28.02.2014 21:50

Ongelukkige nederlaag voor Heracles

Er was vrijdagavond in het Polman Stadion te Almelo eigenlijk maar één elftal dat verdiende te winnen en dat was Heracles Almelo. Toch ging tegenstander sc Heerenveen er met de drie punten vandoor. Een moment van onoplettendheid achterin bij de Almeloërs en een uitstekende aanval van de bezoekers zorgden voor twee Friese doelpunten en daarmee de overwinning: 1-2.

In de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Heracles. De thuisploeg was duidelijk de bovenliggende partij. De mannen van coach Jan de Jonge zochten continu de aanval en creëerden enkele goede kansen. Aan de andere kant lukte er bij tegenstander sc Heerenveen nagenoeg niets. Duels werden te slap aangegaan en de passing was erg slordig. De Friezen waren voor rust telkens een stap te laat. Toch gingen beide elftallen rusten met een 1-1 stand.

Vlak nadat Iliass Bel Hassani een grote kans miste, zette Oussama Tannane de 1-0 op het scorebord. De wijze waarop hij dit deed was fraai: hij schoot een vrije trap van grote afstand over de muur en in het Heerenveense doel. Dat de openingstreffer na bijna een half uur spelen viel aan de kant van Heracles was te verwachten. Wat minder was te verwachten, was het feit dat de bezoekers tien minuten na de goal van Tannane tekenden voor de gelijkmaker. Uit het niets knikte Marten de Roon van dichtbij een vrije bal van Hakim Ziyech binnen.

Vlak na de hervatting kwamen de Friezen zelfs op voorsprong. De Roon zorgde er met een splijtende pass voor dat Ziyech op het Almelose doel kon schieten. Remko Pasveer redde nog op die inzet maar was kansloos op de rebound van Alfred Finnbogason. Van dichtbij tikte de topscorer van de Eredivisie de bal in de lege goal. Het team uit Almelo zocht daarna veelvuldig de aanval, maar creëerde nauwelijks mogelijkheden. Simon Cziommer was nog het dichtst bij toen hij een hoekschop pardoes achter Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt op de lat zag belanden.

Meer zat er voor de Almeloërs vrijdagvanavond niet in en dus verliest Heracles voor de zesde maal dit seizoen een thuiswedstrijd. Dat had tegen Heerenveen absoluut niet gehoeven want het was, met name in de eerste helft, sterker dan de Friezen. Door de nederlaag moeten de Tukkers vrezen dat de concurrentie onderin dit weekend dichtbij gaat komen en dus komt de degradatiezone wel erg dichtbij voor Heracles. SC Heerenveen heeft zich dankzij de overwinning steviger op de zesde plaats genesteld en blijft zodoende uitzicht houden op een eindklassering bij de eerste vijf.

Door: Roel Egberts