Feyenoord
0:0
geen

90'
De tweede helft bood in ieder geval meer spektakel dan de eerste. Vooral in de slotfase kregen beide ploegen nog kansen. De beste kansen waren voor Utrecht, via Kum en Haller, maar zij wisten het net niet te vinden. Het gelijke spel gaf de verhoudingen vanmiddag overigens aardig weer.
90'
90'
In blessuretijd haalt Duplan nog maar eens uit. Zijn lage schot eindigt een metertje naast de goal van Vermeer.
90'
Een hoekschop van Achahbar belandt op het hoofd van Te Vrede. De spits kopt, maar kopt over. Het is de eerste keer deze middag dat de spits zich laat zien.
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gevero Markiet
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Tommy Oar
89'
Immers is nog gevaarlijk in de zestien van Utrecht. Ruiter is echter attent en pakt de bal voordat Immers echt gevaarlijk kan worden.
87'
Wissel in bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
87'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
86'
Aan de andere kant is ook Feyenoord gevaarlijk! El Ahmadi haalt uit, maar zijn poging vanaf randje zestien zeilt rakelings over.
85'
Gele kaart voor Elvis Manu (Feyenoord)
Manu krijgt geel na een aanvallende overtreding.
85'
Wat een kans voor de thuisploeg nog! Haller kan koppen na een prima voorzet van Oar. Kongolo helpt zijn ploeg door de bal net voor de lijn weg te schieten!
81'
Wissel in bij Feyenoord -> Anass Achahbar
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
81'
Nog tien minuten reguliere speeltijd en het is de vraag of er hier vandaag nog een winnaar komt bij het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord. Een winnaar verdient deze wedstrijd eigenlijk niet.
77'
Een grote kans voor Feyenoord nu! Na een goedlopende aanval komt de bal terecht bij El Ahmadi. De middenvelder haalt uit, maar ziet Ruiter zijn inzet pakken.
74'
Haller staat geen buitenspel en mag door. De spits snelt op richting de goal van Vermeer. Kongolo is echter attent en voorkomt dat Vermeer in actie hoeft te komen door het schot van de Fransman te blokken.
72'
Een hoekschop van Oar komt bij Haller terecht. De Franse spits kopt knap, maar weet Vermeer niet te verschalken. De doelman van Feyenoord vangt de bal prima.
70'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
70'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Danny Verbeek
70'
FC Utrecht mag een vrije trap nemen op een fijne positie. Oar neemt plaats achter de bal, maar zijn schot vliegt recht in de handen van Vermeer. Daar verras je de doelman van Feyenoord niet mee.
66'
Een prima voorzet van Woudenberg kan maar ternauwernood worden gekeerd door Ruiter. Maar goed ook want er stonden meerdere Feyenoorders klaar om de bal binnen te schieten.
62'
Het spel ligt even stil als Leeuwin geblesseerd op het veld ligt. Het is te hopen voor FC Utrecht dat de verdediger de wedstrijd kan vervolgen. Vooralsnog vervolgt hij in ieder geval zijn spel.
60'
El Ahmadi wordt goed aangespeeld in de zestien van FC Utrecht. De middenvelder krijgt weinig ruimte van de Utrecht-verdediging en komt dan ook niet tot een goed schot. Zijn aangeraakte poging gaat naast. De hoekschop die volgt, levert voor Feyenoord niets op.
58'
Clasie besluit het eens van afstand te proberen, overigens als er een Utrecht-speler geblesseerd op het veld ligt. Het schot van Clasie vliegt recht op Ruiter af en die vangt de bal dan ook.
56'
Oar heeft een goede voorzet in huis en bereikt Kum in het Rotterdamse strafschopgebied. Kum kan aannemen, maar krijgt de bal niet over de uitgekomen Vermeer heen in het doel. Zijn inzet gaat over. Goede kans voor Utrecht!
54'
Het is overigens het debuut van de twintigjarige Woudenberg in de Eredivisie. Mooi voor hem!
53'
Wissel in bij Feyenoord -> Lucas Woudenberg
53'
Wissel uit bij Feyenoord -> Miquel Nelom
53'
Voor de tweede keer in twee minuten zit Nelom geblesseerd op het veld. De verdediger kan duidelijk niet verder en moet noodgedwongen van het veld.
49'
Na een afgeslagen hoekschop belandt de bal voor de voeten van Diemers. Die haalt uit, maar doet dit veel te wild. Zijn schot mist dan ook elke richting en gaat hoog over en naast.
46'
De thuisploeg heeft afgetrapt voor het begin van de tweede helft. Een wissel aan Feyenoord-zijde: Manu is in het veld gekomen v oor Toornstra. Utrecht begint na rust met dezelfde elf.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Elvis Manu
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
46'
45'
Een eerste helft waar we kort over kunnen zijn. Mogelijkheden zijn er namelijk nauwelijks geweest. Een schotje van Duplan en een verdedigende kopbal van Van Beek net naast zijn eigen doel, dat zijn tot dusver de enige voetballende momenten van opwinding geweest in de Galgenwaard. Het is te hopen dat hier na rust verandering in komt.
45'
42'
Gele kaart voor Édouard Duplan (FC Utrecht)
Een opstootje op het veld zorgt voor wat opwinding in de Galgenwaard en tevens voor drie gele kaarten. Het opstootje ontstaat bij Karsdorp en Letschert nadat Immers geblesseerd op het veld ligt. Duplan bemoeit zich ermee en wordt ook bestraft.
42'
Gele kaart voor Timo Letschert (FC Utrecht)
42'
Gele kaart voor Rick Karsdorp (Feyenoord)
40'
Van Beek kopt een vrije trap van FC Utrecht maar een metertje naast het doel van Vermeer. Dat zag er gevaarlijk uit, al leek Van Beek goed te weten wat hij deed.
38'
Een voorzet van Nelom vanaf links wordt door Ruiter nog over de lat getikt. De hoekschop die volgt, wordt vervolgens eenvoudig verdedigd door FC Utrecht.
34'
Gele kaart voor Jeff Hardeveld (FC Utrecht)
Hardeveld trapt Immers in het gezicht en krijgt daarvoor een gele kaart. Een onbenullige actie van de Utrecht-verdediger.
32'
Eindelijk eens een mogelijkheid in deze wedstrijd! Een afgeslagen bal valt plots voor de voeten van Duplan. De Fransman haalt uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar kan geen kracht zetten achter zijn poging. De inzet van Duplan wordt dan ook eenvoudig gepakt door Vermeer.
30'
Vorig seizoen eindigde het treffen tussen deze ploegen in Utrecht in een 2-5 overwinning voor Feyenoord. De twee doelpunten van FC Utrecht werden destijds gemaakt door Jens Toornstra, tegenwoordig in dienst van de Rotterdammers. Tot dusver lijkt het er overigens geenszins op dat er ook vandaag zeven doelpunten gaan vallen.
26'
25 minuten gespeeld in Utrecht en nog steeds is het wachten op de eerste mogelijkheid van deze wedstrijd.
23'
Veel pijn bij Boëtius nadat hij een tik op de voet krijgt tijdens een duel met Kum. Het lijkt er, gelukkig voor Feyenoord, alsnog op dat de aanvaller verder kan.
19'
Feyenoord wordt wat sterker, wat resulteert in enkele voorzetten vanaf de rechterflank. Een kans levert dit de Rotterdammers echter niet op.
15'
Gele kaart voor Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Amrabat komt met een te hoog geheven been in bij Immers en krijgt daarvoor een kaart.
15'
Inmiddels bijna een kwartier gespeeld en een vloeiende aanval van een van beide elftallen hebben we nog niet gezien. Het is wachten op wat opwinding in Utrecht.
11'
Verbeek komt goed weg als hij van Kuipers geen kaart krijgt wanneer hij Vermeer een tikje geeft. Dat had maar zo het eerste geel van deze wedstrijd kunnen zijn.
8'
Een voorzichtig begin van beide ploegen. Feyenoord met het balbezit, maar de aanval wordt nog nauwelijks gezocht door de bezoekers.
6'
Het Eredivisieduel tussen FC Utrecht en Feyenoord in Utrecht werd 44 keer eerder gespeeld. De Rotterdammers gingen er twintig keer met de volle buit vandoor. De thuisploeg won elf keer.
2'
Ai, Te Vrede en Leeuwin knallen met de koppen tegen elkaar tijdens een luchtduel. Een pijnlijk moment voor beiden, die overigens 'gewoon' verder kunnen.
1'
Willem Janssen is overigens afgehaakt in de warming-up. Hij is ziek en wordt vervangen door Tommy Oar.
1'
Het is begonnen in Utrecht als Feyenoord heeft afgetrapt! Laten we hopen op een mooi voetbalgevecht in de Galgenwaard.
1'

Goedemiddag en welkom op deze zondagmiddag bij het Eredivisieduel tussen FC Utrecht en Feyenoord. Dit treffen zal vandaag om half drie beginnen. Plaats van handeling is Stadion Galgenwaard te Utrecht. Björn Kuipers is de man die de wedstrijd gaat leiden. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vandaag voor u live verslag van het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord.

FC Utrecht
FC Utrecht staat momenteel op de twaalfde plaats en verloor haar laatste twee wedstrijden niet. Twee weken geleden werd FC Dordrecht op een 6-1 nederlaag getrakteerd en afgelopen weekend eindigde het treffen tussen Heracles Almelo en FC Utrecht in Overijssel in een 1-1 gelijkspel. Sébastien Haller, de Franse spits van FC Utrecht, toonde opnieuw zijn klasse door in Almelo tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker te zorgen. Een week eerder scoorde hij tegen FC Dordrecht maar liefst vier doelpunten. Bij de club uit Utrecht hopen ze uiteraard dat de Fransman ook tegen Feyenoord het net zal gaan vinden. Dat zal echter geen gemakkelijke opgave worden, zo weet ook trainer Robby Alflen. Vrijdag blikte hij alvast vooruit op de confrontatie met de Rotterdammers: “Feyenoord-thuis is voor ons een pittige pot. Zij kunnen heel goed zijn in het geven van heel veel druk naar voren. Dat zag je in hun wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam wel. Ze stonden met 0-2 achter, maar op dat moment gingen ze op jacht en wonnen ze die wedstrijd ook met 3-2.” Aan de mannen van Alflen dus de taak om vandaag voor de derde maal op rij ongeslagen te blijven en zo weer wat verder uit te lopen op de ploegen onderin de Eredivisie. Het verschil met nummer zestien Heracles Almelo bedraagt immers nog altijd slechts zeven punten. In het duel tegen Feyenoord kan Alflen geen beroep doen op de volgende spelers: Ruud Boymans, Michael Zullo, Mark van der Maarel, Kristoffer Peterson en Yassin Ayoub. De eerste vier zijn geblesseerd, Ayoub is geschorst.

Feyenoord
De Rotterdammers werden afgelopen donderdag in eigen huis uitgeschakeld in de Europa League door het Italiaanse AS Roma. In een duel met alles erop en eraan werd met 1-2 verloren. Tegen FC Utrecht krijgt de ploeg van trainer Fred Rutten de kans om de nare nasmaak van die uitschakeling weg te spoelen. In de Eredivisie presteert Feyenoord de laatste weken wisselvallig. Zo werd er verloren van sc Heerenveen en Heracles. Ook afgelopen weekend had Feyenoord het niet gemakkelijk. In de stadsderby tegen Excelsior Rotterdam kopte Lex Immers zijn ploeg pas dertien minuten voor tijd naar een 3-2 zege. Dat terwijl de ploeg met rust nog met 0-2 achterstond door twee doelpunten van Tom van Weert. Twee overwinningen achter elkaar heeft Feyenoord in 2015 nog niet geboekt. Die kans krijgt het dus vandaag in Utrecht. Momenteel staat Feyenoord vierde, nadat AZ gisteren in eigen huis Willem II versloeg. AZ staat nu derde met drie punten voorsprong op de Rotterdammers. Met in het achterhoofd dat later vandaag de topper tussen PSV en Ajax op het programma staat, is Feyenoord er veel aan gelegen om FC Utrecht te verslaan. Mocht Ajax, de huidige nummer twee, verliezen en Feyenoord winnen, dan bedraagt het verschil tussen beide club nog maar drie punten en ligt de strijd om de tweede plaats weer helemaal open. In Utrecht kan Rutten, die hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen alweer vertrekt uit Rotterdam, geen beroep doen op Colin Kâzım-Richards en Luke Wilkshire. Beiden kampen met een hamstringblessure.

Zodra de opstellingen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.