sc Heerenveen Zaterdag, 8. November 2014
19:45 uur
Go Ahead Eagles
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 21. / Schot met links  (Lars Lambooij)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Alex Schalk 29. / Schot met rechts  (Jeffrey Rijsdijk)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Daley Sinkgraven 49. / Schot met links  (Thomas Dalgaard)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Jukka Raitala 84. / Schot met links

90'
De tweede helft was qua spelbeeld een kopie van de eerste helft, met als grootste verschil dat de goals nu voor Heerenveen vielen. Sinkgraven was vlak na rust trefzeker nadat een schot van Dalgaard voor zijn voeten viel en vlak voor tijd was het invaller Raitala die de 2-2 op het bord bracht met een mooi afstandsschot. De Eagles loerde ook in de tweede helft op de counter, maar deze werden zeer slordig uitgevoerd, wat de bezoekers dus uiteindelijk de zege heeft gekost.
90'
90'
Go Ahead krijgt nog een vrije trap, maar deze gaat aan alles en iedereen voorbij. Einde wedstrijd.
90'
Veel goede bedoelingen, maar van goed voetbal is er geen sprake meer. Kansen weten beide ploegen ook niet te creëren. Blijft het 2-2?
90'
Minstens vier minuten extra speeltijd krijgen weij in deze leuke slotfase.
90'
Weer weet Slagveer geen medespeler te bereiken na een goede actie. De buitenspeler blijft wat ongelukkig vanavond.
88'
De wedstrijd kan na de gelijkmaker alle kanten op. Komt er nog een winnaar in de slotfase?
87'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
87'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
85'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Nick de Bondt
85'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
84'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:2 door Jukka Raitala
En daar is hij dan. De meer dan terechte gelijkmaker. Invaller Raitala staat helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied en schiet koelbloedig binnen.
81'
Overgoor haalt de bal van de lijn! Sinkgraven krijgt de bal nog wel voorbij Van der Hart, maar Overgoor haalt de bal van de lijn. Heerenveen wil nog een strafschop voor het inkomen van de keeper op Sinkgraven, maar krijgt die niet.
81'
Gefluit in het Abe Lenstra Stadion. Slagveer komt weer goed op aan de rechterkant, maar zijn voorzetten zijn al de hele avond niet op maat. Deze vliegt ook ongevaarlijk over de achterlijn.
80'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Jukka Raitala
80'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Jordy Buijs
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Giliano Wijnaldum
77'
Enorm hard, maar ook enorm naast. Een poging van Dalgaard mist van dichtbij het doel, waardoor de Eagles ontsnappen.
76'
Gele kaart voor Jules Reimerink (Go Ahead Eagles)
In een sportieve wedstrijd stapelen de kaarten toch wel op. Reimerink probeert Van Anholt de bal af te snoepen maar is te laat. De bal mist hij, de speler niet.
74'
Nordfeldt blijft maar een sta in de weg de tweede helft. Ditmaal bokst hij een schot van Rijsdijk weg.
70'
Weer redt Nordfeldt! Ditmaal op een schot van Schalk. Na weer een snelle uitbraak van de bezoekers eindigt de aanval op de vuisten van de keeper.
66'
Gele kaart voor Thomas Dalgaard (sc Heerenveen)
De aanvaller zet een late tackle in om de bal te onderscheppen. Hij raakt Van der Linden echter vol op de enkel, dus ook deze gele kaart is terecht.
65'
Uth had een hoogstandje in gedachte. De Duitser probeerde in de draai de voorzet van Van Anholt uit de lucht te plukken, maar dit mislukt net.
65'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Kenneth Otigba
65'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Joost van Aken
64'
Gele kaart voor Giliano Wijnaldum (Go Ahead Eagles)
Wijnaldum kon slagveer maar op één manier stoppen en dat was door middel van een tackle, Een terechte gele kaart.
61'
Deze counter van de Eagles wordt heel erg slecht uitgespeeld. Met drie man komen de bezoekers eruit. Het leek buitenspel, maar Reimerink mocht door. Hij voert zijn actie te ver door, waardoor Nordfeldt in kan grijpen en de counter onschadelijk maakt.
58'
Zou Mark Uth gehoord hebben dat Michiel Kramer bij ADO gescoord heeft vanavond en dat hij dus weer in de achtervolging moet? De spits werkt heel erg hard en is nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt.
56'
Het inbrengen van Dalgaard heeft de thuisploeg duidelijk een aanvallende impuls gegeven.
52'
Heerenveen wil meteen doordrukken en zit er fel bovenop. De bezoekers komen er momenteel even totaal niet aan te pas.
49'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:2 door Daley Sinkgraven
Dalgaard probeert op goal te schieten, maar raakt Sinkgraven. De aanvallende middenvelder krijgt de bal hierdoor gelukkig met zich mee en schuift hem onder Van der Hart door voor de aansluitingstreffer.
47'
Kristoffer Nordfeldt houdt Heerenveen hier in de wedstrijd met een uiterste inspanning na een goede kopbal van Kolder.
46'
De tweede helft is begonnen. Direct na de aftrap zet het publiek het 'Alles of Niets'in, dus de thuisploeg weet wat haar te doen staat.
46'
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
45'
Uiterst effectief countervoetbal. Dat is wat Go Ahead Eagles ons heeft voorgeschoteld in de eerste helft. Heerenveen had bijna continu de bal, maar Eagles heeft twee keer gescoord. Kolder en Schalk stonden aan het eind van vlijmscherpe counters. Tussen beide doelpunten in raakte Mark Uth nog de paal voor Heerenveen.
45'
45'
Er komt minimaal één minuut blessuretijd bij.
42'
Een van de weinige keren vanavond dat een counter van de Eagles mislukt. Overgoor probeert met een breedtebal het spel te verplaatsen, maar levert deze simpel in.
39'
Gele kaart voor Mark Uth (sc Heerenveen)
Bij een corner van Heerenveen gaat iedereen omhoog, maar wordt de keeper nodig gehinderd. Uth is het hier totaal niet mee eens en krijgt geel voor protesteren.
37'
De 0-2 voorzet maakt het verdedigen voor de bezoekers veel makkelijker. Go Ahead zet een hecht verdedigend blok neer, waar Heerenveen steeds moeilijker gaten in weet te vinden.
33'
Aan het spelbeeld verandert niets. Ondanks de twee tegentreffers blijft Heerenveen met veel mensen vooruit voetballen. Op de bal tegen de paal van Uth na, weet de thuisploeg echter niet heel gevaarlijk te worden.
31'
Schalk is op zoek naar zijn tweede. Hij kapt op links zijn man uit en schiet met links richting goal. Hij mikt echter ruim voorlangs en zet Nordfeldt niet aan het werk.
29'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:2 door Alex Schalk
De Eagles benutten de counters vanavond perfect. Reimerink heeft alle ruimte op rechts, hij geeft de bal aan Rijsdijk, die speelt hem in een keer door naar Schalk en die kan hem vervolgens in een leeg doel schuiven.
28'
Op de paal! Mark Uth krijgt de bal er niet in. Met links schiet hij in, maar hij raakt de paal. In de rebound schiet hij vervolgens naast, waardoor de 0-1 blijft staan.
26'
Wat een wedstrijd. Hier was het bijna 0-2. Rijsdijk staat aan de linkerkant helemaal vrij. De bal belandt uiteindelijk voor de voeten van Kolder, die heerlijk inschiet. Nordfeldt heeft deze poging pas in twee instanties onder controle.
24'
Heerenveen heeft de bal, de Eagles hebben de voorsprong. Gaat deze goal het spelbeeld veranderen?
21'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Marnix Kolder
Als er ooit een doelpunt uit het niets komt vallen, dan is deze het wel. Lamnbooij ontsnapt aan de rechterkant aan de buitenspelval. Kolder staat in het centrum helemaal vrij, blijft netjes achter de bal en kan makkelijk met links de 0-1 binnen tikken.
20'
In de openingsfase heeft Heerenveen ruim 70% balbezit. Buiten de kleine kansen en moeilijke schoten na, is de thuisploeg hiermee nog niet tot een echt hele grote kans gekomen.
16'
Heerenveen wordt sterker en sterker. Na een kwartier spelen is het wachten totdat de thuisploeg de ban gaat breken.
15'
Ook deze poging was niet makkelijk. Het schot van Van Anholt wordt van richting verandert en vliegt richting Slagveer. Hij probeert de bal uit de lucht in één keer in te schieten, maar mikt naast.
14'
Deze poging was wat gevaarlijker. De Roon kopt in, maar Kolder werkt de bal weg voordat zijn doelman in actie hoeft te komen.
13'
Heerenveen krijgt drie corners binnen korte tijd. De eerste twee leverden niets op. Wat gaat de derde worden?
10'
De Heerenveenstorm lijkt even te zijn gaan liggen. De Eagles hebben de eerste tien minuten stand gehouden, maar zijn duidelijk de onderliggende partij.
7'
En we gaan vrolijk door. Ditmaal claimt Heerenveen via Uth een strafschop. De spits wordt wel even vastgehouden, maar krijgt niets van scheidsrechter Kamphuis.
7'
Het blijft voornamelijk Heerenveen in de aanval, zo in de openingsfase. Ditmaal komt er een voorzet vanaf rechts, via Slagveer. Deze is makkelijk voor de keeper.
4'
Deze aanval van de thuisploeg was wel gevaarlijk. Een schot van Van den Berg wordt door Van der Hart tot corner verwerkt. Uit die corner komt geen gevaar.
3'
Een voorzet van Van Anholt komt niet heel erg lekker bij de tweede paal. Van den Berg probeert hem nog terug te leggen met zijn hoofd, maar kan geen teamgenoot bereiken.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Go Ahead Eagles. Beide ploegen zitten in een moeilijke fase in de competitie en willen vanavond eindelijk weer eens een competitiezege boeken. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

SC Heerenveen
SC Heerenveen heeft al sinds 28 september geen wedstrijd meer gewonnen. Na twee nederlagen en twee gelijke spelen is de ploeg van trainer Dwight Lodeweges de aansluiting bij de top kwijtgeraakt en vindt het zichzelf nu terug in de middenmoot. De Friezen kunnen in hun jacht naar een goed resultaat weer beschikken over Sam Larsson. Of hij direct in de basis zal starten is nog onduidelijk, maar hij heeft al de hele week voluit mee kunne trainen met de selectie.

Go Ahaed Eagles
Waar men bij Heerenveen de ziekenboeg leeg ziet stromen, moet trainer Foeke Booy aan de kant van de Eagles wederom een fikse puzzel in elkaar zetten, om al zijn geblesseerde spelers te vervangen. Booy kan vanavond niet beschikken over Sander Duits, Deniz Turuc, Lesly de Sa, Erik Cummins en Peter van Ooijen. Toch heeft de trainer van de bezoekers vertrouwen in een goed resultaat. De laatste drie wedstrijden gingen verloren, maar over het spel is de trainer niet ontevreden. ‘Tegen Heracles hebben we de eerste twintig minuten goed gespeeld. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we die wedstrijd zonder de rode kaart gewoon hadden gewonnen’. Door de resultaten van de concurrenten dreigt een plek in de gevarenzone voor de ploeg uit Deventer, als er vanavond wederom niet wordt gewonnen. Booy weet dat iedereen zich daarvan bewust is en gaat er vanuit dat er in de wedstrijd andere spelers op zullen staan en hun verantwoordelijkheid zullen pakken.

Feitjes
Voor Heerenveen zijn de Go Ahead Eagles een van de meest favoriete tegenstanders. De Superfriezen pakken gemiddeld 2,3 punten per wedstrijd tegen de Eagles. Een ander verontrustend feit voor de Eagles is dat de ploeg momenteel al 28 uitwedstrijden op rij in de Eredivisie niet de nul heeft weten te houden. Beide coaches hebben dit seizoen nog geen gelukkige hand van wisselen. Bij beide ploegen is er dit seizoen nog geen één doelpunt gemaakt via een invaller. Over doelpunten gesproken; de laatste acht tegentreffers van Heerenveen vielen in de tweede helft.

In het Abe Lenstra Stadion staat de wedstrijd vanavond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Vanaf ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden.