1 : 1 Torinfos in de Ticker Marten de Roon 36. / Kopbal  (Hakim Ziyech)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Alfreð Finnbogason 49. / Schot met rechts

Zelfs Pasveer mee naar voren, maar ook dit mag niet baten. Manschot fluit af en zo verliest Heracles opnieuw in eigen huis.
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Rajiv van la Parra
90'
In de slotseconden is er nog een grote kans voor Uth! Als Cziommer de bal in de zestien pompt, kopt Amoah het leder naar Uth. De Duitser haalt direct uit en ziet zijn poging slechts centimeters naast het Friese doel verdwijnen. Wat een kans nog!
90'
Heerenveen vergeet de wedstrijd te beslissen. Er ligt veel ruimte voor de Friezen als Heracles vol op zoek is naar een doelpunt. Een schot met buitenkant voet van Van la Parra gaat naast.
90'
De thuisploeg heeft nog vier minuten blessuretijd om minimaal een punt aan dit duel over te houden.
89'
Invaller Marzo dwingt Pasveer tot een uitstekende redding. De afvallende bal belandt bij Marzo die ongenadig hard uithaalt. De reactie van Pasveer is zoals gezegd knap en hij voorkomt zo dat Heerenveen de wedstrijd definitief beslist.
87'
Van grote afstand schiet Tannane een vrije bal op het doel van Heerenveen. De doelman van de Friezen hoeft niet in actie te komen en kijkt het leder over. Daar had Tannane en met hem heel Heracles ongetwijfeld meer van verwacht.
86'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Joeri de Kamps
86'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Hakim Ziyech
84'
Nadat Cziommer zich gemakkelijk de bal af laat pakken door Finnbogason is Heerenveen er snel uit. Fazli schiet voor het eerst deze avond op het Almelose doel maar ziet zijn inzet geblokt worden door een verdediger.
82'
Jan de Jonge gaat alles of niets spelen. Hij haalt verdediger Koenders er uit voor aanvaller Amoah om zo in de laatste tien minuten nog de gelijkmaker te forceren.
81'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
81'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Milano Koenders
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
77'
Het spel ligt even stil na een duel tussen Schenkeveld en Ziyech waarvan laatstgenoemde veel last heeft. Heracles benut de tijd om te wisselen.
74'
Met een stift probeert Ziyech, die in de tweede helft een stuk beter speelt dan in de eerste helft, Pasveer te verschalken. Zijn poging belandt echter op het dak van het Almelose doel.
70'
Na rust zijn de mogelijkheden voor beide teams schaars. Met name Heracles is vaak in de aanval maar creëert weinig kansen. De Almeloërs zullen dus nog een tandje moeten bijschakelen willen zij vanavond niet hun zesde thuisnederlaag van dit seizoen lijden.
67'
Gele kaart voor Bart Schenkeveld (Heracles Almelo)
Wegens hevig protesteren krijgt Schenkeveld een gele kaart. Hij is zodoende geschorst voor het volgende duel van Heracles.
64'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Stefano Marzo
64'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mitchell Dijks
63'
Dijks lijkt last van zijn lies te hebben en kan waarschijnlijk niet verder. Heerenveen dus even met tien man.
61'
Terwijl Dijks geblesseerd op de grond ligt, voetbalt Heracles door. Door de blessure van Dijks staat Rosheuvel vrij. Hij krijgt de bal en haalt uit. Zijn vlammende schot gaat echter over.
58'
Rosheuvel snelt aan de rechtervleugel langs Dijks en heeft een prima voorzet in huis op Uth. De spits kopt maar ziet tot zijn teleurstelling dat Nordfeldt zijn inzet eenvoudig kan vangen.
55'
Na de tweede treffer van sc Heerenveen is de wedstrijd plots zeer enerverend. Het spel golft snel op en neer en voor beide elftallen ligt er veel ruimte, met name voor de bezoekers doordat Heracles op zoek gaat naar de gelijkmaker.
52'
Twee grote mogelijkheden voor Heracles nu! Eerst is het doelpuntenmaker Tannane die met een kopbal Nordfeldt tot een prima redding dwingt. Daarna belandt een hoekschop van Cziommer pardoes op de lat. Die bal had zomaar binnen kunnen vallen.
51'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Van den Berg krijgt een kaart na zijn zoveelste overtreding, ditmaal op Cziommer. Voor scheidsrechter Manschot was dit duidelijk een optelsom.
49'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:2 door Alfreð Finnbogason
Vlak na rust is daar de voorsprong voor sc Heerenveen! De treffer, gemaakt door topscorer Finnbogason, is van grote schoonheid. Hij komt namelijk voort uit een vloeiende aanval van de Friezen. Nadat De Roon met een splijtende pass de verdediging van Heracles heeft opengereten, kan Ziyech uithalen. Zijn schot wordt nog gekeerd door Pasveer maar die is kansloos op de rebound van Finnbogason die van dichtbij intikt.
46'
Al direct na rust is er een grote kans voor Heracles. Quansah pakt op het middenveld de bal af en stuurt Uth weg in de diepte. De aanname van de spits verloopt niet vlekkeloos en dus heeft hij moeite met het schot. Hierdoor kan Nordfeldt de inzet van de Duitser relatief eenvoudig keren. Maar wat een slap begin weer van Heerenveen.
46'
De thuisploeg heeft afgetrapt en dus zijn we begonnen met de tweede helft. Beide teams zijn ongewijzigd uit de rust gekomen.
46'
45'
Na drie kwartier voetballen in het Almelose Polman Stadion is de stand tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen 1-1. Dat het gelijk staat, mogen vooral de Heraclieden zich aanrekenen. De thuisploeg was in de eerste helft duidelijk de betere partij maar scoorde slechts eenmaal. Tannane zorgde middels een fraaie vrije trap voor deze treffer. Heerenveen was nog nauwelijks gevaarlijk geweest en zat eigenlijk totaal niet in de wedstrijd. Toch kwamen de Friezen uit het niets op gelijke hoogte. De Roon knikte een vrije trap van Ziyech binnen.
45'
42'
Opnieuw mag Tannane op een prima positie een vrije trap gaan nemen. Ditmaal is hij echter niet succesvol tegen zijn oud-werkgever want zijn lage inzet belandt in de muur.
39'
Een afgeslagen corner belandt bij Van la Parra die op de rand van de zestien vrij mag uithalen. Zijn fraaie inzet gaat niet eens zo heel ver naast en dus haalt Heracles opgelucht adem.
38'
Uth draait kort weg bij zijn man en schiet verassend vanaf de rand van het zestienmetergebied. Nordfeldt let goed op en haalt de bal weg bij de paal.
36'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Marten de Roon
Eigenlijk vanuit het niets is daar de gelijkmaker van sc Heerenveen! Een vrije trap van grote afstand van Ziyech is lang onderweg. De Roon wordt door Quansah vrijgelaten en kan van dichtbij ongehinderd binnen koppen. Daar stond de verdediging van Heracles niet op te letten en dus is het weer gelijk in Almelo.
33'
Davidson zorgt er met een uiterste krachtinspanning voor dat Van den Berg niet uit kan halen. De middenvelder van Heerenveen had namelijk de mogelijkheid om te schieten na een passje van Finnbogason. Davidson voorkomt dus dat zijn keeper Pasveer in actie hoeft te komen. Goed verdedigd.
32'
Bij sc Heerenveen lijkt nu eindelijk het besef doorgedrongen dat ze toch echt beter moeten gaan spelen willen ze vanavond niet kansloos verliezen in Almelo. Mede doordat de Almeloërs wat inzakken, komen de bezoekers iets beter in hun spel.
28'
Aan de andere kant mag Ziyech nu proberen te scoren uit een vrije trap. Van grote afstand, ruim vijfentwintig meter, schiet hij laag. Zijn poging gaat rakelings naast.
26'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Oussama Tannane
Daar is de meer dan verdiende voorsprong voor de thuisploeg! Na een overtreding van Van den Berg mag Tannane aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of vijfentwintig afstand. Hij krult de bal over de muur en ziet zijn inzet achter de kansloze Nordfeldt in de rechterhoek verdwijnen. Fraaie treffer!
24'
Bel Hassani krijgt een grote kans na gepruts van Van Anholt. Van binnen de zestien haalt Bel Hassani vol uit maar hij schiet rakelings naast. Van Basten reageert woest op zijn verdedigers die er daar weer niet goed uitzagen.
23'
De eerste doelpoging van sc Heerenveen komt op naam van verdediger Kum. Hij wordt middels een mooie bal bereikt door Ziyech en besluit van binnen het strafschopgebied in een keer uit te halen. Echter, doordat hij de bal niet goed raakt, vliegt deze huizenhoog over.
21'
Kum haalt net buiten zijn eigen zestien de opgestoomde Quansah onderuit en dus krijgt Heracles een vrije trap. Cziommer mag het proberen. Hij poogt het leder onder de muur te schieten maar dit mislukt. Zo is het gevaar voor de bezoekers voorlopig weer geweken.
20'
Het is ronduit slecht wat de manschappen van Marco van Basten tot nog toe laten zien. Aanvallend heeft zijn elftal nog niets klaargespeeld. De 350 meegereisde Friese supporters hopen dat hun ploeg in het restant van de wedstrijd beter voor de dag zal komen.
16'
Heracles mag een vrije trap nemen op ruim twintig meter aftand van het Heerenveen-doel. Bel Hassani gaat achter de bal staan maar zijn te zwakke inzet wordt gemakkelijk gepakt door Nordfeldt.
15'
Rosheuvel laat zich zien aan de linkerflank. Hij is veelvuldig dreigend en het lijkt erop dat zijn tegenstander Dijks een zware en lange avond tegemoet gaat.
11'
De thuisploeg is in de eerste tien minuten duidelijk de bovenliggende partij. Heerenveen is erg slordig in de passing en wordt in de duels afgetroefd door de spelers van Heracles. Zo komen de Friezen er tot dusver nog niet aan te pas.
8'
Het is voor scheidsrechter Manschot pas zijn tweede optreden op het hoogste niveau. Enkele weken geleden debuteerde hij in de Eredivisie tijdens het duel tussen SC Cambuur en PEC Zwolle.
4'
Na een slechte inspeelpass van Kum kan Heracles er snel uit middels Cziommer. Er ligt veel ruimte voor de Heraclieden maar die spelen het niet goed uit. Een schot van Cziommer wordt geblokt en daarna eenvoudig gevangen door Nordfeldt. Daar had meer ingezeten voor Heracles!
4'
De Friezen spelen vanavond eenmalig in een speciaal gemaakt tenue. Dit omdat zowel het 'normale' uittenue als de reservekledij teveel lijkt op het shirt van de thuisploeg. Na afloop van het duel worden de shirts geveild voor het goede doel.
1'
Heracles gaat furieus van start. Aan de rechterflank is Rosheuvel zijn tegenstander Dijks te snel af. Hij speelt de bal vervolgens op spits Uth maar de Duitser schiet over.
1'
Na een mooie sfeeractie van Almelose zijde is er door sc Heerenveen afgetrapt in het Polman Stadion. We zijn begonnen!
1'
Heracles Almelo – sc Heerenveen, dat is de wedstrijd die voor vanavond op het programma staat in de Eredivisie. Dit duel wordt gespeeld in Polman Stadion te Almelo en zal starten om acht uur. Jeroen Manschot is de scheidsrechter die van plan is deze confrontatie op de vrijdagavond in goede banen te leiden. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe voor u live verslag van het treffen tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen.

Huidige positie
Bij aanvang van de huidige speelronde, nummer zesentwintig alweer, vinden we Heracles terug op de elfde plek van de ranglijst. Zo op het eerste oog lijkt er dus weinig aan de hand voor de Tukkers die keurig in de middenmoot staan. Toch is de situatie voor de Heraclieden niet zo rooskleurig als het lijkt. Met de tot nu toe behaalde dertig punten, heeft het elftal er slechts vier meer dan RKC Waalwijk dat momenteel zestiende staat. Al weken lang zijn de verschillen onderin erg klein en dat is heden ten dage dus nog steeds zo. Om uit de acute gevarenzone te blijven, is winst dus een must. Tegenstanden sc Heerenveen staat op een keurige zesde plek. De Friezen strijden zodoende volop mee om de tickets voor Europees voetbal. Toch zijn de resultaten van de noorderlingen de laatste weken zeer wisselend. Trainer Marco van Basten concludeerde dan ook dat ‘het niet de sterkste periode’ van zijn elftal is dit seizoen.

Statistieken
Het aantal keren dat beide clubs elkaar troffen in Eredivisieverband is gering. Pas acht keer eerder vond deze confrontatie in de Eredivisie in Almelo plaats. Van de acht ontmoetingen wonnen de bezoekers er slechts één, in het seizoen 2011-2012. Vier keer behield Heracles de drie punten in eigen huis. Afgelopen seizoen eindigde de wedstrijd in Almelo in een spectaculaire overwinning voor de thuisploeg. Het werd destijds maar liefst 6-3. Ook het duel eerder dit seizoen in Heerenveen werd gewonnen door de Almeloërs en wel met 4-2. Dat Heracles die wedstrijd in Friesland won, baart in het huidige seizoen weinig opzien. Het team van coach Jan de Jonge is namelijk de enige ploeg in de Eredivisie die meer punten heeft behaald in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. In het eigen Polman Stadion werd al vijf keer verloren terwijl er op vreemde bodem reeds zeventien punten werden gepakt.

Selecties
De Jonge heeft voor vanavond flink moeten puzzelen wat betreft zijn opstelling. Hij mist namelijk de nodige (basis)spelers. Dario Vujicevic, Leon van Dijk en Jeroen Veldmate zijn geblesseerd. Het meedoen van Veldmate was nog lang onzeker maar hij is dus niet fit genoeg om te spelen. Naast de blessuregevallen heeft De Jonge te maken met drie schorsingsgevallen te weten Jurn Streutker, Bryan Linssen en Mike te Wierik. Vooral de afwezigheid van de smaakmaker van de laatste werken aan Heracles-zijde, Linssen, zal voor de coach een aderlating zijn. Ook Van Basten heeft te kampen met enkele blessuregevallen. Hij kan vanavond geen beroep doen op de geblesseerden Bilal Basaçikoglu, Ramon Zomer en Luciano Slagveer. Wie er wel zullen spelen, is te lezen onder het kopje ‘wedstrijddetails’. Hier zijn de complete opstellingen van beide elftallen te vinden.