24.03.2014 11:20

Živković kan met een gerust hart vlammen

Richairo Živković speelt vanaf komend seizoen in Amsterdam, waar hij een contract voor drie seizoenen heeft getekend. De 17-jarige spits wil nu echter belangrijk zijn voor FC Groningen en was dat afgelopen weekend dan ook.

Živković scoorde zaterdagavond de openingstreffer tijdens FC Groningen - Vitesse en stond daarmee aan de basis van de 3-1 zege op Vitesse, nota bene een titelconcurrent van Ajax. "Achteraf kunnen we misschien zeggen dat ik Ajax en dus mezelf mede naar de Champions League heb geschoten", lacht Živković in De Telegraaf.

Živković is meer dan tevreden over zijn aanstaande transfer naar Amsterdam, maar concentreert zich nu nog volledig op FC Groningen. "Ik heb een hartstikke mooie transfer verdiend en mag volgend seizoen voor Ajax spelen. Als voetballer wil je gewoon duidelijkheid en die heb ik deze week gekregen. Dus nu kon ik met een gerust hart in het shirt van FC Groningen vlammen."

"Aan het begin van de week heb ik duidelijkheid gekregen en dat is lekker voor een voetballer: geen zorgen, geen stress. En dat zag je denk ik wel in mijn spel terug. Natuurlijk wordt er nu anders naar me gekeken. Ik moet mijn belofte inlossen, mijn best doen en dat heb ik tegen Vitesse wel gedaan", aldus Živković.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner