03.12.2014 14:25

Duplan leeft voor terugkeer in Galgenwaard

Edouard Duplan (r.) keert na tien maanden blessureleed terug in het shirt van FC Utrecht. Hier vecht hij een duel uit met Rémy Amieux tijdens NAC Breda - FC Utrecht. (29-11-2014)
Edouard Duplan (r.) keert na tien maanden blessureleed terug in het shirt van FC Utrecht. Hier vecht hij een duel uit met Rémy Amieux tijdens NAC Breda - FC Utrecht. (29-11-2014)

Lang stond Edouard Duplan aan de kant bij FC Utrecht, maar na twee (!!) gebroken knieschijven heeft de voetballer zijn rentree in de Eredivisie gemaakt. Tegen NAC Breda speelde hij bijna de hele wedstrijd en Duplan was meteen trefzeker voor zijn werkgever.

"Ik had zelf verwacht dat er bij die eerste goal veel door me heen zou gaan”, zegt Duplan op de website van zijn club. “Al die maanden revalideren, die lange, moeilijke tijd. Maar dat was niet het geval. Als ik daar nu op terugkijk, vind ik dat best apart. Ik was alleen maar bezig met dát doelpunt. Een gevoel van opluchting. Niet zozeer voor mezelf, maar wel voor de ploeg. Ik was heel blij.”

Duplan hoeft dus niet meer uit te kijken naar zijn eerste speelminuten, maar hij werkte dit seizoen nog geen wedstrijd voor de  eigen fans af. “Met het publiek heb ik een speciale band. Tijdens de vorige thuiswedstrijd, tegen SC Cambuur, waren de omstandigheden er niet naar dat ik al kon invallen”, vertelt de Fransman. “Nu hoop ik wél te spelen. Naar dat moment heb ik tien maanden uitgekeken. Al die maanden, als we een wedstrijd speelden, moest ik vanuit de tribune toekijken."

"Je wilt niet weten hoe moeilijk dat is. Ik heb dan zo veel spanning in mijn lijf. Dat ik nu weer op het veld mag staan, geeft mij heel veel vreugde. Ik heb me al die maanden vastgehouden aan dat ene moment. Aan die terugkeer in Stadion Galgenwaard. Nu is het zover. Het voelt alsof ik terug thuis kom.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner