02.03.2015 16:32

Van Hanegem fileert stand-in Feyenoord-spits

Feyenoord speler Mitchell te Vrede (boven) is sterker dan FC Utrecht verdediger Timo Letschert (onder). 01-03-2015
Feyenoord speler Mitchell te Vrede (boven) is sterker dan FC Utrecht verdediger Timo Letschert (onder). 01-03-2015

Feyenoord kwam afgelopen weekend niet verder dan een gelijkspel tegen FC Utrecht (0-0). Volgens Willem van Hanegem moet Feyenoord oppassen dat het niet nog verder afzakt op de ranglijst. 'De Kromme' is bovendien niet erg gecharmeerd van Mitchell te Vrede.

"Feyenoord moet oppassen dat het niet nog verder wegzakt", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Daar moet echt snel iets gebeuren. Iedereen weet inmiddels wel dat ik niet erg gecharmeerd ben van die spits, Kâzım, maar zijn vervanger, Te Vrede, bakt er helemaal niets van. Hij is alleen uit op eigen succes, dat vind ik zo droevig om te zien. Bied je nou eens bij de eerste paal aan en bij ingooien, nee, dat doet hij niet, want dan kan hij zelf niet in een goede positie komen. Ik vind Manu ook zo'n geval. Hij is populair in de Kuip, met steeds zijn armen omhoog om het publiek op te jutten, maar hij moet ook buiten Rotterdam bij de les zijn."

"Wat ik niet begrijp, is dat blijkbaar niemand iets tegen die gasten zegt. Er zitten buiten de trainer drie assistenten op de bank. Het is leuk om alles wat je ziet netjes in zo'n kladblok op te schrijven, maar je moet ook tijdens de wedstrijd durven in te grijpen. Anders kan je er net zo goed een suppoost neerzetten", aldus Van Hanegem, die toch nog wat positiefs zag bij Feyenoord. "Positief vond ik tegen FC Utrecht het spel van Karsdorp en Woudenberg. Ga nou ook lekker met die jonge jongens verder in plaats van die gasten die op hun laatste benen lopen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner