03.05.2014 20:35

PSV zonder spektakel langs NAC

PSV Eindhoven heeft in een matig duel vrij gemakkelijk van NAC Breda gewonnen. Het duel kende weinig hoogtepunten, waardoor het voor de neutrale toeschouwer een onaangename wedstrijd was om te aanschouwen.

De eerste helft van PSV Eindhoven – NAC Breda was weinig enerverend. Het enige hoogtepuntje van het eerste bedrijf was de schitterende pass van Jorrit Hendrix, die in de zestiende minuut Memphis Depay alleen voor doelman Jelle ten Rouwelaar. De linksbuiten van PSV schoot de bal vervolgens vrij simpel in de rechterhoek, waardoor de Eindhovenaren gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

Ook de tweede helft was het spel niet om over naar huis te schrijven. Veel grote kansen werden er dan ook niet gecreëerd. PSV verdubbelde na een uur spelen de voorsprong, maar deed dat niet door middel van een uitgespeelde kans. Depay nam een hoekschop vanaf de rechterkant. Jeffrey Bruma kreeg de bal op zijn hoofd en kopte de bal tegen de touwen: 2-0.

PSV eindigt dankzij de overwinning op NAC op de vierde plaats. De Eindhovenaren hoeven daardoor geen play-offs voor de Europa League te spelen. Aangezien RKC Waalwijk in eigen huis niet opgewassen was tegen sc Heerenveen speelt NAC ook volgend seizoen in de Eredivisie, al was het seizoen van NAC niet overtuigend. De Bredanaars eindigen net boven de streep op de vijftiende plaats.

Door: Jurre Hermans