11.12.2014 13:58

Speciaal weerzien voor Brood met Roda JC

Vrijdagavond staat er een kraker in de Jupiler League op het programma. NEC Nijmegen gaat op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Een speciaal weerzien voor NEC-trainer Ruud Brood.

Brood werd ongeveer een jaar geleden ontslagen bij de Limburgse degradant, maar wil niet spreken over een beladen duel. "Daar ga ik niet op reageren. Ik heb nog wel een band met de mensen die er nu zitten, maar het gaat mij om de wedstrijd Roda JC - NEC. Er is in die periode genoeg over geschreven en gezegd. Ik ga die wedstrijd niet in om een lange neus maken, daar ben ik geen type voor."

Zowel NEC als Roda JC degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Er hebben dus veel veranderingen plaatsgevonden. "Ze hebben ook wat spelers van MVV overgenomen. Daar dol ik ze wel eens mee, want dat ligt daar nogal gevoelig. Toen ik zelf naar Roda ging, werd me verteld dat ik zeker niet in Maastricht moest gaan wonen", vertelt Brood aan Omroep Gelderland.

NEC trainde woensdag 'in het geheim'. "We hebben getraind bij Brakkenstein, want daar hebben ze vergelijkbaar kunstgras als bij Roda. Raar, want toen ik er werkte lag er nog Koempelsgras. En dat hoort eigenlijk ook bij die club. En in elk stadion. Ze hebben ons vaak bekeken en wij hebben geen geheimen voor elkaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner