Go Ahead Eagles Zaterdag, 3. Mei 2014
18:45 uur
Roda JC Kerkrade
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Davy De Beule 16. / Schot met rechts  (Guus Hupperts)

90'
Treurnis in Kerkrade. Roda is voor het eerst in de historie gedegradeerd naar de Jupiler League, ondanks de overwinning. In de tweede helft gebeurde er weinig meer.
90'
90'
Gele kaart voor Davy De Beule (Roda JC Kerkrade)
89'
Roda weet niet wat het overkomt. NEC scoort vlak voor tijd nog de gelijkmaker en daardoor gaat Roda naar de Jupiler League.
85'
Goede kans voor Jeffrey Rijsdijk, maar ook hij treft niet het doel.
85'
Kerkrade fleurt weer helemaal op na het doelpunt van Ajax. Roda kruipt zo door het oog van de naald virtueel.
77'
Slecht nieuws voor de fans van Roda! NEC scoorde zojuist de 1-1 en nu is Roda weer virtueel gedegradeerd naar de Jupiler League. Nog ruim tien minuten te spelen.
68'
Wéér Kurto! De doelman brengt keer op keer redding voor Roda. Dit keer pakt hij een schot van spits Marnix Kolder weergaloos.
66'
Nog een blessure bij Roda. Henk Dijkhuizen moet, net als Hupperts, het veld verlaten na een blessure. Martijn Monteyne neemt zijn plek in.
66'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Martijn Monteyne
66'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
65'
Gele kaart voor Timo Letschert (Roda JC Kerkrade)
65'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
65'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
64'
Antonia! Jarchinio Antonia had hier dé gelijkmaker op zijn schoen liggen. De vleugelspits kan een indraaiende voorzet van Xander Houtkoop echter niet aanraken, waardoor de bal net voorlangs zeilt.
58'
Kurto redt Roda! Twee goede reddingen van de doelman van Roda. Eerst keert de goalie een vrije trap van Falkenburg en vervolgens stopt hij het schot van Sjoerd Overgoor.
58'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Henk Dijkhuizen tacklet van achteren en krijgt terecht de gele kaart toegewezen.
53'
Een tegenvaller voor Roda. Guus Hupperts kan niet verder en wordt vervangen door spits Frank Demouge.
53'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
53'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
52'
Guus Hupperts strompelt naar de zijlijn voor een blessurebehandeling.
47'
De thuisploeg is niet van plan Roda aan een overwinning te helpen. De ploeg uit Deventer gaat vol op de aanval.
46'
45'
Samenvatting eerste helft Roda staat na 45 minuten op een 1-0 voorsprong. Daarmee is het virtueel niet meer de nummer laatst, maar is dat NEC Nijmegen, dat achter staat tegen Ajax. Na het doelpunt van Davy de Beule verdedigen de Limburgers veelal en laten de Eagles aan balbezit.
45'
44'
De vrije trap van Jop van der Linden is een prooi voor Filip Kurto.
43'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
Bart Biemans trekt aan de noodrem, voordat GAE gevaarlijk kan worden. Nu een vrije trap op een mooie plek.
40'
Wat scheelt het! Daar was bijna de gelijkmaker voor Go Ahead. Een schitterend hakje van Erik Falkenburg vanuit een corner belandt op de paal. Hier komen de Limburgers goed weg.
39'
De supporters van Go Ahead Eagles scanderen: Erik hoort in Deventer. Daarmee geven ze aan dat Erik Falkenburg niet naar PEC Zwolle mag gaan. De middenvelder zal hoogstwaarschijnlijk volgende week een contract gaan tekenen in Zwolle.
30'
Roda trekt zich wat terug en geeft Go Ahead het balbezit. De Deventernaren kunnen nog niet echt gevaarlijk worden.
29'
Deventer schreeuwt om een strafschop! Erik Falkenburg struikelt over Ard van Peppen, maar scheidsrechter Pieter Vink laat echter doorspelen.
22'
Prima redding Andersen! Een schot van Guus Hupperts wordt maar net gekeerd door doelman Stephan Andersen. Hier was het bijna al 0-2.
16'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Davy De Beule
Schitterende aanval! Ard van Peppen stuurt Guus Hupperts weg en die legt de bal panklaar voor Davy de Beule, die raak schiet. Roda is nu virtueel de nummer zeventien en NEC is nu gedegradeerd.
11'
Turuc kan toch niet verder. De middenvelder probeerde het nog wel eventjes, maar heeft toch te veel last van zijn enkel. Lars Lambooij neemt zijn plek in.
11'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
11'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
9'
De eerste mogelijkheid is voor Roda. Ard van Peppen haalt uit na een goede combinatie met Berry Powel.
7'
Raar moment bij Go Ahead Eagles. Deniz Turuc lijkt het veld te verlaten, maar de middenvelder bedenkt zich en keert terug het veld in. Lars Lambooij mag weer gaan zitten.
5'
Een vroege domper aan de kant van Go Ahead Eagles. Deniz Turuc is door zijn enkel geklapt en moet het veld verlaten. Lars Lambooij neemt zijn plek in.
1'
De laatste speelronde in de Eredivisie in het seizoen 2013/2014 is een hele cruciale ronde. Hierin wordt bepaald wie er rechtsreeks naar de Jupiler League degradeert en welke club als voorlaatste eindigt. Roda JC Kerkrade, de hekkensluiter, zal op bezoek bij Go Ahead Eagles alles moeten geven om drie hele belangrijke punten veilig te stellen. De aftrap is om 18.45 uur en ik, Rijcko Treep, zal u live verslag doen.

De Limburgers staan drie punten achter op NEC Nijmegen, maar Roda heeft een beter doelsaldo. Als Roda wint en NEC verliest bij Ajax, is NEC rechtstreeks gedegradeerd. Roda-trainer Jon Dahl Tomasson heeft nog altijd vertrouwen in een goede afloop. “We hebben nog steeds kans de degradatie te ontlopen, al hebben we dat niet in eigen hand”, aldus Tomasson.

Go Ahead Eagles is al veilig. De promovendus heeft een prima seizoen beleefd. De ploeg van trainer Foeke Booy kan zelfs nog in het linkerrijtje en zelfs boven PEC Zwolle eindigen. Iets waaraan in Deventer veel waarde wordt gehecht vanwege de rivaliteit tussen beide clubs uit Overijssel. GAE, de nummer dertien van de Eredivisie, zal met veel vertrouwen de wedstrijd tegen Roda ingaan. Niet alleen omdat de ploeg de vorige keer met 1-4 in Kerkrade won, maar ook omdat het thuis nog maar van drie teams verloor.