08.11.2014 20:29

ADO verslaat Willem II in spectaculair duel

ADO Den Haag heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op Willem II. Na een 2-0 voorsprong te hebben weggeven, trok de thuisploeg aan het langste eind door een benutte strafschop van Roland Alberg: 3-2.

ADO Den Haag schoot uit de startblokken. Na een vlot lopende aanval haalde Mathias Gehrt de trekker over en liet Kostas Lamprou al na twee minuten kansloos. De wedstrijd zakte daarna in en dat kwam met name door de vele slordigheden over en weer. Ondanks de achterstand kon Willem II geen moment gevaarlijk worden. Speldenprikjes waren het enige dat de bezoekers konden produceren.

De wedstrijd bleef doormodderen, maar Michiel Kramer deed alle chagrijn verstommen. De spits werd door Dion Malone in het zestienmetergebied aangespeeld met om hem heen drie verdedigers. Alle drie werden binnen twee seconden tot figuranten gebombardeerd dankzij de topscorer van de Eredivisie. Op de vierkante meter speelde hij zijn mandekkers uit en als kers op de kaart schoot hij de 2-0 koeltjes binnen.

In de tweede helft liet ADO Den Haag de wedstrijd binnen een kwartier helemaal uit handen glippen. Na een paar hachelijke momenten voor de eigen goal, was het Stijn Wuytens die op aangeven van Bruno Andrade, de aansluitingstreffer maakte. Willem II rook daarna bloed en zocht met man en macht de aanval. Dat leidde in de 61e minuut tot de gelijkmaker. Samuel Armenteros kopte geheel vrijstaand binnen na een goede voorzet van Mitchell Dijks.

Beide ploegen leken het allemaal wel best te vinden, totdat Terrel Ondaan in zijn eigen zestienmetergebied een overtreding beging op Aaron Meijers. Scheidsrechter Eric Braamhaar kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Het buitenkansje werd door Roland Alberg benut: 3-2.

Willem II probeerde opnieuw terug te komen, maar kansen voor Dries Wuytens, Robert Braber en Samuel Armenteros waren niet aan hen besteed. Door de zege neemt ADO nu drie punten afstand op concurrent NAC, dat op de zestiende plek staat. Willem II handhaaft zich in de middenmoot van de Eredivisie. Volgende week neemt ADO het op tegen Heracles. Willem II ontmoet Excelsior.