01.03.2015 11:59

Cillessen kent krachten van titelconcurrent

Jasper Cillessen heeft een rustige avond tegen Go Ahead Eagles, maar moet toch één tegentreffer toestaan. (25-10-2014)
Jasper Cillessen heeft een rustige avond tegen Go Ahead Eagles, maar moet toch één tegentreffer toestaan. (25-10-2014)

De voetbalzondag staat vooral in het teken van de wedstrijd PSV - Ajax. Voor de Amsterdammers de laatste kans om PSV direct pijn te doen in de Eredivisie. Jasper Cillessen weet wat hij kan verwachten van de Eindhovenaren.

"Ze geven je het idee dat je beter bent en in de omschakeling slaan ze toe", beseft de eerste doelman van Ajax zich tegenover de NOS. Ook in de vorige wedstrijd tegen PSV liep Ajax in het mes. "We waren de eerste helft beter, komen 1-0 voor. Na de rust zakte PSV wat meer in en liepen wij in de val. In de omschakeling scoorden ze op fantastische wijze, de kwaliteiten van PSV."

Cillessen is inmiddels de vaste eerste keeper, maar met Niklas Moisander, Joël Veltman, Nick Viergever en Mike van der Hoorn heeft Ajax vier centrale verdedigers die elkaar regelmatig afwisselen achterin. "Ik ken ze allemaal goed, volgens mij staat het achterin best aardig. Het heeft z'n voor- en z'n nadelen. Ik vind het geen probleem in ieder geval, zolang ze naar mij luisteren is er niks aan de hand."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner