NEC Nijmegen
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Anthony Limbombe 43. / Kopbal

90'
Roda JC heeft ook de tweede helft weinig tot geen gevaar kunnen stichten voor het doel van NEC. De Nijmegenaren consolideerden de 0-1 voorsprong met verve. De gevaarlijkste mogelijkheid kwam nog op naam van Alireza Jahanbakhsh. De international uit Iran schoot op de paal. Door de overwinning in Kerkrade vergroot NEC de voorsprong op Roda naar zes punten.
90'
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Cihat Çelik
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Anthony Limbombe
90'
Nog een minuut te spelen in Kerkrade. Nog steeds weet NEC de Kerkradenaren gemakkelijk tegen te houden.
90'
Vijf minuten extra in de tweede helft!
89'
Fantastisch schot Guy Ramos! Het schot van de verdediger van Roda JC gaat maar net naast. De bal kwam op twintig meter voor zijn voeten na een afgeslagen aanval. Joshua Smits ziet het schot van de aanvoerder van Roda maar net naast het doel verdwijnen.
86'
We zitten in de absolute slotfase in het Parkstad Limburg Stadion. Bij een 0-1 eindstand zou NEC de voorsprong op Roda vergroten naar zes punten. Ook betekent dit resultaat dat Almere City FC de tweede periode wint.
86'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
86'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
84'
De Limburgers zijn tot nu toe nog niet bij machte geweest om goede kansen te creëren. Dat is toch opmerkelijk aangezien Roda vaak tot veel doelpunten komt.
81'
Roda JC is door haar wissels heen. Nu is ook mede-topscoorder Johan Plat in het veld gebracht door Trost. Nog tien minuten heeft Roda om wat te forceren.
81'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Tobias Haitz
81'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Tom Daemen
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Johan Plat
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
78'
Gele kaart voor Frank Demouge (Roda JC Kerkrade)
Demouge gaat wat hard in op de benen van Rens van Eijden.
76'
Alireza schiet op de paal! Een voorzet van Anthony Limbombe wordt doorgekopt door Christian Santos en belandt voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh. De Iraniër schiet in de binnenste hoek op de paal en maakt net niet de tweede van NEC.
75'
Het Limburgs kwartiertje is ingegaan! Een ultra aanvallend Roda JC gaat de laatste vijftien minuten vol voor de gelijkmaker.
74'
Ook publiekslieveling Anco Jansen komt het veld in. Naast de lange Frank Demouge en Regino Cicilia speelt Roda nu met de bewegende Höcher en Jansen.
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Anco Jansen
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
73'
Dit was de kans voor Frank Demouge! Op een voorzet van Marc Höcher volleyt Demouge bij de tweede paal net over het doel van NEC.
69'
Doorbraak van Sjoerd Ars! Hier zien we dan even een glimp van de topscoorder van NEC. De spits anticipeert op een lange bal maar door het hinderen van Guy Ramos gaat het schot vanaf vijftien meter ruim naast.
67'
Het zou natuurlijk ook kunnen dat NEC naar de 0-2 countert. Het gevaar blijft namelijk in de tweede helft uit voor het doel van Joshua Smits (NEC).
64'
Daar is dan eindelijk de topscoorder van Roda JC. Gaat de man van zeven goals dit seizoen het tij keren voor de Limburgers? Roda heeft nog een klein half uur om iets te doen aan de 0-1 achterstand.
63'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
63'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
61'
Ondertussen staat ook Almere City FC op voorsprong in Eindhoven. Dat betekent dat Roda JC de periodetitel uit het hoofd kan zetten op dit moment.
60'
Het spelbeeld blijft nog steeds hetzelfde. Roda JC heeft het meeste balbezit maar komt niet door de hechte defensie van NEC.
57'
Wat gaat coach René Trost verzinnen om Roda meer druk naar voren te laten zetten? Op de bank zit in ieder geval genoeg scorend vermogen, met bijvoorbeeld clubtopscoorders Johan Plat en Marc Höcher.
54'
Mooie curve van Hicham Faik! Een vrije trap van de middenvelder van Roda JC krult mooi richting de buitenste hoek. Maar door de grote afstand is de snelheid van de bal laag en kan doelman Smits de inzet van de Faik gemakkelijk vangen.
52'
De verdediging van NEC staat voorlopig goed. Kevin Conboy en Rens van Eijden hebben Frank Demouge en Regino Cicilia in de tang. Het is niet voor niets dat de Nijmegenaren de minst gepasseerde defensie van de Jupiler League hebben.
49'
Het tweede bedrijf gaat op dezelfde voet verder dan de eerste. Het balbezit is voor Roda JC en de bezoekers uit Nijmegen loeren op de counter via de snelle buitenspelers.
46'
Geen wissels na rust bij beide teams. Dat betekent dat zelfde 22 spelers zijn begonnen aan de tweede helft van deze kraker in de Jupiler League.
46'
45'
NEC heeft vlak voor rust de leiding genomen in de topper tegen Roda JC. In een vlakke eerste helft met weinig kansen was er wel veel strijd. Roda was iets beter en had wat meer balbezit. In de 43e minuut wist Anthony Limbombe uit zijn eigen rebound echter de 0-1 tegen de touwen te koppen.
45'
44'
Zo komt NEC vlak voor rust op voorsprong en zijn er nog twee minuten aan extra speeltijd in de eerste helft. Keeper Bram Verbist zag er niet heel goed uit bij de goal van Anthony Limbombe.
43'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Anthony Limbombe
Uit een ingooi van Giovanni Gravenbeek ontstaat veel onrust in de defensie bij Roda JC. De bal belandt voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh die Limbombe weet te vinden. De jonge Belg ziet zijn eerste schot nog gekeerd worden door Bram Verbist, maar kopt de rebound onder de doelman van Roda door.
42'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Een optelsom voor de linksback van Roda. Na de zoveelste overtreding op Alireza Jahanbakhsh krijgt Van Peppen de gele kaart.
40'
Nog vijf minuten in de eerste helft. Beide teams komen nog niet aan hun oude vertrouwde spel toe waardoor een gelijke ruststand er aan lijkt te komen.
37'
Het aantal overtredingen nemen toe en worden ook zwaarder. Desondanks houdt scheidsrechter Bas Nijhuis de kaarten op zak tot nu toe.
36'
Ook in Eindhoven is het nog 0-0 in de wedstrijd tussen Jong PSV en Almere City FC. Dat betekent dat Almere virtueel de kampioen van de tweede periode is.
33'
Topscoorder Sjoerd Ars wordt maar moeilijk bereikt door de spelers van NEC. De spits heeft te maken met goede bewaking in de vorm van Roda-spelers Bart Biemans en Guy Ramos.
31'
Zo is het spel in evenwicht maar zijn de betere kansen in de wedstrijd voor de thuisploeg. Na ruim een half uur spelen staat de brilstand echter nog altijd op het scorebord: 0-0.
27'
Grootste kans van de wedstrijd tot nu toe! Uit een vrije trap van Tom Van Hyfte kopt Henk Dijkhuizen richting Joshua Smits (NEC). De doelman van de Nijmegenaren duikt de bal goed uit de hoek. De rechtsback van Roda JC stond redelijk vrij omdat drie verdedigers van NEC zich met Frank Demouge bemoeiden.
26'
Aftasten is het juiste woord voor het eerste kwart van de wedstrijd. Zowel Roda als NEC zijn nog opzoek naar de openingen in de defensie bij de tegenpartij. Het spektakel waarop gehoopt werd blijft voorlopig uit.
23'
Schot van Anthony Limbombe! De linksbuiten van NEC stoomt op vanaf de linkerkant en bij het betreden van het strafschopgebied besluit de jongeling uit te halen. Keeper Bram Verbist staat echter op zijn post en tikt de bal uitstekend weg.
22'
Op dit moment worden er meer overtredingen gemaakt door beide teams dan kansen afgedwongen. Deze twee knokploegen strijden voor elke bal op het veld en doen op dit moment nog niet voor elkaar onder.
20'
Aan alles is te merken dat er vanavond veel op het spel staat. Er is veel strijd op het veld, wat ondersteunt wordt door veel enthousiasme op de tribunes.
17'
Roda JC is duidelijk de betere in het eerste kwartier. Ondanks dat er nog geen grote kansen gecreëerd zijn is de ploeg van coach René Trost de meest dominante.
14'
Ook de strijd om het periodekampioenschap gaat vanavond beslist worden. Op dit moment gaat deze titel naar Almere City FC. Het team uit Almere heeft één punt meer dan Roda JC en staat gelijk met NEC. Aangezien de Nijmegenaren periode 1 al hebben gewonnen zou periode 2 automatisch naar Almere gaan.
11'
Het schot van Frank Demouge! Vanaf een meter of zestien probeert de nummer vijftien van Roda JC het eens met een laag schot. Doelman Joshua Smits is niet onder de indruk en pakt de bal eenvoudig.
10'
Er zijn vanavond 16.015 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion. Dit is een record voor de Jupiler League. Nog nooit eerder waren er zo veel toeschouwers bij een wedstrijd op het tweede niveau.
8'
Nu heeft het team van trainer René Trost veelvuldig de bal. Zodoende controleert Roda JC in deze fase de wedstrijd en moet NEC even op eigen helft verdedigen.
6'
Regino Cicilia met een knal! Cicilia krijgt de bal in het strafschopgebied terug van Frank Demouge en besluit direct uit te halen. Het schot van de jonge spits is hard maar mist richting.
3'
NEC begint fel aan de wedstrijd en heeft gelijk veel drang naar voren. Het meeste balbezit is in de eerste minuten voor de bezoekers uit Nijmegen.
1'
We zijn begonnen in het Parkstad Limburg Stadion. Roda JC speelt in het vertrouwde gele shirt en de bezoekers uit Nijmegen dragen een geheel witte outfit.
1'
Wat een fantastische sfeer in een regenachtig Kerkrade! Ook het vak met de supporters van NEC is volledig uitverkocht.
De spelers van beide teams betreden het veld van het Parkstad Limburg Stadion. De topper in de achttiende speelronde van de Jupiler League begint binnen enkele minuten!

Welkom bij de kraker tussen Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen! Dit prachtige affiche in de achttiende speelronde van de Jupiler League begint om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Kerkrade. Rond de klok van 19.00 uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

Roda JC
Het team van trainer René Trost zal vanavond strijden als echte ‘Koempels’. Met als uitgangspunt drie punten achterstand op de koploper zijn de messen geslepen. Roda JC staat namelijk op 41 punten na zeventien wedstrijden, tegenstander NEC doet het iets beter met 44 punten uit zeventien wedstrijden. De fans lopen in ieder geval al warm voor deze topper van jewelste. Er worden 15.000 supporters verwacht in het Parkstad Limburg Stadion. Dit betekent een recordaantal toeschouwers bij een wedstrijd in de Jupiler League.

De schijnwerpers zullen zoals zo vaak ook vanavond weer gericht zijn op Frank Demouge. De bonkige spits van Roda JC speelt namelijk tegen zijn oude ploeg. Demouge begon zijn carrière in zijn geboortestad Nijmegen en speelde dertien seizoenen voor NEC. Vorige week maakte de spits nog de late aansluitingstreffer in de Limburgse tweedstrijd bij VVV Venlo (1-1). Kan Demouge Roda JC vanavond op gelijke hoogte brengen met zijn oude liefde?

NEC
De Nijmegenaren verkeren in een blakende vorm. NEC is de laatste dertien wedstrijden ongeslagen en verloor dit seizoen pas één maal. Dit gebeurde in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (1-0 verlies). Daarnaast scoort het team van trainer Ruud Brood ontzettend makkelijk. Het mag zich zelfs tot meest scorende ploeg van de competitie kronen met het totaal van 46 goals voor. De titel ‘minst gepasseerde defensie’ gaat ook naar NEC. Doelman Joshua Smits heeft pas veertien goals geïncasseerd. Ook vorige wedstrijd draaide de aanval van NEC weer op volle toeren. In de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Achilles’29 werd met 6-2 gewonnen.

Koploper NEC heeft het traditioneel lastig in wedstrijden tegen Roda JC. Zo dateert de laatste overwinning in Kerkrade alweer van 2008. In dat jaar nam NEC drie punten mee door een 0-2 overwinning met doelpunten van Johnny van Beukering en Jeremain Lens. Dit jaar komen de doelpunten voornamelijk van Sjoerd Ars. De topscoorder van de Jupiler League maakte tot dusver vijftien doelpunten. Ook Alireza Jahanbakhsh weet het net gemakkelijk te vinden. De international van Iran zorgde voor zeven goals en keert vanavond terug na een schorsing. Dit gaat waarschijnlijk ten koste van Navarone Foor die in de wedstrijd tegen Achilles’29 twee doelpunten voor zijn rekening nam. Welke elf spelers Ruud Brood het veld instuurt zal ongeveer een uur voor de wedstrijd bekend worden gemaakt. Voor Brood zelf is het zeker een wedstrijd met een tintje. De succescoach van NEC werd vorig jaar na slechte prestaties tussentijds ontslagen bij Roda JC. Gaat Ruud Brood vanavond wraak nemen met zijn nieuwe ploeg in Kerkrade?

Gedoodverfde titelkandidaten
Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen waren op voorhand al de gedroomde kanshebbers op het kampioenschap. Beide clubs degradeerden afgelopen zomer na een dramatisch verlopen seizoen in de Eredivisie. Over de doelstellingen wordt niet getwist, zowel Roda als NEC moet zo snel mogelijk terug naar de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal. Het liefst wordt dit bereikt met een kampioenschap en dus zijn de belangen van deze topper enorm . Het Eredivisieduel van vorig jaar was een prooi voor de Limburgers. Door onder meer twee goals van Guus Hupperts (nu AZ Alkmaar) won Roda JC met 3-1 van NEC. Het affiche vanavond wordt door een Eredivisiewaardige scheidsrechter geleid. Bas Nijhuis en zijn assistenten Rob van de Ven en Charles Schaap dienen het duel in goede banen te leiden.

Veel plezier bij de kraker tussen Roda JC en NEC!