12.12.2014 22:12

Almere City wint voor het eerst periodetitel

Paul Quasten (l.) ontdoet zich van Augustine Loof (r.) tijdens het competitieduel Jong PSV Eindhoven - Almere City FC. (12-12-2014)

Almere City heeft vrijdag voor het eerst in de clubhistorie een plaats in de nacompetitie afgedwongen. De ploeg uit de Jupiler League eindigde op doelsaldo achter NEC, maar omdat de Nijmegenaren de eerste periodetitel al hadden gewonnen ging de prijs naar de club uit Flevoland.

Almere won vrijdag met 1-0 bij Jong PSV door een doelpunt van Norair Arslanyan-Mamedov na een uur spelen en klimt naar plek zes in de algemene rangschikking.

NEC won de matige topper in Kerkrade met 1-0 van Roda JC. De Limburgers hadden bij winst en puntenverlies van Almere de periodetitel kunnen winnen, maar zagen dat doel uit het oog verdwijnen toen Anthony Limbombe koploper NEC vlak voor rust op voorsprong zette. De aanvaller schoot eerst nog op doelman Bram Verbist, maar kopte in de rebound alsnog raak. NEC staat nu zes punten voor op achtervolger Roda.

FC Eindhoven volgt op zeven punten van NEC. De ploeg gaf vrijdag in de tweede helft thuis een voorsprong van 3-0 uit handen tegen De Graafschap, maar won toch met 4-3. Via Tom Boere, Joey Sleegers en Jens van Son had Eindhoven na een krap uur drie keer gescoord, maar door goals van Vincent Vermeij (twee) en Jordan García-Calvete stond het twintig minuten voor tijd 3-3. Chiró N'Toko bracht de thuisploeg uiteindelijk de winst.

Nummer vijf FC Emmen liep in op nummer vier FC Volendam door een thuisoverwinning op de Noord-Hollanders. Na een ruststand van 2-0 werd het in Drenthe 4-1 door doelpunten van Boy Deul, Tim Siekman, Frank Olijve en Soufiane Laghmouchi voor de thuisploeg en Ludcinio Marengo namens Volendam. Nummer zeven Sparta kwam op bezoek bij Jong FC Twente niet verder dan 0-0.