FC Twente Zondag, 23. Februari 2014
16:30 uur
Feyenoord
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 14. / Schot met links  (Jean-Paul Boëtius)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 55. / Schot met rechts  (Lex Immers)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 68. / Schot met rechts  (Quincy Promes)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Cuco Martina 90. / Schot met rechts

90'

De Feyenoorders zullen vandaag zich nog wel eens achter de oren krabben. Tot aan de 68e minuut was er geen vuiltje aan de lucht met een 2-0 voorsprong. Luc Castaignos zorgde met zijn aansluitingstreffer voor hernieuwd geloof in een goed resultaat voor FC Twente. En dat kwam er! In de allerlaatste minuut schoot Cuco Martina een afgeslagen corner binnen, waardoor de punten in Enschede worden gedeeld.
90'
90'
Doelpunt voor FC Twente, 2:2 door Cuco Martina
JAWEL! Cuco Martin schiet vanaf de rand zestien raak! Wat een ontknoping!
90'
FC Twente krijgt in de laatste minuut een hoekschop. Gaat het FC Twente dan toch nog lukken?
90'
Børven....NEE Torgeir Børven wordt weggestuurd door Promes en komt een op een met Mulder te staan. De Noor blijft koel, maar zijn inzet gaat net enkele millimeters naast de paal. Dat had de gelijkmaker moeten zijn.
90'
FC Twente krijgt nog vijf minuten om een nederlaag af te wenden.
90'
Jordy Clasie gaat met kramp het veld af. Bakkal is zijn vervanger.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jordy Clasie
87'
Gele kaart voor Erwin Mulder (Feyenoord)
Mulder krijgt een gele kaart, omdat hij te veel tijd neemt met een doeltrap.
86'
Wissel in bij FC Twente -> Cuco Martina
86'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
86'
Castaignos bijna weer! Na een hachelijke situatie voor de goal bij Feyenoord krijgt FC Twente een hoekschop te nemen. De corner van Tadic bereikt Castaignos en die klopt Matthijsen in de lucht. Zijn kopbal gaat echter net naast.
85'
Een verdedigende wissel van Koeman. Hij haalt aanvaller Boëtius aan de kant voor verdediger Miquel Nelom. Roept Koeman hiermee het onheil over zichzelf af?
84'
Wissel in bij Feyenoord -> Miquel Nelom
84'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
83'
Gele kaart voor Andreas Bjelland (FC Twente)
Bjelland gebruikt in een kopduel met Graziano Pellè zijn armen te veel en krijgt daarvoor een gele kaart.
82'
Daar was bijna de gelijkmaker! Corona, koud in het veld, geeft een goede voorzet die maar matig kan worden weggewerkt door Janmaat. De kleine Mexicaan wint vervolgens het kopduel van Matthijsen en bereikt daarmee Castaignos. Laatstgenoemde krijgt de punt van zijn schoen tegen de bal en verrast daarmee Mulder. Maar zijn schot gaat ruim naast.
81'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
81'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
79'
Ook Tadic had zich achter de bal geschaard en het is de Serviër die de vrije trap neemt. Zijn voorzet wordt door alles en iedereen gemist en rolt zodoende over de achterlijn.
78'
Na een harde overtreding van Clasie op Castaignos krijgt FC Twente een vrije trap op een hele fijne positie voor een rechtspoot. Promes gaat de achter de bal staan.
74'
FC Twente heeft het geloof in een goed resultaat helemaal terug. Maar kunnen ze het geloof ook in doelpunten omzetten?
72'
Daar had het zomaar gelijk kunnen staan. Een voorzet van Promes wordt gemist door Mulder, maar gelukkig voor Feyenoord staat er niemand van FC Twente om de bal binnen te schieten.
68'
Doelpunt voor FC Twente, 1:2 door Luc Castaignos
Luc Castaignos maakt het weer een wedstrijd! Promes bereikt Castaingos, die de diepte is in gelopen. Zijn eerste schot op doel vandaag, is ook direct trefzeker. Kan FC Twente nog een gelijkspel, of meer, het vuur slepen?
64'
Voor het eerst sinds de kans voor Promes in de zesde minuut, krijgt FC Twente eindelijk ook weer eens kans. Het schot van Torgeir Børven gaat alleen hoog over.
60'
Er valt niet aan FC Twente af te zien dat zij ten koste van alles de aansluiting met Ajax willen houden. Ondanks de fanatieke aanmoedigingen van het thuispubliek, kunnen de Tukkers nog geen doelpunt forceren.
57'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
57'
Wissel uit bij FC Twente -> Shadrach Eghan
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Jean-Paul Boëtius
En Feyenoord komt op een 0-2 voorsprong. Een goede aanval over Feyenoord wordt afgerond door Jean-Paul Boëtius. Schaken komt in balbezit en ziet Immers vrij staan in de zestien en bereikt hem ook. De Hagenaar op zijn beurt bedient Boëtius en de vleugelaanvaller schiet de 0-2 binnen.
53'
Het eerste gevaarlijke momentje in de tweede helft is van Feyenoord. Na een prima aanval van Feyenoord over rechts, wordt de voorzet van Janmaat uitverdedigd door Bengsston. Dat doet hij in de voeten van Clasie en de kleine middenvelder schiet maar eens op doel. Marsman staat echter goed geposteerd en kan de bal in twee instanties vangen.
51'
Nee, de indirecte corner wordt door Rosales ingebracht, maar kan makkelijk worden uitverdedigd door de verdediging van Feyenoord. Bovendien maakt Gutiérrez een overtreding.
50'
Misschien nu dan? FC Twente krijgt een hoekschop te nemen.
49'
FC Twente probeert al wat meer naar voren te spelen, maar gevaarlijk kunnen de roodhemden nog niet worden.
46'
We zijn begonnen aan de tweede helft met twee ongewijzigde teams.
46'
45'

Zonder groots te spelen heeft Feyenoord de wedstrijd onder controle, op een momentje in de zesde minuut na. Quicny Promes had een goede kans op de 1-0, maar faalde jammerlijk. Een kleine tien minuten later was het raak aan de andere kant. Jean-Paul Boëtius bereikte Graziano Pellè in de zestien. De Italiaan controleerde de bal en schoot uit de draai raak. FC Twente kon geen vuist maken en daardoor gaan de teams rusten met een 0-1 voorsprong voor Feyenoord.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt één minuut.
41'
Slordigheidje van Janmaat. De rechtsback krijgt tijd en ruimte om Vilhena te lanceren, maar zijn steekpass is te hard.
37'
Feyenoord heeft de wedstrijd volledig onder controle, maar dat had het ook vorige week tegen NAC en verloren uiteindelijk toch nog dure punten. Kan FC Twente zich er nog onder uit voetballen?
34'
Misselijkmakende geluiden uit het uitvak. De Feyenoord-fans maken vuurpijl geluiden. Dit hoort niet in een stadion thuis. Of waar dan ook.
31'
Gele kaart voor Rasmus Bengtsson (FC Twente)
Boëtius passeert Twentenaar na Twentenaar, maar komt op zijn weg ook Bengtsson tegen. De verdediger gaat hard in op de vleugelspeler en krijgt daarvoor een gele kaart.
29'
Nou, dat was niet al te best van Boëtius. De jonge vleugelspeler haalt van 25 meter uit, maar zijn komt dichterbij de hoekvlag dan het doel.
26'
Zonder echt gevaarlijk te worden, begint Feyenoord het spel naar zich toe trekken. De Rotterdammers zijn meer in balbezit en FC Twente komt er momenteel niet echt tussen.
20'
Immers toch! Immers komt goed door over rechts en lijkt te twijfelen tussen een schot of een pass op Pellè. Het wordt het tweede, maar de pass is te slecht om Pellè te bereiken. De bal komt terug in de voeten van Immers en probeert Pellè andermaal te bereiken, maar de hand van Bengtsson te tussen. Gözübüyük geeft andermaal geen pingel aan Feyenoord.
18'
Ondanks de voorsprong van Feyenoord is het nog lastig aan te geven wie de bovenliggende partij is. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op het middenveld.
14'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Graziano Pellè
10'
Het spel gaat in de eerste tien minuten redelijk gelijk op. De ploegen lijken elkaar eerst wat te willen aftasten.
6'
Eerste kans voor FC Twente! Castaignos komt door over rechts en bereikt, met een mix tussen een schot en een voorzet, Promes. De jongeling, opgenomen in de voorselectie van Oranje, schiet de bal echter jammerlijk naast. Daar had veel meer ingezeten!
3'
Daar FC Twente goed weg. Marsman raakt de bal aan Immers en de keeper legt de middenvelder neer in de zestien. Gozubuyuk besluit echter dat er niks aan de hand is en laat doorgaan. Ronald Koeman is woest over deze beslissing.
1'
We zijn begonnen in Enschede. Wie haakt bij Ajax aan en wie haakt eraf? Over 2x45 minuten weten we meer.
1'
Slim gedaan hoor, van de KNVB. FC Twente – Feyenoord als afsluitwedstrijd in speelronde 25, het ideale scenario. Een wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Eredivisie. Mijn naam is Jesper Davelaar en ik doe verslag van deze topper.

FC Twente zal opgelucht ademhalen na deze wedstrijd tegen Feyenoord. Het is de laatste wedstrijd in een hele moeilijke reeks. Eerder nam de ploeg uit Enschede het op tegen sc Heerenveen, PSV, FC Groningen en Vitesse. In die vier wedstrijden werden vijf punten verspeeld, waardoor de ploeg nu momenteel vier punten achter koploper Ajax staat. Een voordeel is dat FC Twente bezig is aan een goede reeks in eigen huis. Dit seizoen werd er nog niet verloren en de laatste vijf thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen.

Aan Feyenoord de taak om dus twee reeksen te breken in één keer. De Rotterdammers blijven zicht houden op plek één of twee, maar verspelen in een simpele wedstrijd als tegen NAC Breda punten. Die schoonheidsfoutjes moeten uit het spel van Feyenoord, net als de afhankelijkheid van Graziano Pellè. De Italiaan speelde tegen de ploeg uit Breda een mindere wedstrijd en mede daardoor kwam Feyenoord niet verder dan 1-1. Met achttien doelpunten neemt Pellè ruim dertig procent van Feyenoords productie voor zijn rekening. Bij Ajax scoort de topscorer ongeveer zestien procent van de doelpunten en bij FC Twente is dit ruim twintig procent.

En oppassen moet de topscorer van Feyenoord. Tegen FC Twente staat hij namelijk, samen met Lex Immers, op scherp. Eén gele kaart en de wedstrijd tegen Ajax moet afgewerkt worden zonder de middenvelder of de aanvalsleider. Bij FC Twente is Roberto Rosales bij zijn volgende gele kaart geschorst. Ongeveer een uur voor aanvang worden de opstellingen bekendgemaakt. Wij vermelden hier de belangrijkste wijzigingen in beide opstellingen. Voor alle 22 namen kun je terecht onder het kopje Wedstrijddetails.