02.11.2014 20:30

Boymans: "Dit is even wennen voor mij"

De wijzende Ruud Boymans (m.) viert samen met zijn teamgenoten de 3-1 overwinning van FC Utrecht op Vitesse. (02-11-2014)
De wijzende Ruud Boymans (m.) viert samen met zijn teamgenoten de 3-1 overwinning van FC Utrecht op Vitesse. (02-11-2014)

FC Utrecht speelde zondagmiddag wat behoudender dan normaliter en dat pakte goed uit, aangezien de Utrechters Vitesse met 3-1 versloegen. Ruud Boymans kwam niet veel in het spel voor, maar hij scoorde wel tweemaal.

"We hebben eigenlijk voor de eerste keer wat behoudender gespeeld. We zakten wat meer in. Ik kom niet helemaal tot mijn recht als we in de ruimte spelen, daar heb ik wat meer moeite mee. Dat zag je een paar keer", zegt Boymans voor de camera’s van FOX Sports. "Maar met jongens als Rubio (Rubin, red.) Tommy (Oar, red.) en Kristoffer (Peterson, red.) weet je dat de kansen komen. En gelukkig hield ik het vertrouwen en schoot ik de bal binnen."

Boymans had het gevoel dat de eindpass soms wat te laat kwam. "Met ballen op de flank ben ik op mijn sterkst. In de tweede helft ging dat beter. Gelukkig kwam daar de goal ook uit." Ondanks dat Boymans nu wat minder in het spel is betrokken, is hij blij met de nieuwe tactiek. "Daar teken ik eerder voor dan de andere tactiek. Dit is even wennen voor mij, maar elke wedstrijden komen kans en als ik scherp blijf, dan blijf ik scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner