24.09.2014 09:40

Immers looft Van den Brom

John van den Brom wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van AZ Alkmaar. Als alles voor het weekend wordt afgerond start hij met een wedstrijd tegen zijn oude club ADO Den Haag. 

"Een schitterend affiche", aldus Lex Immers, die onder Van den Brom werkte in Den Haag. Immers denkt dat AZ een goede keuze maakt met het aanstellen van Van den Brom. "Zeker na alle onrust van de afgelopen dagen vermoed ik dat ze een type Van den Brom goed kunnen gebruiken", aldus de middenvelder van Feyenoord tegenover De Telegraaf.

"John is altijd vrolijk én een fantastische veldtrainer, die met minder materiaal dan de topclubs Feyenoord, Ajax en PSV heeft laten zien een heel goed elftal te kunnen smeden. Hij kan spelers voor elkaar door het vuur laten gaan", weet Immers uit eigen ervaring. "Bij ADO was hij een echte teambuilder en liet hij ons presteren, zoals we nog nooit hadden gedaan. Achteraf denk ik dat hij ons echt boven onszelf heeft laten uitstijgen. De spelers konden als vaderfiguur alles met hem bespreken en het was vaak lachen, gieren brullen. Tot op zekere hoogte dan, want op het veld werd er keihard gewerkt. Ik denk dat hij met Van Basten een mooi koppel vormt."

Waarom Van den Brom niet geslaagd is in België weet Immers niet. "Misschien had dat met de Belgische mentaliteit te maken", aldus Immers, die ook niet weet hoe de fans van Den Haag hem zullen ontvangen. "Het vertrek daar na één jaar is hem niet door iedereen in dank afgenomen. Maar iedereen moet begrijpen dat dit nu eenmaal de voetballerij is. Doordat hij ADO Den Haag voor het eerst sinds dertig jaar Europees voetbal heeft bezorgd, denk ik dat hij daar als trainer de heldenstatus heeft. En dat zou wat mij betreft ook terecht zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner