01.03.2014 09:24

Van Basten blij met veertig punten

Erg gemakkelijk ging het niet, maar sc Heerenveen versloeg vrijdagavond in het Polman Stadion Heracles Almelo (1-2). Door de overwinning komen de Friezen op veertig punten te staan. Daar is de trainer van Heerenveen, Marco van Basten, tevreden mee. "Dit geeft rust", meldt hij via de clubwebsite.

De Friese formatie had een zware avond in Almelo. In het eerste halfuur werd de ploeg van Van Basten overlopen, maar vervolgens trok Heerenveen de rug recht. Doelpunten van Marten de Roon en Alfreð Finnbogason zorgden ervoor dat de 1-0 achterstand omgezet werd in een 1-2 voorsprong, wat tevens de eindstand was. "Heracles is nog één keer gevaarlijk geweest, maar na de 1-2 zijn we niet meer in de problemen geweest. We hebben het goed opgepakt."

Van Basten was blij met het doelpunt van Finnbogason. "Dat is belangrijk voor hem en het elftal, maar ik vind ook dat er aan zijn spel nog wel wat valt te verbeteren", zegt de kritische oefenmeester. De IJslandse spits is momenteel met 22 doelpunten de topscorer van de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner