16.04.2014 13:06

Foto van de Week: Goals in Leeuwarden

SC Cambuur viert de 4-3 van Martijn Barto tijdens SC Cambuur - Vitesse. Voetbal.com Foto van de Week. (12-4-2014)
SC Cambuur viert de 4-3 van Martijn Barto tijdens SC Cambuur - Vitesse. Voetbal.com Foto van de Week. (12-4-2014)

Goal. Goal. Goal. Goal. Goal. Goal. Goal. Zeven keer werd er gescoord in Leeuwarden. Al zal het scherm in het Cambuurstadion waarschijnlijk maar vier keer ‘GOAL’ op het grote scherm hebben laten zien, aangezien ze in Leeuwarden vast niet blij zijn geweest met de drie treffers van Vitesse.

Eerste overwinning SC Cambuur

Niet alleen wist SC Cambuur met 4-3 te winnen van Vitesse. De Friezen wonnen voor de eerste keer in de historie van Vitesse in de Eredivisie. Bovendien verzekerde Cambuur zich van nog een jaar voetbal op het hoogste podium. Vier keer eerder hadden de Friezen geprobeerd Vitesse in eigen huis te verslaan. Twee keer won Vitesse, terwijl het duel ook tweemaal in een gelijkspel eindigde. Overigens wist Cambuur tijdens vijf duels in Arnhem ook niet te winnen. Vier keer verloren de Friezen, terwijl de Leeuwarders één keer met een punt huiswaarts keerden.

Spektakelstuk

Het duel in Friesland was een waar spektakelstuk. Zeven keer werd er gescoord, maar de score had vele malen hoger uit kunnen vallen. Jan-Arie van der Heijden en Elvis Manu schoten bijvoorbeeld op de paal, terwijl Zakaria Labyad, Jody Lukoki en Bertrand Traoré grote kansen lieten liggen. Martijn Barto was uiteindelijk de gevierde man. Normaal gesproken speelt Barto in de spits, maar interim-trainer Henk de Jong posteerde Barto wegens personele problemen op het middenveld. Ook vanaf het middenveld kwam de 29-jarige spits tot scoren. Twee keer zelfs, waaronder de winnende in de 69e minuut.

Aanwinst voor de Eredivisie

Eens te meer toonde Cambuur aan een aanwinst te zijn voor de Eredivisie. Met nog twee duels te spelen zijn de Leeuwarders veilig, waardoor Cambuur tegen Feyenoord (U) en ADO Den Haag (T) het seizoen met een gerust hart kan afsluiten. Toch is het afwachten hoe de Friezen het volgend seizoen gaan doen. Huurlingen Manu (Feyenoord), Lukoki (Ajax) en Marcel Ritzmaier (PSV) keren waarschijnlijk niet terug. Daarnaast is het nog maar de vraag of Bartholomew Ogbeche volgend seizoen nog in Friesland speelt. Tijdens het huidige seizoen hebben we in ieder geval kunnen genieten van Cambuur. En laten we hopen dat we in de toekomst nog vaak ‘GOAL’ op het scorebord van het Cambuurstadion zien verschijnen. 

Door: Jurre Hermans

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner