01.03.2015 16:24

Geen winnaar bij teleurstellend duel in Utrecht

Timo Letschert (l.) en Mitchell te Vrede (r.) proberen beiden het gevecht om de bal te winnen (01-03-2015).
Timo Letschert (l.) en Mitchell te Vrede (r.) proberen beiden het gevecht om de bal te winnen (01-03-2015).

Het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord in de Galgenwaard bood zondagmiddag, op de slotfase na, weinig spektakel. Het voetbal was matig, de kansen waren schaars en niet geheel verwonderlijk werd er dan ook niet gescoord in Utrecht.

Op de eerste kans in Utrecht moest het publiek ruim een half uur wachten. En dat was nog een halve kans ook. Édouard Duplan zag de bal plots voor zijn voeten belanden na een afgeslagen Utrecht-aanval. Het schot van de Fransman vanaf randje zestien miste echter kracht en kon daardoor eenvoudig worden gepakt door Kenneth Vermeer. In het laatste kwartier voor rust kwam de enige opwinding in de Galgenwaard van een opstootje op het veld en een verdedigende kopbal van Sven van Beek net naast zijn eigen doel. Een eerste helft zonder echte grote mogelijkheden dus.

De tweede helft was zeven minuten onderweg toen Feyenoord Miquel Nelom geblesseerd het veld zag verlaten. Lucas Woudenberg was zijn vervanger. Het betekende het debuut van de jonge verdediger in de Eredivisie. FC Utrecht begon sterker aan de tweede helft en kreeg via Christian Kum een prima kans om de score te openen. Van dichtbij werkte hij de bal over de goal van Vermeer. Na een klein kwartier liet ook Feyenoord zich zien middels Jordy Clasie en Karim El Ahmadi. Hun schoten waren echter ongevaarlijk en troffen dan ook geen doel.

Tot de slotfase waren de kansen vervolgens schaars. Robbin Ruiter voorkwam met een goede ingreep dat een voorzet van Woudenberg tot doelpunt kon worden gepromoveerd en redde fraai op een schot van El Ahmadi. Aan de andere kant was vooral Sébastien Haller dreigend. Tweemaal voorkwam Terence Kongolo middels prima verdedigend werk dat de Fransman echt gevaarlijk kon worden en eenmaal pakte Vermeer een kopbal van de spits.

De slotfase bood nog het meeste vermaak in Utrecht. Zes minuten voor het einde schoot Haller een voorzet van Tommy Oar langs Vermeer, maar Kongolo kon de bal nog net voor de lijn wegschieten. Ook Feyenoord liet zich nog zien. El Ahmadi schoot maar rakelings over de goal van Ruiter heen. In de slotminuten was de thuisploeg het meest nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Feyenoord en FC Utrecht hielden zodoende allebei een puntje over aan het duel en schieten daar beide weinig mee op.

Door: Roel Egberts

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner