26.02.2014 17:57

Blessureleed Heerenveen houdt aan

Bilal Basacikoglu (r.) feliciteert Hakim Ziyech (l.) met zijn doelpunt.
Bilal Basacikoglu (r.) feliciteert Hakim Ziyech (l.) met zijn doelpunt.

Het lijkt erop dat sc Heerenveen tegen Heracles Almelo niet kan beschikken over Bilal Basaçikoglu. Hij heeft last van zijn knie en heeft zich om die reden ook al afgemeld voor Jong Oranje. Ook Anthony Lurling is niet helemaal okselfris.

Op de officiële website schrijft Heerenveen dat de groeibriljant de blessure op heeft gelopen in de wedstrijd tegen NAC Breda (0-0). Weliswaar knapt Basaçikoglu (rechts op foto) redelijk op, de wedstrijd van vrijdag komt te vroeg.

Trainer Marco van Basten mist zo twee buitenspelers. Naast Basaçikoglu zit ook Luciano Slagveer nog altijd in de lappenmand. Hij traint voor een deel weer mee, maar spelen tegen Heracles is nog geen optie.

Een optie op de vleugels is mogelijk Lurling, maar ook hij is niet helemaal fit uit het duel met zijn oude club NAC gekomen. ''Ik denk dat Anthony vrijdag kan spelen, maar we bekijken het van dag tot dag'', zei fysio Erik ten Voorde.

Blessureleed blijft Van Basten achtervolgen. Anderhalve week terug tegen Ajax was de verdediging het zorgenkindje. Tegen NAC misten de Friezen het complete middenveld.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner