22.03.2014 20:35

Strijdlustig FC Groningen overklast Vitesse

Een wanprestatie van Vitesse op bezoek bij FC Groningen. De Arnhemmers hadden met name in de tweede helft geen antwoord op het opportunistische spel van de thuisploeg met als resultaat een 3-1 nederlaag in De Euroborg.

Gedurende de eerste helft was het balbezit voor Vitesse, maar de mogelijkheden voor Groningen. Vooral Richairo Živković kreeg kans op kans. De zeventienjarige aanvaller, die midweeks een contract ondertekende bij Ajax, wist er hiervan slechts één te benutten. Na een ongelooflijke misser van Guram Kashia omspeelde de spits doelman Piet Velthuizen om vervolgens de 1-0 aan te tekenen. Kort voor de theepauze was het ook aan de andere kant raak. Een prachtige crosspass van Kashia werd fraai gecontroleerd door Christian Atsu, die met een leep wippertje  de gelijkmaker aantekende (1-1).

In de tweede helft deed de thuisploeg er een schepje bovenop. Dit resulteerde na 56 minuten in de 2-1 van Nick van Der Velden. De routinier kon een hoekschop van Tjaronn Chery in geheel vrijstaande positie binnenschieten bij de tweede paal. Zeven minuten later werden de rollen omgedraaid. Ditmaal bediende Van der Velden zijn ploegmaat Chery, waarna deze op fraaie wijze de verre hoek vond (3-1). In het restant slaagde Vitesse er niet in om überhaupt één kans te creëren, waardoor Groningen op simpele wijze haar voorsprong verdedigde.

Door de nederlaag verliest Vitesse dure punten in de strijd om Europees voetbal. De nummer drie van de Eredivisie voelt de hete adem van achtervolgers Feyenoord en PSV, die deze speelronde nog in actie komen, in haar nek. FC Groningen kan weer omhoog kijken. De ploeg stijgt naar de negende plaats en staat op één punt van nummer acht PEC Zwolle.