02.03.2015 09:55

Tevreden Alflen: "Heeft hij goed opgepikt"

FC Utrecht-trainer Rob Alflen moest voor de wedstrijd tegen Feyenoord opeens zijn strijdplan wijzigen. Willem Janssen werd ziek en kon niet meedoen aan de wedstrijd. Voor FC Utrecht kwam dit extra slecht uit, legt de trainer uit.

"Het moment vlak voor de aftrap is al heel vervelend, maar vooral ook dat het Willem betrof. Yassin Ayoub heeft de gave dat hij op momenten perfect druk kan zetten, Willem heeft dat ook. Ook de spelers vinden dat, weet ik uit de selectie. Als dan na Yassin ook je nummer twee voor die plek wegvalt, wordt het zoeken. Dat zag je in het veld terug", vindt Alflen. Ayoub was voor de wedstrijd geschorst, waardoor hij geen speelminuten kon maken.

"We hebben genoeg goede spelers, maar niet voor deze rol", constateert hij. "Rubin en Oar waren de opties. In de communicatie zijn ze allebei niet ideaal, maar ik heb voor Tommy gekozen omdat hij gruwelijk veel loopvermogen heeft. Dat vond ik belangrijk om Jordy Clasie, hun vormgever, af te stoppen. Gelet op alle omstandigheden vind ik ook dat hij het goed heeft opgepikt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner