25.03.2014 12:52

Off day voor sterkhouder Guram Kashia

Normaal gesproken behoedt Guram Kashia Vitesse voor nederlagen en achterstanden, maar tegen FC Groningen speelde hij een heel povere wedstrijd. Hij is daarom Voetbal.com Schlemiel van de Week.

En het gaat echt niet alleen om zijn misser, waardoor Richairo Zivkovic de 1-0 kon scoren. De gehele wedstrijd liep Kashia, die normaal gesproken gezien kan worden als één van de betere verdedigers in de Eredivisie, achter de feiten aan. Natuurlijk kan dit liggen aan het feit dat Vitesse noodgedwongen met Marko Vejinovic in het centrum moest voetballen, maar ook op het persoonlijke gebied was Kashia gewoon niet positief aanwezig.

Jonkie heeft de broek aan

Zivkovic werd eerder al genoemd als doelpuntenmaker, maar de zeventienjarige spits was tot aan minuut 85, waarin hij werd gewisseld, de betere op het veld. Alleen al in de eerste helft kreeg hij drie hele grote kansen. Of hij nou wegliep uit de rug van Kashia, of slimmer was in een persoonlijk duel, de kersverse spits van Ajax had de broek aan in de wedstrijd FC Groningen - Vitesse. Het vizier van Zivkovic stond echter niet altijd op scherp, anders had Vitesse met veel grotere cijfers verloren.

Gebrek aan kopduels

Wat opvalt in de statistieken van Kashia, is dat de verdediger van 1.85 meter geen enkel kopduel is aangegaan in de hele wedstrijd tegen FC Groningen. Dit terwijl hij in de voorgaande 28 duels maar liefst 104 keer het luchtduel aan ging. Ook in de vorige wedstrijd tegen FC Groningen won hij al zijn kopduels (vier stuks). In Arnhem stond Michael de Leeuw in de punt van de aanval. Dit lijkt wederom een bevestiging dat Kashia moeite had met de beweeglijkheid van Zivkovic.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten voor Kashia. Toch zal de nederlaag nog lang nadreunen in Arnhem, want de ploeg wist opnieuw geen drie punten te pakken en ziet de concurrentie in strijd om plek twee in de Eredivisie groter en groter worden.

Door: Jos Boesveld