PEC Zwolle Zondag, 16. Maart 2014
14:30 uur
Go Ahead Eagles
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jesper Drost 45. / Schot met rechts  (Mateusz Klich)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Guyon Fernandez 90. / Schot met rechts  (Darryl Lachman)

90'
PEC Zwolle sluit de IJsselderby winnend af. Ook de tweede helft was niet best, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd het wel spannender. De spanning bereikte in de 65e minuut het kookpunt nadat Serdar Gözübüyük een strafschop gaf aan Go Ahead Eagles. De penalty werd echter door Jop van der Linden slecht ingeschoten, waardoor Diederik Boer de pingel kon keren. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Guyon Fernandez met een knappe goal voor de 2-0 en de beslissing zorgde.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Guyon Fernandez
Het zit erop! Guyon Fernandez speelt op de achterlijn Van der Linden en Vriends uit en schiet daarna in de korte hoek binnen. Hij beslist daarmee de wedstrijd.
90'
Andersen met een omhaal! Als een volleerde aanvaller maakt de keeper een omhaal, maar het ontbreekt de inzet aan richting.
90'
Daar was Go Ahead nog dichtbij! Van Polen verspeelt slordig de bal aan Godee en de spits stoomt op naar de achterlijn. Zijn voorzet wordt door Amevor via een Zwols been over de achterlijn.
90'
Go Ahead krijgt vier minuten extra om een puntje mee te nemen naar Deventer, maar PEC heeft vooralsnog alles onder controle.
90'
Nee. Er wordt gefloten voor een vrije trap na duw-en-trekwerk van de Eagles aanvallers.
90'
Andersen gaat nu mee met een corner. Kan hij gevaarlijk worden?
86'
Het wordt nu pompen of verzuipen voor Go Ahead. De lange Amevor is er als stormram in gebracht.
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
81'
Voorlopig is er nog niks te zien van een Deventer slotoffensief. Sterker nog, het is PEC dat de aanval blijft zoeken.
77'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Darryl Lachman
77'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
77'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
77'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xander Houtkoop
76'
Go Ahead Eagles heeft al sinds november geen uitwedstrijd meer gewonnen. En het ziet er niet naar uit dat de bezoekers vandaag de volle buit terug nemen naar de Koekstad.
73'
2-0 PEC, nee! Denis Mahmudov lijkt de beslissing te brengen, maar Gözübüyük geeft aan dat Mahmudov buitenspel stond.
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Furdjel Narsingh
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Giovanni Hiwat
71'
Kan Go Ahead nog een doelpunt forceren? Voorlopig lijkt het er niet op.
67'
Vriends is dichtbij de gelijkmaker Uit een corner genomen door Antonia kopt Vriends op goal. Gelukkig voor PEC Zwolle staat Ryan Thomas op de doellijn om redding te brengen.
65'
Penalty gemist door Jop van der Linden, Go Ahead Eagles
Wat een slecht genomen strafschop. Van der Linden schiet halfhoog door het midden. Doordat Boer lang blijft wachten kan hij eenvoudig de strafschop keren.
63'
Penalty voor Go Ahead! Jarchinio Antonia wordt in de zestien pootje gehaakt door Maikel van der Werff. Gözübüyük loopt al weg, maar zijn assistent geeft aan dat het een strafschop is en Gözübüyük geeft de elfmeter trap dan ook. De ideale mogelijkheid voor Go Ahead om op gelijke hoogte te komen.
61'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Denis Mahmudov
61'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kamohelo Mokotjo
59'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
59'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
57'
En weer. Na een schitterende combinatie komt Mokotjo vrij in het strafschopgebied, maar het passje breed op Drost mist precisie en kan door Vriends worden uitverdedigd.
55'
Dit bedoel ik. PEC krijgt een prima mogelijkheid om op doel te schoeten, maar de van Giovanni Hiwat over drie meter komt niet aan. Daar had meer ingezeten voor PEC.
54'
De wedstrijd heeft in de tweede helft het zelfde spelbeeld als in het eerste. Het is niet best van beide kanten en ook bijzonder slordig.
49'
Eerste mogelijkheidje in de tweede helft is voor Go Ahead. Jeffrey Rijsdijk schiet er op de benen van een PEC-verdediger.
46'
We zijn weer begonnen in het IJsseldelta stadion. Beide ploegen zijn ongewijzigd.
46'
45'
Lang leek de eerste helft doelpuntloos te worden afgesloten, maar Jesper Drost zorgde een paar seconde voor het rustsignaal voor een Zwolse voorsprong. In de 45 minuten ervoor werd geen van beide teams echt gevaarlijk, wat vooral kwam door een slordige eindpass. Nadat het eerste kwartier voor Go Ahead Eagles was, nam PEC uiteindelijk het initiatief over zonder echt gevaarlijk te worden. Tot vlak voor de rust dus. Drost rondde een goede pass van Klich keurig en daardoor staat het 1-0 voor PEC Zwolle.
45'
45'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Jesper Drost
Met nog dertig seconden te gaan in de eerste helft komt PEC Zwolle op voorsprong. Een mooie steekpass zet twee spelers van PEC voor Andersen. Fernandez en Drost kunnen het afmaken en het is uiteindelijk Jesper Drost die de trekker overhaalt. PEC leidt!
45'
De blessuretijd bedraagt een minuut.
45'
Go Ahead schiet sinds lange tijd op doel, maar Deniz Türüç schiet huizenhoog over.
44'
De IJsselderby kabbelt voorzichtig naar het einde van de eerste helft. Kan een van de ploegen nog gevaarlijk worden voor de thee?
39'
Voor een echte IJsselderby ontbreekt het vuur en de de passie nog op het veld. De wedstrijd heeft een doelpunt nodig om het open te breken.
35'
Zwolle begint nu voorzichtig het initiatief te nemen, maar Go Ahead loert op een snelle uitbraak. Ze hebben met drie watervlugge aanvallers ook de spelers voor natuurlijk.
28'
De wedstrijd bevindt zich momenteel in een status-quo. Het duel speelt zich voornamelijk op het middenveld af.
23'
PEC begint de schroom van zich af te gooien en zoekt meer de aanval. Het komt de amusementswaarde ten goede.
21'
Go Ahead countert dramatisch na een afgeslagen corner van PEC. Xander Houtkoop loopt de aan linkerkant helemaal vrij, maar Antonia schiet op de benen van een PEC-verdediger. Erg slordig van Antonia.
20'
Eerste kans voor PEC nu.Een voorzet van links van Van Hintum is op maat, maar Jesper Drost kan de bal niet raken, waardoor Andersen werkloos blijft toekijken.
17'
Weer een kansje voor Go Ahead en weer is het Antonia die slordig is in de afronding. Met zeeën van tijd schiet op Bart van Hintum, daar had meer ingezeten voor de bezoekers.
15'
Nu is de eindpass wel goed, maar de afronding slecht. Een voorzet van Xander Houtkoop vanaf links is op maat voor Antonia. De rechtsbuiten raakt de bal op zijn scheenbeen, waardoor zijn inzet naast gaat.
13'
Go Ahead is in het eerste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het schort er bij de Deventenaren echter aan de eindpass om echt gevaarlijk te worden.
9'
Mogelijkheid voor Go Ahead Eagles. Een voorzet van Antonia vanaf rechts wordt door Falkenburg niet goed geraakt en zijn inzet hobbelt over de Zwolse achterlijn.
8'
Als het veldspel net zo wordt als de sfeer op de tribune, gaan we nog een leuke wedstrijd zien. Maar voorlopig is het duel alleen sfeervol en zeker niet goed.
3'
Slordig begin van PEC. Binnen drie minuten leveren ze op onbegrijpelijke wijze drie keer balverlies. Speelt de spanning de thuisploeg parten?
1'
Gözübüyük spaart Go Ahead. Jop van der Linden krijgt in de zestien de bal op zijn arm geschoten, maar de arbiter beschouwd het als aangeschoten.
1'
En we zijn onderweg in de IJsselderby. Houdt PEC de ongeslagen thuisreeks tegen Eagles vast? Over 2x45 minuten weten we meer.
1'
Slierten met blauw-witte confetti dwarrelen naar beneden. Dat kan maar een ding betekenen... de wedstrijd staat op het punt van beginnen.
Rivalen strijden voor play-offs

