Algerije
2:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Islam Slimani 26. / Schot met links  (Carl Medjani)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Rafik Halliche 28. / Kopbal  (Abdelmoumen Djabou)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Abdelmoumen Djabou 38. / Schot met links  (Islam Slimani)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Heung-min Son 50. / Schot met links
1 : 4 Torinfos in de Ticker Yacine Brahimi 62. / Schot met links  (Sofiane Féghouli)
2 : 4 Torinfos in de Ticker Ja-cheol Koo 72. / Schot met rechts  (Keun-ho Lee)

90'
Het is afgelopen in Porto Alegre. Na een enerverend gevecht heeft Algerije haar eerste zege van dit WK geboekt. Tegen Zuid-Korea werd het maar liefst 4-2.
90'
90'
Heel Zuid-Korea schreeuwt om een strafschop als Son in het Algerijnse strafschopgebied naar de grond gaat. Scheidsrechter Roldan vindt het niets en laat door voetballen.
90'
Algerije moet nog vier minuten blessuretijd volhouden en dan boekt het de eerste overwinning op dit WK. De Algerijnen komen dan op drie punten en staan daarmee tweede achter België.
88'
Wissel in bij Algerije -> Essaïd Belkalem
88'
Wissel uit bij Algerije -> Madjid Bougherra
88'
Een afvallende bal belandt voor de voeten van Lee en de Koreaan haalt ineens uit. Zijn schot, vanaf randje zestien, gaat een kleine meter naast.
85'
Keun-Ho Lee krijgt plots de bal voor de voeten in het Algerijnse strafschopgebied. Het blijkt echter te lastig voor Lee om uit de draai gericht te schieten want zijn inzet vliegt hoog over.
83'
Zuid-Korea zet aan in de slotfase om een doelpunt te forceren. De sterke Algerijnse verdediging houdt echter tot dusver stand.
79'
Op aangeven van Mesbah kopt Ghilas over. Daar zag de Koreaanse verdediging er niet goed uit, maar het loopt goed af voor Zuid-Korea.
79'
Zuid-Korea heeft nog ruim tien minuten om minimaal twee keer te scoren. Het zou wat zijn als ze dat nog lukt, maar in deze wedstrijd is niets te gek!
77'
Wissel in bij Zuid-Korea -> Dong-Won Ji
77'
Wissel uit bij Zuid-Korea -> Kook-Young Han
75'
Wissel in bij Algerije -> Medhi Lacen
75'
Wissel uit bij Algerije -> Yacine Brahimi
75'
Shin-Wook Kim kopt uit een hoekschop maar net over. Dat is precies waarvoor de lange aanvaller in het veld is gebracht, alleen moet het wat zuiverder wil het een doelpunt opleveren.
73'
Wissel in bij Algerije -> Nabil Ghilas
73'
Wissel uit bij Algerije -> Abdelmoumen Djabou
72'
Doelpunt voor Zuid-Korea, 2:4 door Ja-Cheol Koo
En opnieuw wordt er gescoord in Porto Alegre! Ditmaal is het Koo die op aangeven van Lee de bal van dichtbij in het Algerijnse doel weet te werken. Het is vandaag geen moment saai in de confrontatie tussen Zuid-Korea en Algerije!
69'
Gele kaart voor Kook-Young Han (Zuid-Korea)
Han krijgt geel als hij een Algerijn met een sliding onderuit haalt.
66'
Gele kaart voor Madjid Bougherra (Algerije)
65'
Wissel in bij Zuid-Korea -> Keun-Ho Lee
65'
Wissel uit bij Zuid-Korea -> Chung-Yong Lee
65'
Het is voor het eerst dat een Afrikaans land vier keer scoort in een wedstrijd op een wereldkampioenschap. Die eer is nu dus toebedeeld aan de Algerijnen.
62'
Doelpunt voor Algerije, 1:4 door Yacine Brahimi
En het is 4-1! Wat een wedstrijd! Na een een-tweetje in het Koreaanse strafschopgebied tussen Brahimi en Féghouli komt eerstgenoemde vrij voor de keeper. Brahimi blijft uiterst kalm en schiet de vierde Algerijnse treffer tegen de touwen. Is dit dan de beslissing of komt Zuid-Korea nog terug?
60'
Ki probeert het maar eens van ver, en hoe! Zijn fraaie inzet wordt op schitterende wijze door doelman M'Bolhi uit het doel geslagen. Het is in ieder geval wel weer helemaal een wedstrijd met een geheel ander Zuid-Korea in de tweede helft.
57'
Wissel in bij Zuid-Korea -> Shin-Wook Kim
57'
Wissel uit bij Zuid-Korea -> Chu-Young Park
57'
Zuid-Korea neemt een vrije trap zeer snel en verrast Algerije hiermee bijna. Doelman M'Bolhi heeft gelukt dat Mandi op de doellijn staat en dat hij de inzet nog van de lijn kan koppen want anders was het nu al 3-2 geweest.
56'
Zuid-Korea heeft deze wedstrijd duidelijk nog niet opgegeven. Het speelt veel meer op de aanval dan in de eerste helft en is zodoende een stuk gevaarlijker.
52'
Gele kaart voor Yong Lee (Zuid-Korea)
Lee krijg het eerste geel van de wedstrijd als hij Mesbah onderuit haalt.
52'
Algerije laat het er niet bij zitten en blijft de aanval zoeken. Een kopbal van Halliche eindigt in de handen van doelman Jung.
49'
Doelpunt voor Zuid-Korea, 1:3 door Heung-Min Son
En daar is de snelle goal in de tweede helft voor Zuid-Korea. Son krijgt een lange bal per ongeluk op de rug in het Algerijnse strafschopgebied, maar hervindt de bal vrij snel. Hij draait daarna weg bij zijn tegenstander en scoort als zijn schot tussen de benen van doelman M'Bolhi in het doel verdwijnt. Wordt het hier nog spannend?
48'
Zelfs een vrije trap op een veelbelovende trap levert Zuid-Korea niets op. Ki schuift de bal zo bij een Algerijnse verdediger in de voeten.
46'
De bal rolt weer in Porto Alegre als Algerije heeft afgetrapt voor de tweede helft. Ondanks de afstraffing voor rust voor Zuid-Korea, heeft bondscoach Hong niet gewisseld. Omdat ook Algerije niets heeft gewijzigd, staan dezelfde elf spelers als voor de pauze op het veld.
46'
45'
43'
Uit een hoekschop van Brahimi kopt Slimani een ruime meter naast. Zo blijken die corners van Brahimi vandaag een gevaarlijk wapen.
41'
Door de ruime achterstand voor Zuid-Korea en het feit dat er weinig lukt bij die ploeg, lijkt de wedstrijd al na een helft gespeeld. Het kan er zomaar voor zorgen dat Algerije voor het eerst in de historie de tweede ronde van een WK bereikt.
37'
Doelpunt voor Algerije, 0:3 door Abdelmoumen Djabou
En dat is drie! Slimani krijgt de bal voor de voeten na slecht uitverdedigen van de Zuid-Koreaanse verdedigers. Met een slim passje zet hij vervolgens Djabou volkomen vrij voor doelman Jung. Djabou blijft rustig en prikt de bal laag in de rechterhoek. Wat een weelde voor de Algerijnen!
36'
Algerije zakt nu wat in en laat Zuid-Korea het spel maken. De Koreanen hebben echter moeite om door de hechte Algerijnse verdediging te komen en hebben nog geen schot tussen de palen gelost.
32'
In twee minuten tijd neemt Algerije dus verdiend de leiding. Ze zijn feller in de duels en proberen het spel te maken. Zuid-Korea opent zwak en moet flink aan de bak om nog minimaal een punt aan dit duel over te houden.
28'
Doelpunt voor Algerije, 0:2 door Rafik Halliche
Wat een wedstrijd voor Algerije want het is opnieuw raak! Een schot van Brahimi wordt onderweg aangeraakt door een Koreaans been en verdwijnt naast het doel. Uit de corner die volgt komt Halliche het hoogst en kopt hij snoeihard raak. Doelman Jung zat er daar overigens helemaal naast, wat een fout van hem!
26'
Doelpunt voor Algerije, 0:1 door Islam Slimani
En daar is de treffer voor Algerije! Slimani krijgt een fraaie lange bal van Medjani en tussen twee Koreaanse verdedigers in, wipt hij de bal over doelman Jung. Knap gedaan van de Algerijnse aanvaller!
25'
Slimani schiet van dichtbij over. Mocht het echter raak zijn geweest, dan ging het feestje voor Algerije niet door want hij stond buitenspel.
22'
Een voorzet wordt door Zuid-Korea niet goed weggewerkt en belandt zo voor de voeten van Medjani. Die haalt ineens uit, maar zijn inzet gaat huizenhoog over.
21'
Het is dat Slimani een lange bal vanaf rechts niet onder controle krijgt, want hij stond aardig vrij in het Koreaanse strafschopgebied. Dat had anders bijna zeker een doelpunt opgeleverd.
19'
19'
Djabou probeert het maar eens van ver. Zijn inzet is niet zuiver genoeg en zeilt ruim naast het Koreaanse doel.
19'
De Zuid-Koreanen komen wat beter in hun spel. Ze zoeken meer de aanval en de dreiging van Algerije is afgenomen. Kansen voor Zuid-Korea levert dit spelbeeld tot dusver nog niet op.
15'
De omstandigheden in Porto Alegre zijn overigens prima. Het is op dit moment in Porto Alegre, waar het vier uur in de middag is, niet zo bloedheet: zo rond de twintig graden. Drinkpauzes zullen hier dus niet nodig zijn.
11'
Het initiatief in de openingsminuten ligt duidelijk bij Algerije. Zuid-Korea komt er nog niet aan te pas en moet zich noodgedwongen beperken tot verdedigen.
9'
Slimani is dicht bij een doelpunt als hij uit een hoekschop een kleine meter naast kopt. Goede poging van de Algerijnse aanvaller.
8'
Het andere duel in groep H, tussen België en Rusland eindigde ruim een uur geleden in een 1-0 overwinning voor de Belgen. Deze uitslag biedt perspectief voor Zuid-Korea of Algerije om uiteindelijk op een vermoedelijke tweede plaats achter België te eindigen.
4'
Opnieuw een gevaarlijk moment voor het Zuid-Koreaanse doel. Féghouli gaat in het zestienmetergebied naar de grond en Algerije schreeuwt om een strafschop. Deze komt er niet, maar de bal belandt wel voor de voeten van Brahimi. Hij schiet van dichtbij in, maar doet dit niet zuiver: over.
2'
Sterspeler Féghouli laat zich gelijk zien bij Algerije. Hij krijgt de bal vanaf links voor de voeten en haalt direct uit. Zijn poging is echter wat gehaast en vliegt dan ook ruim naast.
1'
Zuid-Korea heeft afgetrapt in Porto Alegre, we zijn begonnen! Boekt Zuid-Korea of Algerije een eerste winstpartij op dit WK of eindigt deze confrontatie in een gelijkspel? We gaan het nu zien!
1'
Goedenavond! In groep H staat vandaag de wedstrijd tussen Zuid-Korea en Algerije op het programma. Het is voor beide landen het tweede duel dat zij spelen op dit wereldkampioenschap. Het stadion waar de confrontatie zal plaatsvinden is Estadio Beira-Rio gelegen in Porto Alegre, het stadion waar Nederland afgelopen woensdag Australië versloeg. Deze volledig gerenoveerde arena biedt plaats aan 43.394 toeschouwers. De scheidsrechter die het treffen tussen Zuid-Korea en Algerije gaat leiden is Wilmar Roldan, afkomstig uit Colombia. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal straks live voor u verslag doen van deze confrontatie in groep H.

Zuid-Korea
Zuid-Korea is de laatste decennia een vaste gast op wereldkampioenschappen. Tijdens de laatste acht toernooien (inclusief het huidige) waren de Aziaten telkens van de partij. De huidige selectie van Zuid-Korea kent slechts vijf spelers die er vier jaar geleden in Zuid-Afrika ook bij waren. De selectie van bondscoach Myung-Bo Hong is sowieso vrij onervaren. Zo is er maar één Zuid-Koreaan die reeds de leeftijdsgrens van dertig is gepasseerd: Tae-Hwi Kwak. Spelers van de generatie uit 2002, zoals bijvoorbeeld oud-PSVer Ji-Sung Park , zitten niet in de huidige selectie. In dat jaar behaalde het land zijn beste prestatie op een WK door onder leiding van bondscoach Guus Hiddink op de vierde plaats te eindigen. Absolute topspeler in de Koreaanse selectie die vandaag de dag in Brazilië actief is, is Heung-Min Son. De 21-jarige aanvaller van het Duitse Bayer Leverkussen wordt beschouwd als een van de grootste talenten die het Koreaanse voetbal heeft voortgebracht. Met Son in de basis eindigde het eerste groepsduel voor de Zuid-Koreanen in een gelijkspel tegen Rusland: 1-1. In die wedstrijd kwamen zij nog wel op voorsprong doordat een afstandsschot van invaller Keun-Ho Lee via de blunderende Russische doelman Igor Akinfeev in het doel belandde. Niet veel later maakten de Russen echter alweer gelijk. Bij winst tegen Algerije zetten de Koreanen vandaag een grote stap op weg naar de volgende ronde.

Algerije
Algerije was ook vier jaar geleden aanwezig op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Die deelname eindigde echter in een deceptie: de Algerijnen wonnen geen enkel duel en wisten zelfs het net niet te vinden. Met slechts één behaald punt (doelpuntloos gelijkspel tegen Engeland) moesten de Afrikanen alweer snel huiswaarts. Voor het laatste doelpunt dat (voor aanvang van dit WK) door een Algerijn werd gescoord op een WK moeten we dan ook terug naar het jaar 1986. Destijds maakte Djamel Zidane, de oom van, de gelijkmaker tegen Noord-Ierland. Met zijn doelpunt tegen België maakte Sofiane Feghouli een einde aan deze negatieve reeks. Het bleek voor Algerije niet genoeg voor een overwinning want het werd uiteindelijk 2-1 voor de Belgen. Sterspeler bij de Algerijnen in de huidige selectie is diezelfde Sofiane Feghouli, voetballend bij het Spaanse Valencia CF. Net als Zuid-Korea is ook Algerije naar Brazilië afgereisd met een vrij onervaren elftal, tenminste als het aankomt op gespeelde interlands. Slechts één speler in het equipe van bondscoach Vahid Halilhodzic heeft meer dan 40 interlands op zijn naam staan (verdediger Madjid Bougherra, 63 interlands). Zuid-Korea en Algerije speelden eenmaal eerder tegen elkaar en dat was in 1985. Die vriendschappelijke wedstrijd werd toen met 2-0 gewonnen door de Koreanen. Mocht Algerije vanavond ook verliezen, dan betekent het dat het Noord-Afrikaanse land al na twee duels is uitgeschakeld. Met welke spelers zij gaan proberen dit te voorkomen, is hier te lezen. Hier vindt u namelijk de opstellingen van beide elftallen.