26.09.2014 10:00

PSV naar Friesland, Ajax wacht 'Avondje NAC'

PSV naar Friesland, Ajax wacht ‘Avondje NAC’

Na een midweekse bekerronde kunnen we ons opmaken voor de zevende speelronde van de Eredivisie. Het aankomende weekend staat onder andere een 'Avondje NAC', Go Ahead Eagles – Feyenoord en de topper tussen sc Heerenveen en PSV op het programma. We blikken vooruit op speelronde zeven!

Ajax naar Noord-Brabant

Door de midweekse speelronde begint speelronde zeven niet op de vrijdag, maar op de zaterdag. We beginnen het weekend met een wedstrijd tussen NAC Breda en Ajax. Dankzij goede resultaten tegen Paris Saint-Germain (1-1), Feyenoord (1-0) en JOS Watergraafsmeer (9-0) begint het vertrouwen bij de ploeg van Frank de Boer steeds groter te worden. Ajax zal zaterdagavond echter niet naast zijn schoenen moeten lopen, want tijdens het beruchte 'Avondje NAC' wil het wel eens spoken.

FC Dordrecht met Danso tegen Vitesse

Aan de Krommedijk neemt FC Dordrecht het zaterdagavond op tegen Vitesse. De promovendus moet het voorlopig stellen zonder Giovanni Korte, die vorige week tegen Excelsior een kuitbeenbreek opliep. De Schapenkoppen hebben ingespeeld op de voorlopige afwezigheid van Korte en verloren zoon Erixon Danso binnengehengeld. Mogelijk maakt de buitenspeler tegen Vitesse zijn rentree. FC Dordrecht (16) en Vitesse (17) bungelen met vijf punten uit zes duels onderin de Eredivisie en hebben de punten hard nodig.

Heracles op jacht naar eerste punt(en)

Zes wedstrijden, nul punten. Het gaat verschrikkelijk slecht met Heracles Almelo en door critici wordt de club al vroeg in het seizoen als degradatiekandidaat nummer één genoemd. De Heraclieden zijn naarstig op zoek naar punten en krijgen zaterdagavond de kans om van de ellendige ‘nul’ af te komen. Het team van John Stegeman reist in speelronde zeven af naar Overijssel, waar het een wedstrijd speelt tegen PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans staat na zes competitiewedstrijden 'gewoon' derde in de Eredivisie en de Zwollenaren zijn niet van plan de top van de ranglijst te verlaten.

Weer Go Ahead Eagles – Feyenoord

Voor de tweede keer binnen een paar dagen tijd wordt aan de Vetkampstraat Go Ahead Eagles – Feyenoord gespeeld. Afgelopen woensdag werd het duel in de tweede ronde van de KNVB Beker verrassend gewonnen door 'kowet' en aankomende zaterdag volgt de herhaling, maar dan in competitieverband. Zowel Go Ahead Eagles als Feyenoord staat op vijf punten in de Eredivisie en dat is voor de Rotterdammers zeer teleurstellend. Gaat de club uit Deventer Feyenoord zaterdag voor de tweede keer in een paar dagen tijd verslaan, of doorbreekt het team van Fred Rutten de negatieve reeks van vier verliespartijen op rij?

Subtopduel in Enschede

Het is dringen geblazen in de subtop van de Eredivisie en daar weten FC Twente en FC Utrecht alles van. De twee subtoppers (FC Twente staat zesde, FC Utrecht zevende) nemen het zondag in de Grolsch Veste tegen elkaar op. De Tukkers begonnen het seizoen moeizaam, maar het team van Alfred Schreuder heeft de weg naar boven ingeslagen. Na overwinningen op Go Ahead Eagles (2-1) en Heracles Almelo (4-1) gaat FC Twente voor de derde overwinning op rij. FC Utrecht, dat weer weer kan beschikken over Ruud Boymans, maar het voorlopig zonder Willem Janssen moet stellen, steekt echter ook in goede vorm en gaat voor een stunt in Enschede.

Topper in Abe Lenstra Stadion

We sluiten speelronde zeven af met de kraker van het weekend: sc Heerenveen – PSV. De Friezen staan op een knappe vierde plaats en nemen het in het Abe Lenstra Stadion op tegen de huidige koploper van de Eredivisie. Het team van Dwight Lodeweges kende een slechte generale op het topduel door in de midweekse bekerronde uitgeschakeld te worden door Roda JC (2-1). PSV deed het in de tweede ronde van de KNVB Beker beter en schakelde in eigen huis FC Utrecht uit (2-0). Zondag beginnen beide teams echter met een schone lei en mag sc Heerenveen het de koploper van de Eredivisie zo moeilijk mogelijk maken.

Overige wedstrijden:
ADO Den Haag - AZ
Excelsior – SC Cambuur
FC Groningen – Willem II

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner