FC Groningen Zaterdag, 22. Maart 2014
18:45 uur
Vitesse
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 10. / Schot met rechts  (Lorenzo Burnet)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Atsu 39. / Schot met links  (Guram Kashia)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 56. / Schot met rechts  (Tjaronn Chery)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 63. / Schot met links  (Nick van der Velden)

90'
Op basis van passie en strijd werd Vitesse in de tweede helft overklast door de thuisploeg. Doelpunten van Van der Velden en Chery bezorgden Groningen een comfortabele voorsprong, die in het restant simpel werd verdedigd.

Bedankt voor het volgen van dit duel. Ik wens u een prettig weekeinde!
90'
Einde wedstrijd. Een enorm gejuich barst los op de tribunes. Het thuispubliek viert de zege op de nummer drie uitbundig.
90'
De blessuretijd van de tweede helft bedraagt twee minuten.
90'
Een debutant in Groningen. Arjen Hagenauw, zoon van Groningen-verzorger Henk Hagenauw, maakt zijn eerste speelminuten voor de 'Trots van het Noorden'.
90'
Wissel in bij FC Groningen -> Arjen Hagenauw
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> Filip Kostić
85'
Een fraai applaus voor Živković, die wordt gewisseld voor Género Zeefuik. De aanvaller kleurde de eerste helft, waarin hij Kashia meerdere malen de baas was en tevens tekende voor de openingstreffer.
85'
Wissel in bij FC Groningen -> Género Zeefuik
85'
Wissel uit bij FC Groningen -> Richairo Živković
78'
Kirm! De invaller verzuimt de 4-1 binnen te schieten na dom balverlies in de verdediging van Vitesse.
75'
Bosz gooit twee frisse aanvallers in de ploeg in de hoop op een wonder. Met nog een kwartier te gaan lijkt Vitesse te gaan verliezen in Groningen.
72'
Wissel in bij Vitesse -> Bertrand Traoré
72'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
72'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
72'
Wissel uit bij Vitesse -> Mike Havenaar
71'
Wissel in bij FC Groningen -> Andraž Kirm
71'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
70'
De laatste keer dat Groningen (meer dan) drie goals wist te scoren, was op 22 december tegen NEC (5-2 winst). Destijds scoorde Michael de Leeuw, die vandaag afwezig is, driemaal.
68'
Aanvoerder Maikel Kieftenbeld zweept het thuispubliek nog eens op! Vitesse lijkt het op te geven en Groningen gaat op zoek naar de vierde treffer.
63'
Doelpunt voor FC Groningen, 3:1 door Tjaronn Chery
Groningen lijkt op weg naar haar eerste zege sinds 16 februari. Chery wordt fraai bediend door Van der Velden en vindt het gaatje in de rechterhoek.
60'
Het laatste half uur is ingegaan! Vitesse zal in het restant een plan moeten verzinnen om de 'muur van Groningen-verdedigers' af te troeven. Groningen houdt vooralsnog echter simpel stand.
59'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Daar is de tweede schorsing voor Vitesse! Leerdam krijgt een gele kaart van scheidsrechter Vink en zal net als Kashia afwezig zijn tijdens het duel met sc Heerenveen.
56'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Nick van der Velden
Vitesse geeft veel corners weg en krijgt hier in de 56e minuut de rekening voor gepresenteerd. Van der Velden kan een hoekschop van Chery bij de tweede paal binnenschieten.
53'
Het spelbeeld is onveranderd ten opzichte van de eerste helft. Vitesse kiest voor de opbouw, terwijl Groningen gokt op een snelle tegenstoot.
47'
Wat een kans! Atsu is zijn directe tegenstander weer eens de baas en ziet zijn voorzet vervolgens slecht weggewerkt worden door de Groningen-verdediging. Qazaishvili denkt hiervan te gaan profiteren, maar zijn slappe poging wordt gepareerd door Bizot.
46'
Aanvang tweede helft. De bal rolt weer! Er zijn geen wissels bij het begin van de tweede helft.
45'
Om 19.45 uur begint het duel tussen sc Heerenveen en NEC. Ook deze wedstrijd is live te volgen op Voetbal.com.

Graag zie ik u terug bij de aanvang van de tweede helft!
45'
FC Groningen en Vitesse tonen het publiek in De Euroborg een fraai schouwspel. Namens de thuisploeg kreeg Živković drie grote kansen, waarvan hij er slechts één benutte. Kort voor de theepauze tekende Atsu met een fraai wippertje voor de gelijkmaker (1-1).
45'
45'
De blessuretijd van de eerste helft bedraagt één minuut.
42'
Gele kaart voor Guram Kashia (Vitesse)
Kashia torpedeert Živković en krijgt de eerste kaart van de wedstrijd. De aanvoerder van Vitesse is hierdoor geschorst voor het duel met sc Heerenveen.
40'
Davy Pröpper zet Bizot direct na de gelijkmaker weer aan het werk. De spelverdeler kopt achterwaarts, maar zijn inzet mist de juiste kracht en richting om gevaarlijk te worden.
39'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Christian Atsu
Wat een heerlijk doelpunt van Atsu! De middenvelder controleert een lange bal van Kashia fraai met de borst en lepelt het leer over Bizot in het doel.
36'
Živković wordt prachtig vrijgespeeld, maar raakt de bal vervolgens zeer matig. Dat was de derde 100 procent kans voor de aanvaller, die vooralsnog verantwoordelijk is voor het enige doelpunt in De Euroborg.
34'
Qazaishvili kan vanaf zo'n zestien meter vrij uithalen. Het schot van de middenvelder mist echter de overtuiging en Bizot kan makkelijk ingrijpen.
31'
Wissel in bij Vitesse -> Kelvin Leerdam
31'
Wissel uit bij Vitesse -> Frank van der Struijk
28'
Frank van der Struijk moet zo dadelijk gewisseld worden. De vleugelverdediger, die zich deze week nog verkiesbaar stelde voor de gemeenteraad van zijn woonplaats Boxtel, kampt met een enkelblessure. Kelvin Leerdam maakt zich klaar om in te vallen.
26'
Atsu! De Ghanees heeft de gelijkmaker op zijn schoen, maar schiet wild over na een passje van Lucas Piazón.
22'
Net op het moment dat Vitesse dreigdender begint te worden, gaat Kashia wederom in de fout bij een lange bal. Živković lijkt ook ditmaal te profiteren, maar oog-in-oog met Velthuizen faalt hij.
18'
Živković is in de openingsfase een grote plaag voor Vitesse. De zeventienjarige aanvaller, die midweeks een contract ondertekende bij Ajax, is stukken sneller dan Kashia en maakt daar flink gebruik van.
14'
Vitesse-trainer Peter Bosz is woest over het matige begin van zijn ploeg. De oefenmeester staat druk gebarend en schreeuwend langs de zijlijn, maar vooralsnog zijn de beste kansen voor de thuisploeg.
10'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Richairo Živković
Nu is het wel raak! Bij een dieptepass zit Guram Kashia volledig mis namens de bezoekers. Zivkovic kan de bal vervolgens makkelijk oppikken, waarna hij Velthuizen omspeelt en simpel binnenschiet.
8'
Oeeeffff! Dat had de 1-0 móéten zijn. Filip Kostić breekt door op de linkerflank en kan vervolgens afleggen op twee medespelers. De voorzet van de Serviër is echter niet op maat en Marko Vejinović kan wegwerken.
6'
Bizot heeft moeite met een poging van Valeri Qazaishvili en kan het leer ternauwernood wegwerken voordat een instormende Vitesse-speler profiteert.
3'
Ook Piet Velthuizen moet in de openingsfase aan de bak. De Vitesse-goalie pareert een poging van Tjaronn Chery.
1'
Meteen werk aan de winkel voor FC Groningen-doelman Marco Bizot. Christian Atsu ziet zijn doelpoging verwerkt worden tot een hoekschop.
1'
Aanvang wedstrijd. Daar gaan we! Het eerste fluitsignaal heeft geklonken.
De wedstrijd staat onder leiding van Pieter Vink. Het publiek maakt zich klaar voor de aftrap en de spelers komen het veld op in De Euroborg.
Voorbeschouwing:

Goedenavond beste voetbalvolgers en welkom bij de aftrap van de 29e Eredivisiespeelronde. Vanavond treffen FC Groningen en Vitesse elkaar in de 'Hel van het Noorden', oftewel De Euroborg. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom deze wedstrijd.

Vitesse zal ondanks de 1-2 thuisnederlaag vorige week tegen PSV met veel vertrouwen afreizen naar Groningen. Van de laatste zes ontmoetingen (thuis & uit) met de plaatselijke 'FC' werd er niet één verloren. Viermaal waren de Arnhemmers het sterkst, tegen twee remises.

De ploeg van trainer Peter Bosz weet wat haar te doen staat in Groningen. Bij een zege of gelijkspel wordt nummer twee FC Twente ingehaald op de ranglijst. Achtervolgers Feyenoord en PSV zullen er daarentegen op gebrand zijn om te profiteren van puntverlies van de Arnhemmers.

Een zege zal voor Vitesse geen makkelijke opgave worden, gezien de revanchegevoelens die heersen bij Groningen. Vorig weekeinde werden de Noorderlingen zwaar benadeeld door de arbitrage op bezoek bij ADO Den Haag (2-1 nederlaag) waardoor de ploeg ondanks de tiende plaats nog slechts zes punten verwijderd is van een plek onder de degradatiestreep.

Voor Piet Velthuizen zal het hoe dan ook een bijzonder duel worden. De doelman van Vitesse, die tegen PSV nog hopeloos in de fout ging bij het openingsdoelpunt van de Eindhovenaren, staat voor de tweehonderdste keer onder de lat bij zijn Arnhemse werkgever.

De wedstrijd in Groningen gaat om 18.45 uur van start. Tot die tijd kunt u de opstellingen vinden onder het kopje 'Wedstrijddetails'.