04.12.2014 09:48

Castaignos dit jaar niet meer in actie

Luc Castaignos van FC Twente slaat zichzelf voor z'n kop in het competitieduel met Excelsior. (26-10-2014)
Luc Castaignos van FC Twente slaat zichzelf voor z'n kop in het competitieduel met Excelsior. (26-10-2014)

Luc Castaignos zal de resterende wedstrijden van FC Twente dit jaar aan zich voorbij moeten laten gaan. De spits van de club uit Enschede heeft een ingreep aan zijn rechteroog ondergaan, waardoor hij weken uit de roulatie is.

Die blessure liep hij een maand geleden op in het competitieduel met FC Dordrecht. "Het is frustrerend om er in deze fase niet bij te kunnen zijn, maar ik heb helaas geen keuze en moest deze operatie ondergaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens het goed gaan doen de komende wedstrijden, ook zonder mij. Ik richt me op de tweede seizoenshelft, dan zal ik er weer staan", aldus Castaignos op het digitale thuis.

De afwezigheid van Castaignos is een grote aderlating voor Twente-coach Alfred Schreuder. De spits schoot al negen keer raak dit seizoen. Schreuder baalt flink en hoopt dat andere jongens zoals Torgeir Børven het gemis kunnen opvangen. "Het is erg vervelend voor Luc, maar zeker ook voor de ploeg dat hij er de komende vier wedstrijden niet bij is. Als je zo vlak voor de winterstop je topscorer moet missen, dan mag je best van een forse aderlating spreken. Het is nu zaak dat Luc goed herstelt en dat het team laat zien zijn gemis goed op te kunnen vangen", aldus Schreuder.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner