PSV Zaterdag, 3. Mei 2014
18:45 uur
NAC Breda
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 16. / Schot met rechts  (Jorrit Hendrix)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jeffrey Bruma 60. / Kopbal  (Memphis Depay)

90'
Samenvatting

Ook de tweede helft van PSV - NAC was niet om over naar huis te schrijven. PSV scoorde nog wel. Jeffrey Bruma kopt een hoekschop van Memphis Depay binnen, maar verder gebeurde er niets meer in Eindhoven. Snel vergeten deze wedstrijd!
90'
90'
Ook de laatste wissel wordt door PSV gebruikt. Park wordt bedankt voor het harde werken en wordt vervangen door Oscar Hiljemark.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Ji-Sung Park
89'
Man, man, man. Wat een zaadpartij. Op een andere manier is deze wedstrijd niet te beschrijven.
87'
De wedstrijd wordt op een wandeltempo uitgespeeld. Overschakelen naar een andere wedstrijd is toegestaan.
85'
Florian Jozefzoon krijgt nog wat speeltijd. Hij vervangt Depay.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Florian Jozefzoon
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
82'
Er is nog een kleine tien minuten te spelen in de Eindhoven, maar er zal weinig meer gebeuren.
79'
Kansje weer voor PSV. Locadia geeft de bal aan Park, die op de rand van het strafschopgebied staat. Park schiet de bal echter naast.
76'
Invaller Sarpong probeert het maar eens van afstand. Maar zijn poging wordt geblokt.
74'
Ook PSV heeft gewisseld. Luciano Narsingh is de vervanger van Bryan Ruiz, die vrij onzichtbaar was vandaag.
73'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
73'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bryan Ruiz
73'
Heerenveen is inmiddels op een 3-0 voorsprong gekomen. NAC veilig, PSV vierde. Fluit maar af scheids.
72'
NAC is uitgewisseld. Van der Weg heeft het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Boldiszar Bödör.
71'
Wissel in bij NAC Breda -> Boldiszar Bödör
71'
Wissel uit bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
71'
NAC heeft voor de tweede keer gewisseld. Tighadouini heeft het veld verlaten. Jeffrey Sarpong is zijn vervanger.
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
70'
Kleine mogelijkheid voor Perica, maar hij schiet over.
69'
Het tempo ligt veel te laag om tot een fatsoenlijke kans te komen. Maar wat wil? Beide teams vinden het allemaal wel prima.
68'
Heerenveen stond zojuist met 2-0 voor in Waalwijk. Dus NAC hoeft zich totaal niet druk te maken.
66'
Depay gaat vrij simpel langs De Roover, maar verslikt zich vervolgens in een nieuwe beweging. Het ziet er wel soepel uit bij Depay.
64'
Gele kaart voor Gill Swerts (NAC Breda)
Gill Swerts is de eerste speler die op de bon gaat. De Belg is daardoor geschorst voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Niet handig van de middenvelder.
62'
Enerverend is het nog steeds niet, maar PSV heeft wel een veilige 2-0 voorsprong. De vierde plaats lijkt een zekerheid voor PSV.
60'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Jeffrey Bruma
Het staat 2-0 in Eindhoven en de wedstrijd is beslist. Depay neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Bruma krijgt de bal op zijn hoofd en knikt de bal prima binnen: 2-0.
59'
PSV speelt de bal rustig op eigen helft rond. De Eindhovenaren maken niet de indruk dat ze graag een tweede treffer willen maken.
56'
PSV komt wat beter in de wedstrijd. De Eindhovenaren krijgen een aantal kleine mogelijkheden, maar nog geen doelpunten.
55'
Vrije trap van Depay vanaf een meter of dertig. Over de muur, maar ook over het doel.
53'
Oei! Wat een geklummel achterin bij NAC zeg. Het is Depay die de bal krijgt van Jürgen Locadia en van dicht bij schiet. Maar zijn poging gaat naast het doel.
51'
NAC probeert wat aan te zetten. De Bredanaars hebben in de rust dan ook gewisseld. Elson Hooi is vervangen door Mats Seuntjens.
50'
RKC stond overigens met 1-0 achter bij rust tegen sc Heerenveen, waardoor NAC het ook wel prima vindt.
49'
Het begin was leuk, maar inmiddels valt er weer weinig te beleven in Eindhoven.
46'
Goede aanval van NAC, waar Perica een grote mogelijkheid krijgt. De scheidsrechter fluit de aanval af, omdat Perica buitenspel zou staan. Dat stond de Kroaat echter niet.
46'
We zijn weer begonnen in het Philips Stadion. PSV heeft afgetrapt.
46'
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Elson Hooi
45'

De eerste helft van PSV - NAC was weinig enerverend. Er was één hoogtepunt en dat was de pass van Jorrit Hendrix, die daarmee Memphis Depay alleen voor doelman Jelle ten Rouwelaar wist te zetten. Depay schoot de bal vervolgens rustig in het doel: 1-0.
45'
43'
Slordig balverlies van Abel Tamata, waarna Adnane Tighadouini de bal voor kan geven. Jeroen Zoet plukt de bal echter uit de lucht.
42'
Nog een paar minuten tot de rust, maar hoogstwaarschijnlijk zal er weinig meer gebeuren.
39'
Nee, sprankelend voetbal hebben we in de eerste helft van PSV - NAC niet gezien.
37'
Mooie bewegingen van Depay, maar de linksbuiten geeft vervolgens een voorzet die over de achterlijn verdwijnt. Zonde.
35'
Ji-Sung Park is van grote waarde op het middenveld van PSV. De Zuid-Koreaan loopt ontzettend veel gaten dicht. Eigenlijk merkt men dat pas in Eindhoven, als die niet meedoet.
34'
De Brabantse deal lijkt al gesloten te zijn. Zowel PSV als NAC lijkt een 1-0 overwinning van de Eindhovenaren wel prima te vinden.
33'
Depay probeert een variant, maar Bryan Ruiz staat niet op te letten. Anders had de aanvaller een grote kans gekregen.
32'
PSV krijgt een vrije trap op een meter of 25 van het doel af. Depay gaat achter de bal staan.
31'
... De vorige keer dat we dat zeiden werd er meteen gescoord door Depay.
30'
Nog een klein kwartier te spelen tot de rust, maar het lijkt er niet op dat er voor de rust nog gescoord wordt...
28'
Telkens als NAC in de buurt van het Eindhovense doel komt, gaat het mis. Jordy Buijs zet een prima aanval op, maar Perica struikelt over de bal.
27'
Ook de sfeer in het Philips Stadion is matig. Het publiek lijkt het ook allemaal wel prima te vinden.
24'
Depay dolt Sepp De Roover met een mooie beweging, maar verliest daarna de bal. Jammer, want het was een mooie actie.
22'
NAC mag van PSV rustig de bal rondtikken, maar zodra de Bredanaars in de buurt van het strafschopgebied komen, dan is het afgelopen.
21'
Tot nu toe blijft het een weinig enerverende wedstrijd. Zowel PSV als NAC lijkt het allemaal wel prima te vinden.
19'
Eerste poging van NAC komt op naam van Perica. De Kroaat kapt en draait en schiet vervolgens met links. Maar de poging van de spits mist precisie.
19'
Al komt het doelpunt vooral op het conto van Hendrix. Heerlijke pass van de linkspoot.
18'
Zeggen we net dat we waarschijnlijk weinig doelpunten gaan zien, scoort Depay de 1-0. Typisch.
16'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Memphis Depay
PSV komt op voorsprong. Wat een heerlijke pass van Jorrit Hendrix, die Memphis Depay alleen voor doelman Jelle ten Rouwelaar zet. Depay schiet de bal beheerst met binnenkant rechts binnen: 1-0. Wat een schitterende assists van Hendrix zeg.
15'
Veel doelpunten hoeven we vanavond dan ook niet te verwachten. In het eerste kwartier zijn er dan ook nog maar weinig kansen gecreëerd.
14'
Een Brabantse deal is vanavond niet uitgesloten. PSV heeft een overwinning nodig om de vierde plaats veilig te stellen. Het doelsaldo is een stuk beter dan dat van RKC Waalwijk, waardoor NAC met een kleine nederlaag nog altijd zeker is van een extra jaar in de Eredivisie.
12'
Aangezien Santiago Arias geschorst is krijgt Joshua Brenet vandaag weer een basisplaats. Arias begon zwak in Eindhoven, maar heeft zich inmiddels opgewerkt tot een vaste basiskracht.
10'
Jeffrey Bruma laat zich veel te makkelijk vallen in een duel met Kenny van der Weg. De centrale verdediger krijgt geen vrije trap en dat is terecht. Doeltrap NAC.
8'
De eerste minuten in Eindhoven zijn rommelig. PSV voetbalt matig, terwijl ook NAC slordig is in balbezit.
6'
Bijna komt NAC tot een grote kans. Uroš Matić ontsnapt op de rechterflank. De Serviër probeert Stipe Perica te bereiken, maar zijn voorzet is matig.
5'
Eerste poging van de wedstrijd komt van de voet van Georginio Wijnaldum. De middenvelder haalt uit vanaf een meter of 22, maar produceert een slap rollertje.
5'
PSV moet winnen vanavond om de vierde plaats veilig te stellen. NAC heeft aan één punt genoeg om de nacompetitie te ontlopen.
3'
Phillip Cocu is vandaag aanwezig. De trainer van PSV werd onlangs geopereerd en maakt zijn rentree in het Philips Stadion. Cocu is in goed gezelschap, want hij zit op de tribune met Guus Hiddink en Art Langeler.
2'
Tim Gilissen begint vandaag in de basis bij NAC. De middenvelder zou eigenlijk op de bank beginnen, maar Kees Kwakman is niet door de warming-up gekomen.
1'
We zijn begonnen in Eindhoven. NAC heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd PSV Eindhoven tegen NAC Breda. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor de wedstrijd kunt u hier de opstellingen van beide elftallen bekijken.

PSV Eindhoven

De Eindhovenaren zijn volop in gevecht voor plaats vier. PSV staat met 56 punten uit 33 wedstrijden momenteel op de vierde plaats, maar Vitesse (55) en sc Heerenveen (54) hopen op een misstap van PSV. De plaatsen vijf tot acht betekenen namelijk play-offs voor de Europa League en daar hebben de Eindhovenaren helemaal geen zin in. PSV zette onlangs een reeks van acht overwinningen neer, maar de laatste vijf wedstrijden is het niveau van de ploeg van Ernest Faber ver teruggezakt. Achtereenvolgend speelde PSV tegen Roda JC (3-1), FC Groningen (2-3), sc Heerenveen (0-3), Feyenoord (0-2) en PEC Zwolle (2-1).

NAC Breda

NAC Breda heeft andere zorgen. Theoretisch gezien kan NAC nog in de play-offs voor promotie/degradatie terechtkomen. De Bredanaars hebben slechts drie punten meer dan RKC Waalwijk, maar het doelsaldo -9 om -17 is veruit in het voordeel van De Parel van het Zuiden. Als er geen gekke dingen gebeuren, dan speelt NAC volgend jaar wederom in de Eredivisie. NAC is overigens bezig aan een matige reeks. Van de laatste vijf wedstrijden werd er drie keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Achtereenvolgend speelde NAC tegen FC Utrecht (2-2), Go Ahead Eagles (1-2), FC Twente (0-2), FC Groningen (1-2) en RKC Waalwijk (1-1).

Historie

46 keer eerder werd het duel PSV – NAC afgewerkt. Op basis van de historie is PSV de favoriet. Maar liefst 34 keer wonnen de Eindhovenaren, terwijl NAC vijf keer met een overwinning huiswaarts keerde. De overige zeven keer eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel. NAC wist overigens dit seizoen in eigen huis van PSV te winnen. Jürgen Locadia had PSV nog wel op voorsprong gezet, maar twee treffers van Kees Kwakman deed PSV de das om.

Vorig seizoen was PSV veel te sterk voor NAC in het Philips Stadion. Dankzij doelpunten van Jeremain Lens, Ola Toivonen, Mark van Bommel en Georginio Wijnaldum won de ploeg uit Eindhoven met 4-0. De laatste keer dat NAC wist te winnen in Eindhoven dateert van 28 mei 1995. Destijds wonnen de Bredanaars met 4-2. Peter Remie, John Lammers, Kees van Wonderen en Ceylan Arikan scoorden voor NAC, terwijl niemand minder dan Ronaldo tweemaal trefzeker was voor PSV.