Goedemiddag iedereen, ik ben Jesper Davelaar en ik ben vandaag de commentator bij PEC Zwolle-Go Ahead Eagles.

Verschillen zijn klein

Zoals eigenlijk het hele seizoen in de Eredivisie zijn de onderlinge verschillen nog altijd klein. PEC Zwolle staat weliswaar op een keurige achtste plaats en Go Ahead Eagles op een veertiende, het verschil is slechts drie punten. PEC staat momenteel op een plek die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, maar Go Ahead kan bij een overwinning dat gat dichten. Tegelijkertijd zijn de Eagles ook nog niet vrij van degradatiezorgen, het gat met nummer zestien is slechts vier punten. PEC sinds 1989 thuis ongeslagen in IJsselderby

PEC Zwolle is sinds het seizoen 1990/1991 in de competitie ongeslagen in de IJsselderby. De laatste overwinning van de Deventenaren was in het seizoen ervoor: 0-2 . Harry Decheiver en Gert van den Brink scoorden voor de Geelroden. Sindsdien was de thuisploeg veertien keer de triomfator en twee keer eindigde de burenruzie in een gelijkspel. In de KNVB-Beker won Go Ahead Eagles wel een keer in Zwolle, maar dat is al bijna twintig jaar geleden. In het seizoen 1994/1995 won Go Ahead met 1-2 in het bekertoernooi. De laatste keer dat Go Ahead in de Overijsselse hoofdstad van PEC wist te winnen in de Eredivisie, is nog langer geleden. In het seizoen 1982/1983 maakte Henk ten Cate in Zwolle de enige treffer van de wedstrijd. Dat was ook de enige overwinning van de bezoekers in Zwolle. Van de overige zeven Eredivisie-confrontaties won PEC (of FC) Zwolle er vier, terwijl drie keer de wedstrijd in een remise eindigde. Trio geblesseerden aan beide kanten

Beide ploegen missen drie geblesseerden. Aan de kant van PEC zijn dat Leroy Labylle, Trent Sainsbury en Giovanni Gravenbeek. Go Ahead moet Joost Krijns, reservedoelman Erik Cummins en Kevin Spanjaard missen. Laatstgenoemde leek op de weg terug na een zware knieblessure, maar vorige week sloeg het noodlot weer toe. Spanjaard trainde al weer een tijd volledig mee met de selectie van Booy, maar donderdag tijdens de training verdraaide hij weer zijn knie. Dezelfde knie als waar hij vorig seizoen al aan geopereerd was. Erg sneu dus voor de middenvelder.

De IJsselderby staat vandaag onder leiding van Serdar Gözübüyük. Benieuwd naar de opstellingen? Dan kan je terecht onder de tab Wedstrijddetails. Ik wens jullie veel plezier toe met deze wedstrijd.