0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 9. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Andreas Bjelland 20. / Schot met links
0 : 3 Torinfos in de Ticker Funso Ojo 25. / Eigen goal
0 : 4 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 44. / Schot met rechts  (Hakim Ziyech)

90'
Na rust zagen we een verdedigend sterker FC Dordrecht. FC Twente vond het wel best, zo leek het, en kreeg nog nauwelijks kansen. Een vijfde tegentreffer bleef de thuisploeg dan ook bespaard.
90'
88'
Schilder met een fijne voorzet op Børven. De invaller krijgt zijn hoofd echter niet tegen de harde voorzet van Schilder en zo is het gevaar weer verdwenen.
84'
Het is voor de neutrale toeschouwer toch jammer dat FC Twente na de hervatting niet echt op jacht is gegaan naar meer doelpunten. De Schapenkoppen leken rijp voor de slacht, maar werden uiteindelijk gespaard door Twente.
80'
Corona kan alleen op Kurto af na een snijdende pass van Ziyech. De Mexicaan wil het mooi doen en probeert het met een lobje. Dat lobje gaat uiteindelijk naast. Daar had Corona meer mee moeten doen.
78'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
78'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
78'
Na rust zien we verdedigend toch een heel ander FC Dordrecht. In de eerste helft ging er weinig goed, maar na de hervatting zorgt de thuisploeg ervoor dat Twente nauwelijks gevaarlijk kan worden.
75'
Wissel in bij FC Twente -> Kasper Kusk
75'
Wissel uit bij FC Twente -> Kyle Ebecilio
73'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rihairo Meulens
73'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Mart Lieder
72'
Wat een mogelijkheid voor Lieder! Rick ten Voorde geeft een prima voorzet op de Dordtse aanvaller. Van dichtbij en geheel vrijstaand kopt Lieder de bal echter recht in de handen van Marsman. Dat had toch de eretreffer moeten zijn.
69'
FC Twente heeft na rust maar liefst 88 procent balbezit. Met al dat balbezit doet de ploeg uit Enschede tot dusver nog verrekte weinig. De kansen in de tweede helft zijn schaars.
65'
Een fraai schot van Ziyech zorgt voor wat opwinding in Dordrecht. Van ruim 25 meter neemt hij de bal op de slof, maar Kurto houdt die bal uit zijn doel.
63'
Een zwaaiende hand van Ojo zorgt voor veel pijn bij Castaignos. De aanvaller blijft op de grond achter en moet behandeld worden. Na deze behandeling kan de spits van Twente verder.
62'
De laatste keer dat deze wedstrijd werd gespeeld, was in 1995. Dankzij doelpunten van Clemens Zwijnenberg en Michael Mols wonnen de bezoekers met 2-1. Namens FC Dordrecht scoorde Roland Hoop de openingstreffer.
58'
Marsman moet handelend optreden om Gosens van de bal te houden. De invaller duikt daar plots gevaarlijk op in het Twentse strafschopgebied en dwingt Marsman tot ingrijpen.
56'
Bijna alles speelt zich af op de helft van Dordrecht. FC Twente speelt veelvuldig de bal rond op zoek naar een opening in de Dordtse verdediging. Vanwege het kleine speelveld lukt dat de Tukkers tot dusver slechts spaarzaam.
52'
Wat een kans voor Schilder! Castaignos ontdoet zich van Troost-Ekong en bedient Schilder. Van heel dichtbij schiet de back van Twente de bal echter over het doel van Kurto.
48'
De thuisploeg mag een vrije trap nemen na een lichte overtreding van Lachman. Van Haaren gaat achter de bal staan en krult het leder van ruim twintig meter een meter naast het Twentse doel.
46'
FC Twente heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft. Beide ploegen zijn ongewijzigd aan die tweede helft begonnen. De opdracht voor FC Dordrecht lijkt duidelijk: de schade beperken.
46'
45'
De spanning is na een helft al volledig verdwenen in Dordrecht. FC Twente was heer in meester Zuid-Holland en scoorde maar liefst vier keer. Bovendien speelt de thuisploeg reeds met tien man na een rode kaart voor Haddad.
45'
45'
Vanuit het vak van Dordrecht wordt reeds geroepen om het vertrek van trainer Ernie Brandts. Het lijkt echter te gemakkelijk om de trainer de schuld te geven voor het geklungel van zijn verdedigers vandaag.
44'
Doelpunt voor FC Twente, 0:4 door Youness Mokhtar
En daar is het vierde doelpunt voor Twente! Nadat eerst Troost-Ekong nog een Twentse inzet van de lijn haalde, is het even later Mokhtar die alsnog tekent voor de vierde treffer van de bezoekers. De linksbuiten speelt zichzelf vrij in het Dordtse strafschopgebied en met een laag schot in de korte hoek zet hij de 0-4 op het scorebord.
43'
Nog drie minuten tot aan de rust en het duel is al lang en breed gespeeld. Het enige wat FC Dordrecht nog kan is het beperken van de schade. Winnen zal er voor de ploeg van Brandts vandaag niet meer in zitten.
39'
Twee keer bokst Kurto de bal goed weg uit zijn eigen doelmond. Vooral zijn eerste ingreep was prima, want Castaignos loerde daar op de 0-4.
38'
Het Eredivisieduel tussen FC Dordrecht en FC Twente stond vier maal eerder op het programma. De thuisploeg won twee van die ontmoetingen en de Tukkers wonnen er een. Vandaag lijkt het erop dat Twente een tweede overwinning in Dordrecht mag bijschrijven.
34'
Mokhtar snelt aan de linkerflank langs zijn tegenstander en geeft prima voor op Castaignos. De spits van Twente kopt vervolgens rakelings naast.
31'
De wissel van FC Twente is overigens noodgedwongen. Bengtsson lijkt last van zijn oog te hebben en heeft daardoor het veld moeten verlaten.
30'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
30'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
29'
Wissel in bij FC Twente -> Darryl Lachman
29'
Wissel uit bij FC Twente -> Rasmus Bengtsson
28'
Pisas is gevaarlijk met een schot. Zijn lage inzet wordt gepakt door Marsman.
27'
Bijna is daar al de 0-4. Een vrije trap van Mokhtar vliegt maar rakelings naast de paal. Prima vrije trap van hem.
26'
Rode kaart voor Ilias Haddad (FC Dordrecht)
Nu moet de thuisploeg ook nog met tien man verder. Haddad houdt Castaignos vast die vrij richting de goal van Kurto kon. Een terechte rode kaart.
25'
Doelpunt voor FC Twente, 0:3 door Funso Ojo (eigen doelpunt)
Wat zijn ze bij FC Dordrecht vanmiddag dramatisch aan het verdedigen. Ditmaal is het Ojo die loopt te knoeien. Hij schiet de bal achter zijn eigen doelman als hij Corona van scoren probeert te houden. Zo is dit duel al vroeg beslist in Twents voordeel.
23'
Veel pijn bij Ziyech na een duel met Haddad. Het lijkt erop dat de middenvelder van Twente ins het gezicht is geraakt door Haddad. Na een korte behandeling kan Ziyech weer verder.
20'
Doelpunt voor FC Twente, 0:2 door Andreas Bjelland
Weer een eenvoudig doelpunt voor de bezoekers! Een corner wordt knullig weggewerkt door FC Dordrecht waardoor Bjelland van dichtbij gemakkelijk binnen kan schieten. Daar zag doelman Kurto er overigens ook niet al te best uit.
18'
Fortes probeert het maar eens van ver. Zijn schot vanaf een meter of 25 afstand gaat maar net over. Goede poging van de verdediger van FC Dordrecht.
17'
Weer is daar Troost-Ekong met een wat korte terugspeelbal. Gelukkig voor hem levert het dit keer geen Twents doelpunt op want Kurto is alert en rost de bal weg.
14'
Ojo mag niet klagen als een harde tackle met gestrekt been van hem onbestraft blijft. Daar had Blom zomaar een kaart voor kunnen trekken.
10'
Van Haaren neemt namens FC Dordrecht voor het eerst vandaag de goal van Marsman onder vuur. Het schot van de middenvelder gaat naast.
9'
Doelpunt voor FC Twente, 0:1 door Hakim Ziyech
Een grote fout van Troost-Ekong zorgt voor de openingstreffer van FC Twente. De verdediger kopt te kort terug op doelman Kurto. Ziyech onderschept die bal en schiet eenvoudig raak. Wat een fout van Troost-Ekong zeg!
8'
Ziyech bedient de mee opgekomen Marina in het strafschopgebied van Dordrecht. De verdediger van Twente heeft veel vrijheid om binnen te schieten. Het lage, wat zachte, schot van Martina wordt gepakt door Kurto.
7'
Na een afgeslagen corner komt de bal voor de voeten van Schilder terecht. Die haalt ineens uit, maar doet dit niet zuiver. Zijn inzet gaat ruim naast.
5'
Gele kaart voor Mart Lieder (FC Dordrecht)
Lieder krijgt al vroeg een kaart als hij zijn arm in het gezicht van Bengtsson plaatst.
4'
Castaignos! De spits ziet de bal plots voor zijn voeten belanden na een mislukte actie van Ziyech. Hij ziet dat Kurto ver uit zijn doel is, maar krijgt de bal niet in het lege doel: over.
2'
Het eerste schot van vandaag komt van de voet van Mokhtar. De linksbuiten van FC Twente trekt naar binnen en haalt hard uit. Doelman Kurto pakt de inzet van Mokhtar uiteindelijk vrij eenvoudig.
1'
Het is begonnen in Dordrecht als de thuisploeg heeft afgetrapt! Weet FC Dordrecht na tien wedstrijden zonder zege weer eens te winnen in de Eredivisie of boekt FC Twente zijn vijfde overwinning van dit seizoen? Dat gaat nu blijken!
1'

Goedemiddag en welkom bij het treffen tussen FC Dordrecht en FC Twente dat voor vanmiddag half drie op het programma staat. Het decor voor deze wedstrijd is het Riwal Hoogwerkers Stadion te Dordrecht. De scheidsrechter bij dit duel is Kevin Blom. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanmiddag live verslag voor u van de Eredivisiewedstrijd tussen FC Dordrecht en FC Twente.

FC Dordrecht
Voorafgaand aan deze zondagmiddag vinden we de Schapenkoppen terug op de laatste plaats. Heracles Almelo deed vorig weekend die laatste plek over aan de ploeg aan Dordrecht doordat De Heraclieden wonnen in Deventer terwijl FC Dordrecht verloor bij Ajax. Met slechts een overwinning uit elf wedstrijden wordt het tijd dat de promovendus punten gaat pakken. Vanmiddag krijgen ze daar thuis de kans voor tegen FC Twente. Dat dat echter niet gemakkelijk gaat worden, weet Dordrecht-trainer Ernie Brandts maar al te goed. Vrijdag blikte Brandts vast vooruit op de wedstrijd van vandaag: “FC Twente speelt een ander spel dan wij. In thuiswedstrijden vind ik ze dominanter dan uit, maar ze kunnen door individuele acties toch in een keer voor jouw goal staan. Hun middenveld vind ik echt heel sterk en voorin beschikken ze over veel snelheid. Daar zullen wij 90 minuten scherp op moeten zijn.” Mocht de ploeg vanmiddag winnen, dan kan het de laatste plaats weer overdoen aan Heracles dat later vandaag koploper PSV op bezoek krijgt. Op dat feit zal Brandts zijn spelers ongetwijfeld gewezen hebben. Tegen FC Twente kan de trainer van FC Dordrecht in ieder geval geen beroep doen op Adnan Ališić, Giovanni Korte en Josimar Lima. De eerste twee zijn geblesseerd en Lima is geschorst. Het meespelen van Marvin Peersman was lang onzeker. Hij ontbrak vrijdag nog op de groepstraining, maar staat gewoon in de basis tegen de Tukkers.

FC Twente
De Tukkers vinden we op zondagmorgen terug op de vijfde plaats in de Eredivisie. Na drie Erediviewedstrijden op rij zonder overwinning won FC Twente afgelopen weekeinde weer eens. In de eigen Grolsch Veste werd sc Heerenveen met 2-0 opzij gezet. In het kader van de KNVB-beker won de ploeg tussendoor wel: Go Ahead Eagles werd verslagen na strafschoppen. Bij winst kan de ploeg uit Enschede na vandaag in de top drie staan. Het gaat dan in ieder geval PEC Zwolle, de nummer vier, voorbij en bij verlies van Feyenoord ook de club uit Rotterdam. Die andere club in de Eredivisie uit Rotterdam, Excelsior, won overigens twee weken geleden van de Tukkkers. Ook Twente-trainer Alfred Schreuder blikte vrijdag vooruit op het treffen van vandaag: “We moeten vooral naar ons eigen spel kijken. We willen bovenin mee blijven draaien, dan moeten we laten zien dat we geleerd hebben van de wedstrijd tegen Excelsior. Afgelopen week hebben we ons hersteld tegen Go Ahead Eagles en Heerenveen. Je weet dat je niet altijd goed kan spelen, maar dan is het belangrijk dat je een goede instellingen toont en er als ploeg voor blijft vechten, zoals in de tweede helft tegen Heerenveen.” Schreuder kan tegen FC Dordrecht niet beschikken over de geblesseerde Felipe Gutiérrez en de niet wedstrijdfitte Renato Tapia.

Wie er vandaag bij FC Dordrecht en FC Twente in de basis staan, kunt u hier lezen. Op deze pagina vindt u de volledige opstellingen van beide elftallen.