NAC Breda Zaterdag, 8. November 2014
AZ Alkmaar
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 57. / Schot met rechts  (Jeffrey Gouweleeuw)

90'
NAC was na rust beter dan voor rust, maar het was niet voldoende om AZ te verslaan. Door een wereldgoal van Gudelj zegeviert AZ in Breda. De uitslag had hoger uit kunnen vallen, maar de bezoekers waren niet scherp voor het doel.
90'
90'
Nog een opstootje tussen Kenny van der Weg en Haps, maar het loopt met een sisser af.
90'
De laatste minuut van de extra speeltijd loopt.
90'
Een afvallende bal valt voor de linker van Tighadouini net buiten het strafschopgebied. Maar de linkerspits heeft zijn dag niet en weet ook met deze bal niets goeds te doen. Het schot gaat meters over. AZ lijkt de 0-1 over de streep te trekken.
90'
De extra speeltijd bedraagt vier minuten. Kan NAC nog gelijkmaken?
89'
Een voorzet vanaf de rechterkant belandt op het hoofd van de ingevallen Seuntjes, maar de lange spits kopt in de handen van Esteban. Een slappe kopbal.
88'
Haps had het kunnen beslissen!De bal valt achter de verdediging van NAC en Haps klopt Sepp de Roover in de sprint, maar zijn poging van zo'n elf meter gaat net voorlangs. Hier had hij het moeten beslissen.
86'
Elm legt klaar voor Gudelj in het strafschopgebied van NAC. Hij haalt uit met zijn mindere linkerbeen en zijn schot gaat dan ook naast en over. Nog altijd 0-1.
85'
Sarpong is aangeslagen na een duel met Elm. Het lijkt niet heel ernstig.
83'
Ook Falkenburg mag een vrije trap nemen op een mooie positie op twintig meter van het doel, maar het schot wordt geblokt. Een corner rest voor de thuisploeg
81'
Gele kaart voor Simon Poulsen (AZ Alkmaar)
De Deen haalt er een aanval van NAC uit, door Sarpong neer te halen.
80'
Van den Brom is er niet gerust op en wisselt opnieuw. Anderson mag nog tien minuten meedoen bij de Alkmaarders. De jonge Dos Santos gaat naar de kant.
79'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Djavan Anderson
79'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney
78'
Opnieuw een defensieve wissel bij AZ. Nu komt de kopsterke middenvelder Elm voor spits Aron Jóhannsson. Tegenhouden voor AZ!
77'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Viktor Elm
77'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Aron Jóhannsson
75'
Esteban keert de vrije trap van Jeffrey Sarpong! De bal ligt op 25 meter en Sarpong weet daar wel raad mee. De bal gaat goed in de hoek, maar een goede redding van Esteban voorkomt de gelijkmaker
73'
Boateng gaat de combinatie aan met Tighadouini aan de linkerkant van het strafschopgebied van AZ. De net ingevallen aanvaller lijkt in scoringspositie te komen, maar de grensrechter steekt hier een stokje voor: buitenspel!
72'
Haps gaat gewoon de positie overnemen van Haye, maar hij is wat defensiever ingesteld dan zijn voorganger.
71'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
71'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
70'
Ook AZ gaat wisselen! Ridgeciano Haps gaat komen.
70'
Perica kon geen potten breken vandaag en nu mag Boateng het proberen. Seuntjes gaat naar de spitspositie. Gaat NAC de wedstrijd nog kantelen?
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Stipe Perica
68'
De thuisploeg kruipt wat meer uit de schulp, maar dit leidt nog niet tot echte kansen. Het publiek gaat er maar weer achter staan!
66'
Dos Santos stuurt Aron Jóhannsson weg richting het doel van NAC, maar zijn aanname is onder de maat. Slordig van de Amerikaanse spits, want dit had een goede kans op 0-2 kunnen worden.
63'
Niet alles wat Gudelj raakt, verandert in goud. Zijn vrije trap van 35 meter gaat bijna het stadion uit!
62'
Voor Gill Swerts zit deze wedstrijd erop. Zijn vervanger is Mats Seuntjes. Een offensieve wissel van Hellemons! En dat is logisch gezien de tussenstand van 0-1.
61'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
61'
Wissel uit bij NAC Breda -> Gill Swerts
57'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Nemanja Gudelj
WERELDDOELPUNT van de AZ-middenvelder. Gouweleeuw stuurt hem weg aan de rechterkant van het veld. Hij neemt de bal ineens op twintig meter van het doel, aan de rechterkant van het strafschopgebied. Zijn boogbal verdwijnt over Ten Rouwelaar in de verre hoek. Fantastisch!
57'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
Ook NAC heeft zijn eerste kaart te pakken. De Kamps vloert Gudelj en ontvangt hier terecht geel voor!
56'
Gouweleeuw opnieuw gevaarlijk! Haye zet Gouweleeuw in een één op één situatie met Ten Rouwelaar op ongeveer acht meter van het doel van NAC. De verdediger stift de bal over Ten Rouwelaar, maar de bal is tekort en een AZ-verdediger voorkomt dat het 0-1 wordt.
53'
Tanković is wat ongelukkig in zijn acties tot nog toe. Nu weet hij een bal weer niet te controleren. Je verwacht toch meer van de Zweedse aanvallend ingestelde speler van de Alkmaarders.
50'
Haye met het eerste schot na rust! Hij wordt aangespeeld aan de linkerkant van het veld en speelt zichzelf vrij om vervolgens uit te halen. Zijn vizier staat ook nog niet op scherp, want het schot gaat hoog over.
46'
De vraag is of er de tweede helft wel gescoord wordt in Breda. Beide ploegen hebben niet gewisseld. Dezelfde 22 spelers op het veld.
46'
45'
De ruststand is 0-0 en dat is opmerkelijk. Vooral de bezoekers hebben genoeg mogelijkheden gehad om te scoren. Met name Tanković, Gudelj en Jóhannsson zijn gevaarlijk geweest voor het doel van Ten Rouwelaar. Een goede vrije trap van Matić en twee afstandspogingen van Tighadouini is wat de thuisploeg daar tegenover heeft gezet.
45'
45'
Er komt een minuut extra speeltijd bij!
44'
Opnieuw een mogelijkheid voor de bezoekers! Tanković probeert het met een schot vanaf de zestien. Ten Rouwelaar weet het schot met moeite tegen te houden, vervolgens bereikt Jóhannsson de vrijstaande Thom Haye, maar zijn poging gaat over. Nog steeds 0-0!
42'
Gudelj op de vuisten van Ten Rouwelaar! Tanković legt de bal over de verdediging van de thuisploeg en Gudelj gaat vervolgens aan de rechterkant het strafschopgebied binnen, maar zijn schot van een meter of vijftien wordt gekeerd door de doelwacht van NAC.
41'
De supporters van NAC Breda laten zich flink horen in de eerste helft. Zij proberen er een ouderwets 'Avondje NAC' van te maken.
39'
Lekker schot van Mattias Johansson! De rechtsback van AZ neemt de bal uit de stuit van een meter of 25. Het schot gaat echter enkele meters naast het doel van Ten Rouwelaar.
36'
Ai, een slippertje van Hoedt. Hij schat de bal niet goed in en laat de bal onder zijn voet door lopen. Stipe Perica neemt de bal over, maar Gouweleeuw weet te voorkomen dat Perica gevaarlijk kan worden en verovert de bal met een goede interceptie. We hebben nog weinig gezien van de spits van NAC Breda.
32'
Het eerste half uur is vermakelijk in Breda! Beide ploegen lijken te beseffen dat de punten hard nodig zijn. De vraag is hoe lang de brilstand nog op het scorebord blijft staan.
29'
Goede vrije trap van Uroš Matić! De middenvelder van NAC trapt de bal laag en hard van zo'n twintig meter. Esteban kan voorkomen dat de thuisploeg op voorsprong komt. 0-0 nog!
27'
De bezoekers maken tot nog toe de meeste aanspraak op de openingstreffer. Via Gouweleeuw, Tanković en Jóhannsson heeft de ploeg mogelijkheden gehad om te score te openen. NAC zette daar nog niet veel tegenover.
24'
Aron Jóhannsson uit een moeilijke hoek! Een geweldige lange bal van Wesley Hoedt op de diepgaande Jóhannsson. Hij controleert de bal goed aan de linkerkant van het zestienmetergebied en haalt meteen uit. Zijn schot gaat rakelings langs de paal. Mooie actie van de spits van AZ.
20'
Gele kaart voor Nemanja Gudelj (AZ Alkmaar)
De AZ-middenvelder komt hard in op de enkel van Joeri de Kamps en krijgt daarvoor terecht de gele prent!
18'
NAC probeert Tighadouini veel te bereiken. De man in vorm had deze week een conflict met trainer Hellemons, maar ondanks dat speelt hij wel vanavond.
15'
Muamer Tanković wat doe je toch!? Via de kluts krijgt Tanković de bal mee en kan zo doorlopen naar Jelle ten Rouwelaar, maar hij besluit de bal op zij te leggen op Dabney Dos Santos. Daardoor gaat de kans verloren, want hij staat buitenspel. Wat een kans was dit!
13'
Gouweleeuw net naast! De verdediger van AZ stoomt op en zet de aanval zelf op. Uiteindelijk verdedigt de thuisclub niet goed uit en valt de bal voor de voeten van Gouweleeuw in het zestienmetergebied, maar hij knalt naast.
12'
De wedstrijd begint rommelig. Beide teams weten de bal niet lang in de ploeg te houden. Echt grote kansen zijn er nog niet geweest in het Rat Verlegh Stadion.
9'
Tighadouini trapt een vrije trap op twintig meter van het doel, maar zijn schot belandt hoog over het doel van Esteban. Dit hebben we de linksbuiten van NAC Breda weleens beter zien doen!
7'
Jeffrey Gouweleeuw kopt een goed aangesneden corner van Nemanja Gudelj over het doel. De kopbal miste ook kracht.
4'
Het eerste schot van de wedstrijd! Adnane Tighadouini dribbelt naar binnen en haalt van dertig meter uit, maar het schot wordt in twee instanties gevangen door Esteban.
3'
Door de overwinning van ADO Den Haag op Willem II, is de druk op NAC Breda toegenomen. Drie punten zijn heel welkom vandaag voor de ploeg van Eric Hellemons.
1'
Pieter Vink heeft voor de eerste keer gefloten. Aanvankelijk zou Tom van Sichem de leidsman zijn bij dit duel, maar hij heeft een blessure opgelopen.
1'
Welkom! Vandaag staat er een ‘Avondje NAC’ op het programma! NAC Breda ontvangt AZ Alkmaar in het eigen Rat Verlegh Stadion. Beide ploegen staan in het rechterrijtje en hebben de punten hard nodig. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

NAC Breda kan hoop putten uit voorgaande edities
NAC staat op een teleurstellende zestiende positie in de Eredivisie. Daarnaast wist de ploeg van Eric Hellemons de laatste zes wedstrijden niet in winst om te zetten! Hellemons heeft het roer enkele weken geleden over genomen van de ontslagen Nebosja Gudelj. Vooralsnog heeft het nog niet zijn vruchten afgeworpen, maar de club besloot wel om hem aan te stellen als vaste hoofdtrainer tot medio 2016. De laatste jaren is de ploeg wel succesvol in eigen huis tegen AZ. De laatste vijf thuiswedstrijden tegen AZ werden niet verloren. Drie keer werd er gewonnen en twee maal werden de punten gedeeld met de opponent uit Alkmaar.

AZ gaat op jacht naar de eerste overwinning in vijf wedstrijden
AZ is normaal gesproken een stabiele subtopper in de Eredivisie, maar dit seizoen gaat het nog niet geweldig met de kampioen van 2009. Met een twaalfde plaats in de rangschikking presteert AZ ondermaats. De laatste vier wedstrijden wist het team van John van den Brom niet te winnen. Vorige week werden de punten in eigen huis gedeeld met Excelsior. AZ heeft dus een overwinning nodig om aansluiting te krijgen met het linkerrijtje.