ADO Den Haag Zaterdag, 8. November 2014
18:30 uur
Willem II
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Mathias Gehrt 2. / Schot met rechts  (Roland Alberg)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 36. / Schot met rechts  (Dion Malone)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Stijn Wuytens 51. / Schot met links  (Bruno Andrade)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Samuel Armenteros 62. / Kopbal  (Mitchell Dijks)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 72. / Penalty

90'
Lang leek ADO de wedstrijd knullig uit handen te geven nadat het Willem II tot 2-2 liet terugkomen. Een benutte strafschop van Roland Alberg en goede reddingen van Martin Hansen zorgden ervoor dat ADO Den Haag als winnaar van het veld stapt.
90'
90'
Braberrrrrrrrr, nee! Braber krijgt een reuzenkans, maar zijn schot kon door een samenwerking van Hansen en Malone net worden uitverdedigd door ADO Den Haag.
90'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (Willem II)
Dijks maakt een gefrustreerde overtreding op Vito Wormgoor en krijgt daarvoor een gele prent.
90'
Willem II schreeuwt om een strafschop na een overtreding op Braber, aar Braamhaar wuift het weg.
90'
De blessuretijd bedraagt vijf minuten.
90'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
90'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mathias Gehrt
89'
Cabral probeert van een meter of 25 Hansen te verschalken, maar de Deen heeft de bal klemvast.
86'
Samuel Armenteros was dichtbij de gelijkmaker. Maar zijn schot gaat wild over.
84'
Wissel in bij Willem II -> Robert Braber
84'
Wissel uit bij Willem II -> Ali Messaoud
84'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
84'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike van Duinen
83'
Ook bij Mike van Duinen lijkt het beste ervan af. Hij is helemaal uitgeput.
81'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Peters haalt Michiel Kramer onderuit, die met zijn laatste krachten op weg was naar de goal van Willem II. Zijn straf is een gele kaart.
80'
Michiel Kramer geeft aan dat hij gewisseld wil worden. Een gevoelig verlies voor de thuisploeg.
78'
Wissel in bij Willem II -> Jerson Cabral
78'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
76'
Dries Wuytens net niet! Wuytens komt helemaal vrij recht op Hansen af. De keeper kan maar net keren en houdt zo zijn ploeg op de been.
76'
Kan Willem II weer terugkomen? Ze krijgen in ieder geval een hoekschop te nemen.
72'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 3:2 door Roland Alberg
72'
Gele kaart voor Terell Ondaan (Willem II)
Maar nu komt een levensgrote. Ado Den Haag krijgt een penalty. Terrel Ondaan haalt Aron Meijers onderuit en Braamhaar geeft een strafschop.
71'
Het blijft slordig over en weer. Daardoor heeft geen van beide teams in de laatste tien minuten een serieuze mogelijkheid gehad.
69'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Dries Wuytens maakt hands en krijgt daarvoor een gele kaart.
67'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
67'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
66'
De wedstrijd is terug in status quo. Willem II lijkt het prima te vinden ADO wil het niet verder uit de hand laten lopen. Maar kan een van beide ploegen nog de drie punten binnenslepen?
62'
Doelpunt voor Willem II, 2:2 door Samuel Armenteros
Het zal er al een tijdje aan te komen, maar het is nu zover. Willem II maakt gelijk. In een uiterste poging om de bal binnen te houden geeft Mitchell Dijks de bal goed voor op Samuel Armenteros. De kale Zweed staat helemaal vrij en kon zonder problemen de 2-2 tegen de touwen koppen.
60'
Ado Den Haag is het helemaal kwijt. Samuel Armenteros krijgt nu een goede kans, maar hij schiet op de benen van Vito Wormgoor.
58'
Goede kans voor Roland Alberg. Na een voorzet van Dion Malone schiet hij rakelings langs.
55'
De Tilburgers ruiken bloed. Met alle macht stormen ze richting het Haagse doel.
51'
Doelpunt voor Willem II, 2:1 door Stijn Wuytens
Willem II is weer helemaal terug in de wedstrijd. Bruno Andrade zit Stijn Wuytens vrij voor Hansen en met een stiftje -en wat geluk- maakt Wuytens de 2-1.
50'
Ondaan gaat onderuit in de zestien, maar Braamhaar wuift het weg.
47'
We zijn weer onderweg in Den Haag. Kan Willem II nog langszij komen?
46'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
46'
Wissel uit bij Willem II -> Ben Sahar
46'
45'
ADO Den Haag gaat met een lekker gevoel aan de thee. Al vroeg in de wedstrijd kwam het door Matthias Gehrt op een 1-0 voorsprong.In de 36e minuut verdubbelde Michiel Kramer met een heerlijk goal de voorsprong en daardoor gaan de teams rusten met een stand van 2-0.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt twee minuten.
43'
Willem II lijkt er vanavond niet aan te pas te komen. Het heeft Martin Hansen nauwelijks aan het werk gezet tot dusver.
39'
Dankzij zijn negende goal van het seizoen is Kramer nu de enige topscorer in Nederland. Mark Uth staat tweede met acht goals.
37'
Toegegeven, het was bijzonder slecht verdedigd van de Willem II verdediging, maar dat doet de glans van Kramers doelpunt nauwelijks afnemen.
36'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:0 door Michiel Kramer
Wat een HEER-LIJK-KE goal van Michiel Kramer. Tussen drie verdediger van Willem II komt hij in balbezit en stuurt alle drie het bos in. De afronding is koel en kalm en Kramer zet ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong.
35'
Daar had meer ingezeten. Michiel Kramer komt in de zestienmeter in balbezit, maar zijn pass op zijn wordt niet begrepen door zijn ploeggenoten. Willem II kan uitverdedigen.
32'
Het is slordigheid troef in deze wedstrijd. Veel balverlies over en weer, dat leidt tot een saai schouwspel.
28'
De vrije trap van Alberg gaat hard richting de tweede paal en twee instanties kan Lamprou de bal pakken.
27'
Jordens Peters gaat iets te hard door op Matthias Gehrt en daardoor krijgt ADO nu een vrije trap op een lekkere positie te nemen.
26'
Nu is het Ali Messaoud die een poging waagt. Zijn kopbal gaat echter ruim over.
22'
Willem II begint voorzichtig aan te dringen. Nu is het Samuel Armenteros die met een slap kopballetje Hansen probeert te passeren, maar de Deen staat op de goede plaats om de bal te vangen.
20'
Het doelpunt Matthias Gehrt betekent overigens dat Willem II in de veertiende uitwedstrijd op rij in de Eredivisie, de nul niet heeft kunnen houden. De laatste keer was in februari 2012 tegen RKC. Die wedstrijd eindigde in 0-0.
17'
En het eerste schot van Willem II is een feit in de zeventiende minuut. Een soepel lopende aanval belandt in de voeten van Robbie Haemhouts. De Tilburgse captain schiet echter ruim over.
15'
Willem II komt er voorlopig niet aan te pas. Nog moment is het in de buurt geweest van het doel van Martin Hansen. ADO blijft de wedstrijd domineren.
10'
De openingsfase is absoluut voor ADO. De Hagenaars jagen op een verdubbeling van de voorsprong.
8'
Gele kaart voor Mike van Duinen (ADO Den Haag)
Mike van Duinen gaat hard door op Mitchell Dijks en krijgt daarom al vroeg in de wedstrijd een gele kaart.
7'
Weer een lekkere aanval van ADO den Haag. Maar dit keer had de verdediging van Willem II er goed het oog in.
2'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Mathias Gehrt
Wat een begin voor ADO Den Haag. Na een heerlijke aanval zet Roland Alberg, Matthias Gehrt vrij in het zestienmetergebied. De Deen blijft koelbloedig en schuift in de verre hoek de 1-0 binnen. ADO leidt!
1'
Dat was bijna een perfecte kopie van de blunder van Jeroen Verhoeven van vorige week. Maar Hansen komt goed weg.
1'
En we zijn onderweg in Den Haag!
1'
De spelers komen het veld op onder de klanken van Harry Klorkestein, en dat kan meer een ding betekenen. De wedstrijd staat op het punt van beginnen.

Goedenavond iedereen en welkom bij de eerste wedstrijd van deze zaterdag, ADO Den Haag-Willem II! Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het live-commentaar bij deze wedstrijd.

ADO sterk tegen Willem II

Op basis van het verleden moet ADO Den Haag vandaag minimaal een punt overhouden aan het treffen met Willem II. Want van de vorige zeven edities verloor de ploeg uit de Hofstad er namelijk niet één. Vier keer was ADO de sterkste en drie keer eindigde het in een remise. De laatste keer dat Willem II in Den Haag won was bijna exact zes jaar geleden. Op 15 november 2008, won Willem II door een doelpunt in de laatste minuut van Frank Demouge. Twee seizoenen geleden was het laatste duel tussen ADO Den Haag en Willem II. Destijds was ADO met 2-0 de sterkste dankzij doelpunten van Danny Holla en Mike van Duinen.
Het is dus ook niet verbazingwekkend dat van alle ontmoetingen in de Eredivisie, ADO ook de beste balans heeft. Van de 22 ontmoetingen won ADO er tien, vijf keer werd het gelijk en zeven keer trok Willem II aan het langste eind.

Thuisploeg stroef, bezoekers in vorm

ADO moet echter alle zeilen bijzetten om de ongeslagen reeks tegen de Tilburgers uit te breiden. De thuisploeg draait dit seizoen alles behalve soepel. Op een derde van de competitie heeft ADO slechts twee keer gewonnen. Die zeges waren tegen FC Groningen en FC Dordrecht. Daardoor staan de Hofstedelingen momenteel, op doelsaldo, net boven de streep van de nacompetitie.

Willem II daarentegen draait lekker. Van de laatste zeven wedstrijden, leverden vijf daarvan punten op (vier keer winst, een keer gelijk, twee keer verlies). Vorige week werd in de laatste minuut tegen SC Cambuur een punt uit het vuur gesleept. Samuel Armenteros maakte in de laatste minuut de gelijkmaker. Door de goede serie staan de Tilburgers momenteel bovenaan het rechterrijte.

Blessures en schorsingen

ADO den Haag mist een tweetal spelers. Danny Bakker en Mitchell Schet zijn geblesseerd. Willem II is nagenoeg compleet. Alleen Frank van der Struijk moet deze wedstrijd laten schieten vanwege een kuitblessure.

De wedstrijd in Den Haag staat onder leiding van Eric Braamhaar en hij wordt hierbij geassisteerd door Nicky Siebert en Roger Geutjes. Ik wens jullie veel plezier met ADO Den Haag-Willem II.