -> Yuya Osako
66'
Doelpunt voor Ivoorkust, 2:1 door Gervinho
Wat een gekkenhuis! Het staat alweer 2-1 voor Ivoorkust. Wederom is het Aurier met een voorzet vanaf de rechterflank. Deze keer is het Gervinho die kan koppen. Barry lijkt te kunnen redden, maar gaat in de fout: 2-1.
64'
Doelpunt voor Ivoorkust, 1:1 door Wilfried Bony
Wat een fenomeen is Bony toch. Serge Aurier geeft een goeie voorzet vanaf de rechterflank. Bony zet zijn hoofd tegen de bal en verschalkt Kawashima: 1-1.
64'
Gele kaart voor Masato Morishige (Japan)
Masato Morishige begaat een kleine overtreding en krijgt geel.
62'
Wissel in bij Ivoorkust -> Didier Drogba
62'
Daar is-ie hoor! Drogba staat in het veld en brengt gelijk Gervinho in stelling. Geen treffer.
62'
Wissel uit bij Ivoorkust -> Serey Die
61'
Drogba staat langs de zijlijn en gaat zo invallen. Wat kan hij nog?!
60'
Het lijkt erop dat Drogba zo dadelijk in het veld gaat komen.
58'
Gele kaart voor Didier Zokora (Ivoorkust)
58'
Was dat geen strafschop?! Touré wordt in het strafschopgebied gevloerd, maar de scheidsrechter doet niets.
56'
Het tempo in de tweede helft ligt nog altijd niet bijster hoog. Waar is Yaya Touré?!
54'
Gele kaart voor Souleymane Bamba (Ivoorkust)
Souleymane Bamba begaat een stomme overtreding op Okazaki en krijgt terecht geel.
54'
Wissel in bij Japan -> Yasuhito Endō
54'
Wissel uit bij Japan -> Makoto Hasebe
54'
Yasuhito Endō komt bij Japan in het veld voor Hasebe.
50'
Kansje voor Japan. Makoto Hasebe haalt maar eens uit vanaf een meter of 25, maar de poging van de middenvelder gaat ruimschoots naast.
48'
Kansje voor Bony! Na een mooie aanval van Ivoorkust is hij het eindstation, maar Bony kopt een metertje naast.
46'
We zijn weer begonnen in Recife.
46'
45'

Japan gaat rusten met een 1-0 voorsprong. Op basis van het eerste half uur is dat terecht te noemen. Na ruim een kwartier spelen scoorde Keisuke Honda een schitterend doelpunt, waarna een sterke fase van Japan volgde. Atsuto Uchida had zijn ploeg op een 2-0 voorsprong kunnen zetten, maar verzuimde te scoren. Het laatste kwartier kwam Ivoorkust beter in de wedstrijd. Een tweetal schoten van Arthur Boka bracht doelman Eiji Kawashima in de problemen, terwijl Salomon Kalou de gelijkmaker op het hoofd had. De voormalig speler van Feyenoorder had het vizier echter niet op scherp staan.
45'
45'
Ivoorkust zet aan om nog voor de rust tot scoren te komen. Kawashima moet weer redding brengen op een schot van Boka.
43'
Oef! Dat was een aardige mogelijkheid, maar Kalou verprutst het! Boka geeft een goede voorzet vanaf de linkerflank. Kalou kan koppen, maar mikt helemaal verkeerd.
41'
Ivoorkust - Japan is nog altijd geen hoogstaande wedstrijd. Hopelijk komt dat in de tweede helft.
38'
Nog een kleine tien minuten tot de rust. Kan Ivoorkust voor de theepauze nog de gelijkmaker forceren?
36'
De Afrikanen lijken wat beter in de wedstrijd te komen. Een gelijkmaker hangt in de lucht, maar dan zal die zo wel aan de andere kant vallen...
35'
Komt dat schot! Wat een heerlijke pegel van Boka zeg. De linksback schiet van een meter of 35 en dwingt Eiji Kawashima tot een redding.
34'
Kansje voor Gervinho. De Ivoriaan wordt gelanceerd, maar wacht te lang met schieten. Daardoor kan Yoshida blokken.
31'
Deze keer is het Arthur Boka die de vrije trap mag nemen. Ook de kleine linksback wipt de bal over de muur, maar ziet zijn poging over het doel verdwijnen. Dat scheelde echter maar een haartje.
30'
Ivoorkust krijgt weer een vrije trap op een mooie plek.
27'
Na het doelpunt van Japan leek de wedstrijd los te komen, maar het valt mee. Het is nog geen hoogstaande wedstrijd.
24'
Touré schiet de vrije trap over de muur, maar ook over het doel.
23'
Gele kaart voor Maya Yoshida (Japan)
23'
Ivoorkust krijgt een vrije trap op een mooie positie na een overtreding van Yoshida.
22'
Ivoorkust lijkt geshockt door het doelpunt van Honda. De Afrikanen komen niet meer in het spel voor.
21'
Oei! Bijna komt Japan op een 2-0 voorsprong. Het is Atsuto Uchida die zijn directe tegenstander uitspeelt en vervolgens met links op doel schiet. Barry kan redding brengen.
18'
Heerlijke treffer van de voormalig speler van VVV-Venlo. Maar om nou te zeggen dat Ivoorkust daar goed stond te verdedigen..
16'
Doelpunt voor Japan, 0:1 door Keisuke Honda
Lekker doelpunt van Japan! Honda wordt op de rand van het strafschopgebied aangespeeld. De middenvelder neemt aan met rechts en haalt uit met links. De bal vliegt in de korte hoek en laat doelman Boubacar Barry kansloos: 0-1.
16'
Eerste kans voor Japan. Shinji Okazaki kan koppen na een hoekschop van Honda, maar geeft de bal niet voldoende richting mee.
16'
Bij Ivoorkust staan er drie spelers in de basis met een verleden in de Eredivisie. Cheick Tioté (FC Twente), Bony (Vitesse) en Salomon Kalou (Feyenoord).
14'
Tot dusver kijken we naar een slag op het middenveld. Laten we hopen dat er snel kansen gaan komen.
10'
Er valt nog weinig te melden vanuit Brazilië. Ivoorkust is de bovenliggende partij, maar nog weinig spektakel.
6'
Eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Bony. De spits kan schieten na een pass van Gervinho, maar ziet zijn schot geblokt worden door Yuto Nagatomo.
6'
Bij Japan staan er twee spelers op het veld met een verleden in de Eredivisie. Maya Yoshida en Keisuke Honda kwamen in het verleden beiden uit voor VVV-Venlo.
4'
Yaya Touré kan gewoon spelen. De middenvelder van Manchester City kampte met malaria, maar is op tijd hersteld.
3'
Er staan een aantal wereldsterren op het veld, maar Didier Drogba moet op de bank beginnen. Wilfried Bony krijgt de voorkeur.
1'
We zijn begonnen. Ivoorkust heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Ivoorkust – Japan. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer een uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Ivoorkust

Het is de derde keer dat Ivoorkust actief is op een wereldkampioenschap. De vorige twee keer, in 2006 en 2010, kwamen de Ivorianen niet verder dan de groepsfase. In 2006 eindigde Ivoorkust als derde achter Argentinië en Nederland. In Zuid-Afrika eindigde Ivoorkust wederom als derde. Deze keer moesten de Ivorianen Brazilië en Portugal voor laten gaan. Ivoorkust kwalificeerde zich uiteindelijk voor het WK in Brazilië door in een tweeluik af te rekenen met Senegal.

Japan

Japan doet voor de vijfde keer mee aan het WK. Zowel in 2002, als 2010 kwamen de Japanners tot de achtste finales, maar verder zijn de Aziaten nog niet gekomen. Vier jaar terug won Nederland in de groepsfase met 1-0 van Japan, maar mochten de Aziaten zich toch melden in de volgende ronde. Daar was Paraguay na strafschoppen echter te sterk. Japan kwalificeerde zich voor het WK door in de laatste groepsfase Australië, Jordanië, Oman en Irak achter zich te laten.

De verwachtingen

Bijna teams behoren niet tot de absolute favorieten, maar zijn ook niet bij voorbaat kansloos. Ivoorkust heeft een aantal sterke aanvallers en in Yaya Touré misschien wel één van de beste middenvelders ter wereld. Japan wordt veelal onderschat, maar wie de namen bekijkt, ziet veel potentie. Keisuke Honda was de afgelopen jaren de absolute sterspeler van de Japanners, maar is inmiddels voorbij gestreefd door Shinji Kagawa. Verder beschikken de Aziaten over namen als Maya Yoshida, Yuto Nagatomo, Hiroshi Kiyotake en Atsuto Uchida. Vitessenaar Mike Havenaar zal tijdens het WK niet in actie komen voor Japan.

Historie

Drie keer eerder was er een ontmoeting tussen Ivoorkust en Japan. Op basis van de historie is Japan de favoriet. De Japanners wonnen twee van de drie wedstrijden. Ivoorkust won echter de laatste keer. Alle wedstrijden waren overigens vriendschappelijk. Op 4 juni 2010 was Ivoorkust met 2-0 te sterk voor de Japanners. Een eigen doelpunt van Japan en een treffer van Kolo Touré bezorgde Ivoorkust de overwinning. De laatste keer dat Japan wist te winnen was op 24 mei 2008. Een doelpunt van Keiji Tamada bezorgde Japan winst.

Mijn prognose: Ivoorkust 2-2 Japan