FC Utrecht
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Dave Bulthuis 22. / Kopbal  (Tommy Oar)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 24. / Kopbal  (Ryan Koolwijk)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 45. / Schot met rechts  (Mark van der Maarel)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jakob Jantscher 60. / Schot met rechts  (Christoph Hemlein)

90'
NEC was in de tweede helft heer en meester. Toch slaagde de ploeg van Anton Janssen er niet in om de drie punten te pakken. Utrecht mag doelman Ruiter bedanken dat het nog een punt overhoudt aan de confrontatie met NEC.
90'
90'
Wederom ontsnapt Utrecht! Een inzet van Jahanbakhsh wordt voor de zoveelste keer gekeerd door Ruiter.
90'
Braamhaar voegt nog drie minuten blessuretijd toe.
90'
Gele kaart voor Juan Agudelo (FC Utrecht)
89'
NEC drie keer heel dicht bij 3-2! NEC verzuimt de voorsprong te pakken. Zowel Jantscher, Gravenberch als Jahanbakhsh krijgen dé kans op de 3-2, maar Ruiter houdt Utrecht in leven.
85'
Met Alireza Jahanbakhsh hoopt Anton Janssen nog iets te forceren. De ploeg ruikt de drie punten.
84'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
84'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jakob Jantscher
81'
Fantastisch verdedigd door Delpierre! Matthieu Delpierre voorkomt op zijn beurt dat Hemlein NEC een voorsprong geeft.
79'
Gele kaart voor Samuel Štefánik (NEC Nijmegen)
77'
Schitterende actie van Nielsen! Lasse Nielsen voorkomt ternauwernood met een fantastische ingreep dat Steve de Ridder de 2-3 maakt.
76'
Gele kaart voor Steve De Ridder (FC Utrecht)
Steve de Ridder krijgt geel, omdat hij volgens Braamhaar een schwalbe maakte. NEC ontsnapt hier aan een strafschop.
74'
Leiwakabessy heeft te veel last van de trap van Van der Gun. De linksback moet daardoor de wedstrijd voortijdig verlaten. Zijn vervanger is Danzell Gravenberch.
73'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Danzell Gravenberch
73'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Jeffrey Leiwakabessy
68'
Het publiek gaat eindelijk wat meer achter hun ploeg staan. De ruim elf duizend toeschouwers weten hoe belangrijk die steun kan zijn.
62'
NEC gaat er vol voor. De ploeg van trainer Anton Janssen ruikt bloed en gaat voor die o zo belangrijke overwinning.
61'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Samuel Štefánik
61'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
60'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:2 door Jakob Jantscher
Daar is de gelijkmaker. Jakob Jantscher schiet de bal na een goede actie van Christoph Hemlein in het doel van Ruiter.
54'
Cedric van der Gun trapt na, maar Braamhaar ontgaat het. Jeffrey Leiwakabessy is de pineut en lijkt geblesseerd.
51'
NEC begint de tweede helft net zoals de eerste. De Nijmegenaren zetten gauw druk, maar krijgen tot op heden nog niet de gewenste kansen.
50'
NEC krijgt de eerste kans in de tweede helft. Jakob Jantscher schiet de bal in de handen van Ruiter.
46'
45'
FC Utrecht leidt na 45 minuten spelen met 2-1 in Nijmegen. Beide ploegen spelen compact en zijn aan elkaar gewaagd. Dankzij twee vrije trappen stond het na 25 minuten 1-1, maar vlak voor rust scoorde Toornstra op gelukkige wijze de 2-1 in het voordeel van Utrecht.
45'
45'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:2 door Jens Toornstra
Utrecht komt vlak voor rust op gelukkige wijze op 1-2 te staan. Jens Toornstra wil de bal voorgeven op Steve de Ridder, die de bal op zijn beurt mist. Toch rolt de bal het doel in.
44'
Wederom een kans voor Hemlein. De middenvelder ziet een lage voorzet recht op zich af komen, maar Hemlein raakt de bal niet goed en schiet hoog over.
40'
Wat een kans voor NEC! Hemlein komt oog in oog met doelman Ruiter, maar de goalie van Utrecht keert de inzet knap.
38'
Gele kaart voor Mark van der Maarel (FC Utrecht)
Van der Maarel krijgt een gele prent nadat Christoph Hemlein een schwalbe maakte.
34'
NEC heeft dit seizoen nog geen enkele keer een clean sheet gehad. Ook deze wedstrijd heeft NEC al weer een tegendoelpunt moeten verwerken.
30'
Het begint een open wedstrijd te worden. Beide ploegen voeren de druk op en vechten voor wat ze waard zijn.
26'
NEC ontsnapt! Tommy Oar schiet een volley keihard op het doel van Gentenaar, maar hij wordt geholpen door Higdon, die de bal tegen zich aan krijgt.
24'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Michael Higdon
Op bijna identieke wijze als de 0-1 kopt Michael Higdon twee minuten later raak uit een voorzet van Ryan Koolwijk. Doelman Robbin Ruiter lijkt hier niet vrijuit te gaan.
22'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Dave Bulthuis
Na ruim twintig minuten spelen is het raak. Verdediger Dave Bulthuis torent hoog boven iedereen uit en kan een vrije trap van Oar in het doel van Gentenaar knikken.
18'
Beide doelmannen hebben nog weinig te doen gehad. NEC en Utrecht spelen erg compact en wachten op een gaatje.
15'
Eerste grote kans voor Utrecht! Tommy Oar mag zomaar naar het doel van Dennis Gentenaar lopen, maar de Australiër schiet net iets te hoog.
13'
De laatste keer dat NEC de nul hield, was op 10 februari 2013. Dat was ook tegen FC Utrecht. Het werd toen 0-3 in Utrecht.
9'
NEC zit er kort op. De thuisploeg weet hoe belangrijk dit zespuntenduel is en wil de supporters graag weer eens laten juichen.
8'
Utrecht aasde daar op een strafschop. Scheidsrechter Eric Braamhaar zag echter niks in de val van Juan Agudelo.
6'
NEC heeft in de laatste tien thuisduels tegen FC Utrecht slechts één keer verloren. Dat moet de Nijmegenaren toch vertrouwen geven.
5'
De eerste kans is voor NEC. Rens van Eijden kopt een hoekschop hoog over het doel van Robbin Ruiter.
1'
Goedemiddag en welkom bij de Eredivisiewedstrijd tussen NEC Nijmegen en FC Utrecht. Mijn naam is Rijcko Treep en ik zal u live verslag doen van deze wedstrijd. Onder het kopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer een uur voor de wedstrijd de opstellingen van beide ploegen zien. Aftrap van de confrontatie is om half 3 in het Goffertstadion.

Voor beide ploegen is het belang duidelijk. Er moet gewonnen worden. NEC bevindt zich momenteel op de achttiende en laatste plaats en FC Utrecht staat met slechts vijf punten meer op de veertiende plaats. NEC verloor vorige week kansloos van Roda JC Kerkrade (3-0) en moet alle zeilen bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen.

Ook FC Utrecht verloor vorige week kansloos. PSV was in het Philips Stadion met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Jan Wouters. Weliswaar wonnen de Eindhovenaren met slechts één doelpunt verschil, maar Utrecht schoot geen enkele keer op het doel van Jeroen Zoet.

In de onderlinge ontmoetingen gaat het behoorlijk gelijk op tussen de twee clubs. Van de 37 keer in Nijmegen won NEC er vijftien en Utrecht er elf. De andere elf keer werd er gelijkgespeeld. De laatste keer dat de twee clubs elkaar ontmoetten in competitieverband was vier maanden geleden. In de Galgenwaard won Utrecht met 2-0 dankzij doelpunten van Gevero Markiet en clubtopscorer Steve de Ridder. Michael Higdon miste toen namens NEC een strafschop.

In de opstelling van NEC heeft er een opvallende wissel plaatsgevonden. Doelman Kalle Johnsson is gepasseerd na zijn matige optreden van vorige week. Dennis Gentenaar neemt zijn plek in. Utrecht-trainer Jan Wouters heeft zijn opstelling flink omgegooid. Zo zijn Gevero Markiet, Christian Dorda, Adam Sarota en Yassin Ayoub gepasseerd. Kai Heerings, Dave Bulthuis, Juan Agudelo en Cedric van der Gun nemen die plekken in.