23.06.2014 10:00

Speler van de Dag: Slimme Slimani

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat Islam Slimani, de Algerijn die voor een deel verantwoordelijk was voor de 4-2 overwinning op Zuid-Korea.

Slimani zat in het openingsduel van Algerije tegen België (1-2) nog op de bank, maar mocht tegen de Zuid-Koreanen van meet af aan beginnen. De 26-jarige aanvaller had niet veel tijd nodig om zijn waarde voor de Noord-Afrikanen te bewijzen. Voor rust had de Algerijn al een doelpunt en een assist achter zijn naam.

Belangrijke rol

Na 26 minuten spelen liet Slimani zien waarom bondscoach Vahid Halilhodžić een basisplaats voor hem had ingeruimd. Van achteruit speelde Carl Medjani een lange bal over de Zuid-Koreaanse verdediging richting Slimani. De fysiek sterke Algerijn wurmde zich op kracht langs twee verdedigers en wipte vervolgens op subtiele wijze de bal over Sung-Ryong Jung, de doelman van Zuid-Korea.

Handigheidje

Slimani liet niet alleen zien een fysiek sterke spits te zijn, maar ook over inzicht en techniek te beschikken. De Algerijnse aanvaller, die bij Sporting Portugal onder contract staat, was met een vernuft passje de aangever bij de 3-0. De Zuid-Koreaanse verdediging verwachtte dat Slimani zelf zou schieten, maar in plaats daarvan passte hij de bal subtiel met de buitenkant van de voet naar Abdelmoumen Djabou, die het karwei vervolgens afmaakte.

Volgende ronde?

Het wordt een spannende laatste speelronde in Groep H. België heeft zich al gekwalificeerd voor de achtste finale, maar daarachter strijden Algerije, Rusland en Zuid-Korea nog voor het tweede ticket. Ervan uitgaande dat de Belgen hun sportieve plicht doen tegen Zuid-Korea, zullen Algerije en Rusland in een onderling duel bepalen wie zich kwalificeert voor de volgende ronde. Een zeer belangrijke en spannende laatste groepswedstrijd, voor Slimani en zijn teamgenoten.

Door: Vincent Houttuin

Spelers van de Dag
Speelronde 1: Neymar
Speelronde 2: Arjen Robben
Speelronde 3: Joel Campbell
Speelronde 4: Karim Benzema
Speelronde 5: Pepe
Speelronde 6: Guillermo Ochoa
Speelronde 7: Memphis Depay
Speelronde 8: Luis Suárez
Speelronde 9: Bryan Ruiz
Speelronde 10: Miroslav Klose

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner