22.06.2014 22:55

Spektakel in Porto Alegre levert Algerije zege op

In groep H lijkt de eerste plek te zijn vergeven aan België, maar de strijd om de tweede plaats ligt nog open. Momenteel staat Algerije op die tweede plek na een sensationele 4-2 overwinning van de Algerijnen op Zuid-Korea.

Er was voor rust maar één ploeg die voetbalde en dat was Algerije. Zij domineerden, zochten de aanval en kregen de kansen. Zuid-Korea stelde daar niets tegenover: zij losten zelfs niet één schot tussen de palen. Dat de Koreanen gingen rusten met een 3-0 achterstand was dan ook een volkomen logisch gevolg. In minuut 26 brak Islam Slimani de ban door op aangeven van Carl Medjani de score te openen. Tussen twee Koreaanse verdedigers in wipte hij de bal knap over doelman Sung-Ryong Jung heen. Twee minuten later stond het al 2-0. Uit een hoekschop kopte Rafik Halliche hard raak nadat Jung er volkomen naast zat. Toen een minuut of tien later zelfs een derde Algerijnse goal viel, zaten zij op rozen. Na slecht verdedigen van Zuid-Korea prikte Abdelmoumen Djabou de bal binnen op aangeven van Slimani. De Koreanen probeerden daarna nog wel om aanvallend wat te creëren, maar er lukte nagenoeg niets bij het team van bondscoach Myung-Bo Hong.

Na rust zagen we een ander Zuid-Korea. De Koreanen gingen veel meer op de aanval spelen en dit leverde al snel een doelpunt op. Vier minuten na de hervatting schoot Heung-Min Son raak door de bal tussen de benen van doelman Raïs M’Bolhi door tegen de touwen te werken. Ruim tien minuten later leek Algerije de wedstrijd echter definitief in het slot te gooien toen Yacine Brahimi de 4-1 maakte. Na een een-tweetje met Sofiane Féghouli in het Koreaanse strafschopgebied schoot hij beheerst raak. Toch was het nog niet gedaan want Ja-Cheol Koo scoorde in minuut 72 het tweede Koreaanse doelpunt. Hij kreeg de bal van Keun-Ho Lee aangespeeld en tikte van dichtbij binnen. De mannen van Hong zetten daarna aan om een derde treffer te forceren, maar de Algerijnse verdediging hield stand en sleepte de overwinning over de streep. De strijd om de tweede plek in groep H ligt zodoende nog helemaal open.

Door: Roel Egberts