Vitesse Zondag, 23. Februari 2014
14:30 uur
RKC Waalwijk
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny Anderson 15. / Schot met rechts  (Evander Sno)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike Havenaar 49. / Schot met links  (Rochdi Achenteh)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 51. / Schot met links  (Renato Ibarra)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Atsu 68. / Schot met rechts  (Renato Ibarra)

90'
Vitesse zette in de tweede helft order op zaken. Al binnen tien minuten was de achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong door doelpunten van Havenaar en Quazaishvilli. Twintig minuten voor tijd was het Atsu die de 3-1 binnenschoot. Na de 3-1 kon RKC niks meer forceren en vond Vitesse het wel prima, daardoor winnen de Arnhemmers voor het eerst in zes wedstrijden weer eens een wedstrijd.
90'
90'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
Duits schopt Qazaishvili geïrriteerd neer en hij krijgt daarvoor een gele kaart. Zeer onnodig gezien de stand en het moment in de wedstrijd.
90'
Ondanks mijn advies, trekt Higler er drie minuten bij.
89'
Wissel in bij Vitesse -> Uroš Đurđević
89'
Wissel uit bij Vitesse -> Mike Havenaar
88'
De wedstrijd blijft doorkabbelen. Arbiter Higler zou er goed aan doen om de wedstrijd na 90 minuten gewoon lekker af te fluiten.
81'
De wedstrijd begint als een nachtkaars uit te gaan. Vitesse heeft niet de wil om RKC op de pijnbank en RKC kan gewoon niet beter dan dat ze nu laten zien.
78'
Gele kaart voor Ingo van Weert (RKC Waalwijk)
Ibarra snelt langs Ingo van Weert, maar dat vindt Van Weert iets te veel van het goede. Hij haalt de buitenspeler onderuit en krijgt daarom de gele kaart.
74'
RKC moet echt gaan uitkijken dat het geen grotere scoren wordt. Ze zijn het helemaal kwijt in de tweede helft.
73'
Prince raakte geblesseerd bij de 3-1 van Vitesse en kan niet meer verder. Hij wordt vervangen door Ingo van Weert.
72'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Ingo van Weert
72'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Prince
71'
Šeda pareert! Pröpper schiet vanaf een meter of 25 hard richting doel, maar Šeda pareert goed.
68'
Doelpunt voor Vitesse, 3:1 door Christian Atsu
En het lijkt gespeeld. Ibarra probeert op doel te schieten, maar zijn schot wordt gekraakt. Door een gelukkig carambolage komt de bal voor de voeten van Christian Atsu en de middenvelder faalt niet en schiet de 3-1 binnen.
66'
Ondanks dat Vitesse niet echt grote kansen creëert, lijkt het al stukken beter. De Arnhemmers spelen met veel meer vertrouwen en elan.
65'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
65'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
60'
Velthuizen grijpt met een pijnlijk gezicht naar zijn lies. Eloy Room loopt voor de zekerheid al warm.
59'
Hoe mooi kan voetbal zijn? Vitesse speelde als een natte krant in de eerste 45 minuten, maar opeens begint het te lopen en vinden de mannen van Peter Bosz elkaar weer in vloeiende combinaties.
54'
Hoe zal RKC omgaan met de achterstand? De bezoekers loerde de hele wedstrijd op een snelle uitval, maar staan nu achter. Wat heeft Erwin Koeman nog in petto?
51'
Doelpunt voor Vitesse, 2:1 door Valeri Qazaishvili
En Vitesse heeft in twee minuten tijd de achterstand naar voorsprong om gebogen. En weer mag het doelpunt er zijn! Ibarra legt de bal op rand zestien terug en Qazaishvilli krult de bal fantastisch in de verre hoek voor de 2-1. Het zijn de twee invallers die het doen voor de Arnhemmers!
49'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Mike Havenaar
Zo slecht als Vitesse speelt, zo mooi is dit doelpunt! Achenteh komt door over links en levert een voorzet op maat af op Havenaar. De Japanner volleert de bal prachtig met zijn zwakke been achter Šeda. Het staat weer gelijk!
46'
Bosz gaat alles of niets spelen. Hij wisselt verdediger Kashia voor aanvallende middenvelder Qazaishvilli. Veijnovic is een linie naar achteren gehaald.
46'
Wissel in bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Guram Kashia
46'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
46'
Wissel uit bij Vitesse -> Bertrand Traoré
46'
45'
Godzijdank, de eerste helft zit er op. Een draak van een wedstrijd tot zover en dat is met name aan Vitesse te danken. De thuisploeg speelt bijzonder matig tegen een afwachtend RKC. Die afwachtende houding werd na kwartier beloond. Aan het einde van een snel uitgevoerde counter stond Kenny Anderson. Een op een met Piet Velthuizen bleef hij koel en bracht daarmee zijn ploeg op 0-1. Doordat Vitesse daarna niet echt gevaarlijk kon worden, is de ruststand 0-1.
45'
42'
Het is dat RKC al een doelpunt gemaakt heeft, ander was dit een typische 0-0 wedstrijd geweest.
36'
Vitesse doet allesbehalve aan klantenbinding. Ondanks dat het stadion eindelijk eens een keer redelijk vol zit, is dit de slechtste wedstrijd van de Geelzwarten die ik dit seizoen gezien heb.
31'
Dit is toch wel exemplarisch voor Vitesse. Labyad krijgt een vrije trap te nemen en besluit van een meter of dertig op goal te schieten. Hij produceert een prima trap, als hij rugbyer was geweest. De inzet gaat huizenhoog over.
29'
Wat is er met Vitesse aan de hand? Ze zijn geen schim meer van de ploeg van voor de winterstop. Ook in deze wedstrijd is het niveau dramatisch.
24'
Vitesse bijt eindelijk van zich af. Traoré komt van buiten naar binnen, en krult de bal naar de verre hoek. Šeda krijgt er echt nog een vinger achter, zodat de bal over de achterlijn gaat.
20'
De wisselingen voorin van Peter Bosz, leiden vooralsnog nog niet tot kansen (op die van Havenaar na dan). Vitesse heeft de grootste moeite om door de hechte defensie van RKC te komen.
15'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 0:1 door Kenny Anderson
Nou, daar is die counter dan! Na de mislukte corner van Vitesse wordt Kenny Anderson weggestuurd door Sno en hij kan helemaal alleen door lopen op Velthuizen. De middenvelder blijft koel en passeert de Vitesse-goalie. RKC leidt. 0-1!
14'
Havenaar krijgt een aardige kans op de openingstreffer nadat hij wordt weggestuurd door Traoré. Hij omspeelt Šeda wel, maar de Tsjechische doelman drijft Havenaar goed naar buiten, waardoor de spits alleen nog een voorzet kan geven. Zijn voorzet wordt echter geblokt door een Waalwijks been. Wat rest is een hoekschop.
13'
Aardig momentje van Labyad. Hij besluit van 25 meter uit te halen, maar zijn schot is te hoog en te onzuiver.
11'
Neen. De hoekschop van Atsu kan makkelijk worden uitverdedigd door de defensie van RKC.
10'
Vitesse krijgt een hoekschop te nemen. Kan Vitesse gevaarlijk worden?
8'
Een strijdplan dat goed gekozen lijkt, gezien de improductiviteit van Vitesse. In de laatste drie wedstrijden wist de thuisploeg niet te scoren. De laatste keer dat Vitesse doel trof, was in de Kuip. Kashia zorgde destijds voor de 1-1.
7'
Het strijdplan van RKC is duidelijk. De Waalwijkers laten Vitesse komen en gokken op een counter.
4'
Havenaar mist! Direct al een goede kans voor Mike Havenaar. De spits komt oog in oog met Šeda, maar met zijn zwakke linkerbeen produceert hij een dito schot. Zijn inzet rolt naast.
1'
1'
We zijn begonnen aan Vitesse-RKC! Peter Bosz heeft voorin de nodige veranderingen aangebracht. Hij slachtoffert Renato Ibarra en Lucas Piazon voor Bertrand Traoré en Zakaria Labyad.
Status Quo klinkt als gebruikelijk uit de luidsprekers in de Gelredome. En dat kan maar één ding betekenen. De spelers komen het veld op. We kunnen bijna beginnen met de wedstrijd.
Voorbeschouwing Vitesse-RKC

Goedemiddag iedereen, ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg vanmiddag voor jullie het commentaar bij Vitesse-RKC

Vitesse bezig aan slechte reeks

Vitesse is bezig aan een ongekend zwakke reeks. De Arnhemmers gingen als gedeeld koploper de winterstop in, maar sinds de hervatting van de competitie wisten ze alleen uit tegen PEC te winnen. In de overige vijf wedstrijden werd drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Door deze slechte serie is Vitesse momenteel terug te vinden op een vierde plaats. RKC daarentegen is na het winterreces goed in vorm. De degradatiekandidaat verloor slechts twee van de zeven wedstrijden. Ondanks de prima prestaties na de winterstop, staan de Waalwijkers nog altijd in de gevarenzone op een vijftiende stek.

RKC won slechts één keer in Arnhem

Vitesse-RKC stond in totaal 21 keer eerder op de rol in de Eredivisie. RKC won slechts één ontmoeting. In 1992 zorgde Raymond Beerens dat de Rooms Katholieke Combinatie de punten mee naar huis kon nemen. De twintig overige confrontaties werden negen keer een gelijkspel en elf keer was Vitesse de triomfator. Eerder dit seizoen werd het in het Mandemakers stadion 4-2 voor de Geelblauwen. Vorig seizoen werd Vitesse-RKC 2-2 dankzij een laat doelpunt van Sander Duits.

Blessures en schorsingen

Vitesse is niet op oorlogssterkte. Naast de geblesseerden, Theo Janssen, Marko Meerits en Kelvin Leerdam zit Patrick van Aanholt zijn eerste wedstrijd schorsing uit. Vorige week torpedeerde hij FC Twente-speler Dusan Tadic van achter en dat kwam hem op twee duels schorsing te staan. De eerste wedstrijd die hij dus moet missen is RKC-thuis. De trainer van de bezoekers, Erwin Koeman kan weer beschikken over Kenny Anderson en Remy Amieux. Beide spelers vielen tegen NEC (1-3 verlies) geblesseerd uit, maar zijn fit genoeg voor de wedstrijd tegen Vitesse. Wel ontbreken reservergoalie Nils den Hartog, Imad Najah, Mats Lieder en Dennis Rommedahl.

Benieuwd wie er wel in de basis staan? Dan kan je terecht onder de tab wedstrijddetails . Daar kun je ook zien dat de leidsman vandaag Dennis Higler is. Ik wens jullie veel plezier toe met Vitesse-RKC!